Банер

Новий номер

№24(343) грудень 2016



	 

	Бюджетно-податкові новації

	купити електронну версію:

	  
Архів номерів
Передплата

Основні рубрики

 


 



Агентство Промышленных Новостей

Вийшло з друку видання "Агрономія сьогодні". "Здоров'я рослин: СОЯ"

altСеред усіх зернобобових культур відомих людству найбільше цінується соя. За свідченням біологів, соя перебуває на вершині піраміди рослинного білка та олії у світі. 

 

Маючи «ідеальний» баланс вуглеводів (25-30%) та білка (30-55%), який має відмінний амінокислотний склад, соя стає чудовим замінником продуктів тваринного походження у харчуванні людини. Також у золі насіння сої міститься багато калію, фосфору та вітамінів (А, В1, С, В2, Є, К, D1, D3, Р). А головне, соя є природним концентратом енергії та високоякісного протеїну, без чого інтенсивне тваринництво просто неможливе.

 
 
 
ЗМІСТ
Розділ І. Фітнес для сої: система удобрення
Застосування добрив для сої є специфічним, враховуючи її біологічну здатність засвоювати атмосферний азот за допомогою симбіозу із бульбочковими бактеріями-азотфіксаторами та поглинати фосфор із важкодоступних сполук з ґрунту.

Розділ ІІ. Вплив обробки насіння на розвиток рослин та продуктивність сої
Протягом останніх років значно розширився сортовий склад і зріс потенціал урожайності сої. Проте реалізація генетичного потенціалу сучасних сортів культури у виробництві залишається доволі низькою, а середня урожайність в Україні за останні роки становить 1,2-1,9 т/га або 1,55 т/га.

Розділ III. Захист посівів сої від бур’янів
Враховуючи цінність сої як джерела кормових і продовольчих ресурсів, з метою збереження та отримання високого врожаю під час її вирощування особливу увагу необхідно приділяти заходам з обмеження шкідливості бур’янів.

Розділ IV. Хвороби сої та заходи щодо обмеження їх шкідливості
Соя є стратегічною і ринково-орієнтованою культурою сучасності. Її широко використовують як продовольчу, кормову і технічну культуру.

Розділ V. Шкідлива ентомофауна в посівах сої
Захист посівів сої від шкідників є важливою та актуальною складовою для отримання високих стабільних урожаїв і підвищення якості зерна, особливо в останній час у зв’язку зі зростанням посівних площ і підвищення урожайності в результаті впровадження інтенсивних технологій виробництва в нашій країні.

Розділ VI. Сучасна селекція сої
Вже багато століть великий інтерес до цієї культури підтримується завдяки її низькій собівартості, тобто соя — це найдешевший продуцент збалансованого за амінокислотами білка, придатного для харчового і кормового використання.
 
Колектив видання «Агробізнес Сьогодні» висловлює щиру повагу та подяку партнерам, які взяли участь у випуску спецпроекту «Здоров’я рослин: соя» із серії «Агрономія Сьогодні». 
Частину із залучених до спецпроекту коштів було витрачено на допомогу бійцям 30-ї ОМБ, які перебувають на передовій. Зокрема, 21 березня керівник видання «Агробізнес Сьогодні» Петро Пархоменко передав бійцям генератор та бензопилу.
 

За детальною інформацією з приводу отримання спецпроекту з серії «Агрономія сьогодні»
звертайтесь до відділу передплати ТОВ «Прес-Медіа»

(044) 494-09-51
(044) 494-09-52

alt (067) 823-38-51, (067) 823-38-52, (067) 823-38-60

 
E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
 

Також ви маєте можливість придбати електронну версію видання:

 

   

Cхожі статті

Новий дилерський центр Titan Machinery, або сервіс по-американськи
Cтан розвитку внутрішнього продовольчого ринку
Чого чекати від AGROEXPO-2015?
Банк-партнер для українських аграріїв
Горіхові перспективи
Вийшло з друку видання "Агрономія сьогодні". "Кормовиробництво"
«Точка росту» — відлік успіху