Банер

Експертна думка

Передчуття кінця мораторію

Коли і як знімуть заборону на вільний продаж земельних угідь? Вже з 1 січня 2018 року Уряд має намір запустити ринок земель сільськогосподарського призначення. Цій темі і пов’язаній з нею проблемі кредитування та інвестицій було присвячено IV Міжнародну конференцію аграрних інвесторів і виробників «АгроІнвестФорум-2017».
Детальніше... №10(353) травень 2017
 

Зима позаду — як там озимі?

В останній день зими у Києві пройшов І Зимовий зерновий конгрес. Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з агенцією подій AgriEvent запросили агрономів, фермерів, керівників агрогосподарств, науковців, страхувальників на спільний форум, аби краще зрозуміти нюанси вирощування, експорту та переробки озимих cільськогосподарських культур.
Детальніше... №6(349) березень 2017
 

Від виробника — до споживача

На допомогу українським аграріям у Києві 21–23 лютого пройшов «Форум фермерських технологій». Це комплексний захід для тих, хто займається вирощуванням овочів, фруктів, квітів, ягід, грибів, у тому числі у теплицях. У рамках заходу проходило кілька конференцій, тренінгів, круглих столів, що давали можливість фермерам відчути пульс сьогодення.
Детальніше... №6(349) березень 2017
 

Розторопша плямиста — «подарунок Діви Марії»

Юрій НОСЕНКОканд. с.-г. наук
спеціально для "АС"
У Європі розторопша (Silybum marianum (L.) Gaertn.) традиційно культивується в Болгарії, Угорщині, Німеччині, Іспанії, Польщі, Румунії. Її плоди (сім’янки) є медичною сировиною і закуповуються фармацевтичними компаніями для виготовлення лікарських препаратів і БАДів. Вона включена у фармакопеї багатьох країн світу, у тому числі і України. Проте сировинна база цієї культури і технологія її обробки в наший країні потребують розширення і вдосконалення.
Детальніше... №23(342) грудень 2016
 

Олія з рижію — джерело всіх ненасичених жирних кислот

В. В. ЛИХОЧВОРдоктор с.-г. наук, професор,
член-кореспондент НААН,
завідувач кафедрою технологій у рослинництві
Львівського національного аграрного університету
Г. С. КОНИКдоктор с.-г. наук, заступник директора
Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН
А. М. ЛИХОЧВОРаспірант
Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН
Жири — це харчовий компонент, який забезпечує організм людини енергією. Виділяють понад 200 жирних кислот. У людському організмі зустрічається приблизно 70 з них, а життєво важливими для людини є тільки 20. Організм спроможний самостійно синтезувати жирні кислоти. Проте організм людини не спроможний синтезувати поліненасичені кислоти — лінолеву (Омега-6) та альфа-ліноленову (Омега-3). Тому вони щоденно повинні поступати в організм з продуктами харчування. Необхідно відмітити, що якщо з надходженням Омеги-6 немає проблем, більше того, її забагато, то Омега-3 є у значному дефіциті.
Детальніше... №21(340) листопад 2016
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 1 з 11