Банер

Новий номер

№24(343) грудень 2016



	 

	Бюджетно-податкові новації

	купити електронну версію:

	  
Архів номерів
Передплата

Основні рубрики

 


 



Агентство Промышленных Новостей

Експертна думка

Олія з рижію — джерело всіх ненасичених жирних кислот

В. В. ЛИХОЧВОРдоктор с.-г. наук, професор,
член-кореспондент НААН,
завідувач кафедрою технологій у рослинництві
Львівського національного аграрного університету
Г. С. КОНИКдоктор с.-г. наук, заступник директора
Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН
А. М. ЛИХОЧВОРаспірант
Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН
Жири — це харчовий компонент, який забезпечує організм людини енергією. Виділяють понад 200 жирних кислот. У людському організмі зустрічається приблизно 70 з них, а життєво важливими для людини є тільки 20. Організм спроможний самостійно синтезувати жирні кислоти. Проте організм людини не спроможний синтезувати поліненасичені кислоти — лінолеву (Омега-6) та альфа-ліноленову (Омега-3). Тому вони щоденно повинні поступати в організм з продуктами харчування. Необхідно відмітити, що якщо з надходженням Омеги-6 немає проблем, більше того, її забагато, то Омега-3 є у значному дефіциті.
Детальніше...
 

Три сценарії розвитку ринку землі

У Києві 22 вересня пройшла VII Міжнародна конференція «Ефективне управління агрокомпаніями», на якій, зокрема, обговорювалися перспективи земельного ринку. Зі своїм баченням цієї проблеми виступив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.
Детальніше... №19(338) жовтень 2016
 

Соя та її роль у довголітті людства

Леонід ФАДЄЄВ, канд. технічних наук, доцент,
розробник щадної пофракційної технології
Шановний читачу, сьогодні комунікаційні технології формують сприйняття нашої планети під назвою Земля як єдиного будинку, в якому живуть такі різні і такі однакові люди. Різні за багатьма ознаками, а однакові за однією — необхідністю збалансованого харчування для активного і здорового життя. Саме так у трактуванні ООН визначається тлумачення «Продовольча безпека» — «це період, коли людство в будь-який час має фізичний та економічний доступ до достатньої кількості безпечної і корисної їжі, яка відповідає усім вимогам зі збалансованого харчування для активного і здорового життя».
Детальніше... №8(327) квітень 2016
 

Агродіагностика і ІT-моніторинг

Віктор БОРЗНЕНКО, Григорій МЕРЕФ’ЯНСЬКИЙ
спеціально для "АС"
Неорана нива для комп’ютерних українських ІT-підприємців — це аграрна галузь. У ній окремим напрямом діяльності останніми роками стає точне землеробство. Починається воно з діагностики, скрупульозного й детального моніторингу земель, кліматичних і погодних умов, наявних ресурсів.
Детальніше... №7(326) квітень 2016
 

Стратегії на посівну

Ірина БОВЧАЛЮК, спеціально для "АС"
Представники різних аграрних господарств поділилися своїми планами нинішньої посівної кампанії. Кожен аналізує наступний сезон з точки зору особливостей саме їхнього типу господарювання.
Детальніше... №7(326) квітень 2016
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 1 з 10