Банер

Новий номер

№14(357) липень 2017



	 

	Жнива: фініш та старт

	купити електронну версію:

	  
Архів номерів
Передплата

Основні рубрики

 


 



Агентство Промышленных Новостей

Інфраструктура ринку

Німецькі реалії сімейного господарювання

altМарія ЯРОШКО, спеціально для "АС"
Організацією об’єднаних націй 2014 рік офіційно проголошено роком сімейних фермерських господарств. Загалом у світі налічують близько 570 мільйонів фермерських господарств, переважна частина з яких — близько 500 млн — є сімейними. До того ж, саме вони разом виробляють до 56 % загального обсягу сільськогосподарської продукції у світі. Стан і розвиток сімейного фермерства є пріоритетним напрямком підтримки в багатьох країнах Європи. Своєю чергою, в Україні наразі закладають законодавчі основи сімейного фермерства і створюють сприятливі організаційні та економічні умови для його розвитку.
Детальніше... №22(293) листопад 2014
 

Що потрібно для власної ферми

Дмитро РАДІОНОВ, спеціально для "АС"
Сьогодні основою молочного виробництва в Україні є фермерські господарства. Раніше державна прихильність і увага були зосереджені на великих господарствах, інколи ігноруючи або не приділяючи достатньої уваги малим фермам. Це було помилкою, результати якої ми бачимо зараз. За даними Держкомстату, кількість великої рогатої худоби в Україні невпинно зменшується (з 2856,3 тис. у 2009 році до 2508,8 тис. у 2014 році). І хоча продуктивність худоби зі збору м’яса і молока зросла, але загальну картину це не рятує.
Детальніше... №22(293) листопад 2014
 

Знову про дотації на молоко

altВ Україні часто змінюються правила державної підтримки сільгоспвиробників, зокрема виробників молока. Яка ж модель підтримки буде найефективнішою? Яка найбільше відповідає інтересам господарств? Чи зачіпає це інтереси переробних підприємств? Про це ми говоримо з Михайлом ПАВЛИЧЕНКОМ, координатором молочних програм Міжнародної фінансової корпорації (IFC, Група Світового банку), Проект «Розвиток агрофінансування в Україні».
Детальніше... №20(291) жовтень 2014
 

Повільно, але впевнено — в Європу!

Олена СМІЛИК, спеціально для "АС"
 
«Підтягуємо хвости»
Європейці у понад 80 країнах уже рік як споживають курятину. На часі — молочна й м’ясна продукція, яку дуже хочуть експортувати на ринки ЄС вітчизняні виробники. Проте одного бажання тут замало. Попереду кропітка робота як самих підприємств, так і наших законодавців, аби привести все до стандартів якості та безпечності харчових продуктів у відповідність з вимогами міжнародних нормативних актів. Скажімо, на законодавчому рівні дуже важливо прийняти деякі законопроекти щодо державного контролю за безпечністю харчових продуктів та кормів, а також здоров’ям і благополуччям тварин. Це наразі є одним із основних важелів, який гальмує весь процес.
Детальніше... №13(284) липень 2014
 

Українське свинарство за стандартами ЄС

altОлена СМІЛИКспеціально для "АС"
Україна обрала проєвропейський напрям розвитку. А це означає зміну стандартів, при чому у всьому. Яких же змін потребує вітчизняна галузь свинарства, аби відповідати європейському рівню? Про це говорили на VI Міжнародному конгресі «Прибуткове свинарство» на початку червня у Києві, організованому агроконсалтинговою компанією «Дикун» та Асоціацією свинарів України за підтримки Проекту АгроІнвест USAID.
Детальніше... №12(283) червень 2014
 
«ПочатокПопередня123456789НаступнаКінець»

Сторінка 6 з 9