- Середа, 08 лютого 2017 10:05

Зберігання капусти

Білокачанна і кольорова капуста, поряд із картоплею та морквою, становлять основу нашого овочевого столу. Однак знайти в кінці зими у продажу свіжий і щільний качан практично неможливо. Через неправильні умови зберігання капуста втрачає велику частину вітамінів, стає рихлою і позбавленою смаку.
- Вівторок, 24 січня 2017 16:06

Зробити мармелад, або ж ґаляретки

Василь ЗАГАРНИЙ, Сергій ПТАШУК
спеціально для "АС"
У процесі переробки фруктів і ягід нескладно отримати такий популярний продукт із додатковою вартістю, як мармелад. Задля збільшення продуктивності при його виготовленні застосовують спеціальні машини, які допоможуть отримати солодощі чудового товарного вигляду.
- Вівторок, 20 грудня 2016 16:01

Ризики зберігання моркви

Іван МАРКОВпрофесор
НУБіП України
Морква — дворічна рослина, яка належить до родини селерових (зонтичних), має високий вміст вітамінів, каротину. В перший рік вегетації рослини моркви не дуже уражуються хворобами. Лише в окремих зонах бувають сильні спалахи борошнистої роси на листках (головним чином на півдні або в жарке сухе літо) або ризоктоніозу (повстяна гниль) на коренеплодах.
Василь ЗАГАРНИЙ, спеціально для "АС"
Дедалі більш популярним матеріалом для виготовлення пакувальної тари стає картон. Овочі, фрукти, гриби, ягоди добре перевозяться у такій тарі. Придатна вона й для органічної продукції, яка цінується дорожче звичайної і має неабиякий експортний потенціал.
Олена ГОРЩАРканд. с.-г. наук, старший науковий співробітник
ДУ Інститут зернових культур НААН України
Зерно різного призначення слід зберігати окремо одне від одного, що дає можливість притримуватись окремої стратегії для кожної категорії.
- Четвер, 05 травня 2016 16:07

Нова мода: модулі для зерна

Василь ЗАГАРНИЙ, Григорій МЕРЕФ’ЯНСЬКИЙ
спеціально для "АС"
На українському ринку є вже компанії, які пропонують для зберігання зерна мобільні модульні зерносховища, зручні у монтажі й використанні. Таке обладнання для великих і малих фермерських господарств є альтернативою традиційним системам зберігання зерна. Воно дозволяє гнучко реагувати на коливання ринкових умов, уникати довгочасних проблем із землевідведенням і дозвільною будівельною документацією, економити час і кошти.
- Середа, 17 лютого 2016 14:01

Птахи «в прольоті»

Ірина ГЛОТОВА, спеціально для "АС"
Агровиробники визнають, за останні роки проблема заселення підприємств та об’єктів сільгоспризначення дикими птахами стала як ніколи актуальною — їх побільшало мінімум на 20%. Причому, якщо раніше основну шкоду пернаті наносили плантаціям та елеваторам, де зберігалось зерно, то на сьогодні на небажаних «гостей» скаржаться на тваринницьких та птахофермах, заводах і підприємствах харчового напряму. У причинах цієї ситуації та можливих варіантах її усунення, а також про те, чи дійсно диких птахів можна віднести до серйозних «ворогів» сільгоспвиробника — давайте розбиратись разом.
- Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Зберігання зерна: як не втратити зібране

altОлена ГОРЩАР, канд. с.-г. наук
Геннадій ТОКАРЧУК,наук. співробітник
ДУ Інститут сільського господарства степової зони НААН України
Головна мета кожного виробника зерна - це зібрати та зберегти в належному стані високоякісний урожай, аби отримати належний прибуток. Ворогом на етапі «після збирання-до реалізації, або переробки» є маленькі, але дуже небезпечні «злодюжки» - комірні шкідники.
- Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Зберігаємо часниковий урожай

altОльга ВЛАСОВАканд. с.-г. наук 
Інститут захисту рослин НААН України
Часник - культура, відома українцям здавна. Та, на жаль, досі залишається не надто популярною для розвитку агробізнесу. А дарма. Найбільш сміливі фермери вже отримують свої прибутки. Крім особливостей вирощування цієї культури, дуже важливе значення має зберігання її товарного вигляду.
- Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Бездоганна морква до весни

Ольга ВЛАСОВАканд. с.-г. наук
Інститут захисту рослин НААН
Досить часто фермери мають проблему зі зберіганням моркви. Здебільшого це пов’язано з тим, що морква потребує деяких нескладних, але дуже потрібних їй умов та заходів. Якщо бездоганно дотримуватись технології зберігання, цей овоч буде смакувати вам протягом усього року.
До відкриття ринку землі лишилося ЧИТАТИ

Please publish modules in offcanvas position.