Банер

Економічний гектар

Перспективний світовий ринок сорго

Сорго — досить малопоширена серед вітчизняних аграріїв сільськогосподарська культура, яка все ж таки високо цінується у світі, передусім за добрі харчові, кормові властивості та посухостійкість. В Україні останніми роками посівні площі під сорго істотно скоротилися, що зумовлює певний інтерес до цієї культури.
Детальніше... №8(351) квітень 2017
 

Ринок жита: кон’юнктура і прогноз

Вітчизняну зернову галузь складно уявити без жита — споконвічної сільськогосподарської культури селян-хліборобів. Чому ж останніми роками посівні площі під нею в Україні скорочуються? Що спонукає аграрія відмовлятися сьогодні від цієї важливої зернової культури, яку вирощують у нас вже багато століть?
Детальніше... №7(350) квітень 2017
 

Економіка вирощування основних культур

Глобальні кліматичні зміни не лише впливають на стійкість урожайності і валових зборів сільськогосподарських культур, але й певним чином призводять до ускладнення умов ведення агропромислового виробництва, що відображається на диференціації господарств різних організаційно-правових форм за економічною ефективністю їх діяльності, де цей фактор поряд із кон’юнктурою ринку та рівнем інтенсивності виробництва визначає конкурентоспроможність продукції.
Детальніше... №6(349) березень 2017
 

Ринкова ситуація сприяє весняній сівбі

Постійне зростання цін на сільськогосподарську продукцію стимулює до вкладання коштів в аграрне виробництво. Проте подорожчання зерна та олійного насіння супроводжується зростанням цін на матеріально-технічні ресурси. Тож основна виробнича діяльність буде зосереджена на прибуткових культурах.
Детальніше... №6(349) березень 2017
 

Ринок вівса: неоціненні можливості

Для багатьох вітчизняних аграріїв овес як сільськогосподарська культура не представляє значної ринкової цінності, що підтверджується низьким рівнем зацікавленості у його вирощуванні. Однак у всьому світі його цінять не лише як кормову культуру, але й вважають досить важливим зерновим злаком, що потрібний для здорового харчування людей. Це передусім зумовлює стабільний попит на овес та економічну привабливість його вирощування.
Детальніше... №5(348) березень 2017
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 2 з 36