Банер

Гість номера



Ця універсальна і популярна соя

Усе більше фермерів цікавиться соєю. Ця непроста культура стрімко виривається у лідери агроринку. Минулого року Україна з вирощування сої зайняла перше місце у Європі, виробивши 3,8 млн т. Нині ми експортуємо її у 47 країн. Де купити насіння сої? Куди продати потім урожай?
 
Причина її шаленої затребуваності така: соя — це універсальна сировина. Її можна використовувати майже всюди. Насамперед на корми для худоби, свійської птиці і риби. На сою кажуть, що це «м’ясо 2.0». Сою додають не лише у сосиски, ковбасу, а й у кондитерські вироби, маргарин, цукерки, торти, печиво, макарони. З неї «женуть» соєве молоко, роблять вершки й сир. З білка сої готують імітації крабів, креветок, ікри. Ще, звісно, компонують салати.
Детальніше... №9(328) травень 2016
 

Андрій Гордійчук: «Наш економічний рух уже не спинити»

Ігор ПЕТРЕНКО, спеціально для "АС"
Ми поспілкувалися із головою правління корпорації «Сварог Вест Груп» Андрієм Гордійчуком, звісно ж, у полях. На його рідних полях — під Шепетівкою, що на Хмельниччині. Тут проходила презентація кооперативної машинно-тракторної станції, до організації якої багато професіоналів зі «Сварог Вест Груп» теж докладали зусилля. Як і уся його компанія, Гордійчук міцно стоїть на цій землі… Хоча й щодня піднімається у небо.
Детальніше... №8(327) квітень 2016
 

Якісний сервіс і партнерська допомога — це про Nufarm

Наталія АНТОНЕНКО, спеціально для "АС"
«На ринок все частіше повертаються прості та ефективні продукти минулих років. Можливо, це свідчення циклічності. Крім того, досвідчені фермери знають, як без збитків економити у скруті, — міркує комерційний директор ТОВ «НУФАРМ Україна» Василь УКРАЇНЕЦЬ. Постпатентній компанії Nufarm сьогодні вдається створити серйозну конкуренцію навіть великим гравцям у боротьбі з ключовими проблемами на основних сільськогосподарських культурах. Ми спробували з’ясувати, завдяки чому ця невелика компанія завоювала своє впевнене місце на ринку ЗЗР, і загалом, як тут оцінюють особливості цьогорічного сезону в Україні.
Детальніше... №5(324) березень 2016
 

Філіп Хорш: «У нашому бізнесі все вирішує щирий потиск руки»

Ми зустрілися з одним із братів Хорш — Філіпом Хоршем, генеральним директором компанії Horsch Maschinen Gmbh, коли черговий день роботи на всесвітній виставці AGRITECHNICA 2015 в Ганновері офіційно вже давно закінчився. До наступного ранку розійшлися відвідувачі. Рідкісна для гамірної виставки спокійна атмосфера налаштовувала на розмірену щиру розмову. Звісно, ми почали з того, що для нас найближче — зі ставлення співвласника крупної компанії до розвитку його бізнесу в Україні. Попри виснажливий день Філіп Хорш все одно усміхнений і надзвичайно емоційний. Захоплено жестикулює і особливо часто вживає слово «Herz» — «серце».
Детальніше... №23(318) грудень 2015
 

Анатолій Стріляний: «Фермери всім керують, не завжди це усвідомлюючи»

Ігор ПЕТРЕНКО, спеціально для "АС"
Анатолій Стріляний першим у СРСР почав писати про новий суспільний клас — фермерів, які йшли на зміну колгоспній системі. Багато років відстежував цю тему як публіцист. Він знається на проблемах сільськогосподарської галузі, на психології селянина і пострадянської людини взагалі. Тому ми поставили йому кілька злободенних питань.
Детальніше... №20(315) жовтень 2015
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 3 з 10