Банер

Новий номер

№9(352) травень 2017



	 

	Удобрення та врожайність

	купити електронну версію:

	  
Архів номерів
Передплата

Основні рубрики

 


 



Агентство Промышленных Новостей

Вийшло з друку видання "Агрономія сьогодні". "Кормовиробництво"

Кормовиробництво як галузь сільського господарства має забезпечувати тваринництво достатньою кількістю якісних кормів, збалансованих за вмістом поживних речовин. Основні напрями розвитку цієї галузі — інтенсифікація польового і лучного кормовиробництва на основі прогресивних технологій вирощування кормових культур, заготівлі і зберігання кормів, докорінне поліпшення їх структури і якості.

 

В Україні понад 60% сільськогосподарських угідь використовують для виробництва кормів. Значущість кормових культур полягає не лише у вирішенні кормової проблеми тваринництва і птахівництва, вони також слугують основою біологізації землеробства, збереження родючості ґрунту й охорони навколишнього середовища.
 
Основним джерелом надходження кормів за достатньо низького рівня продуктивності природних кормових угідь є польове кормовиробництво. Вагому частку у кормовому клині становлять багаторічні трави, кукурудза, соя, вика, горох зерновий та кормовий, жито, тритикале, капустяні — тифон, суріпиця, ріпак, гірчиця біла, кормові буряки тощо.
 
Найбільшу частку серед кормових культур мають становити багаторічні трави. Дослідження Інституту кормів та інших наукових закладів свідчать про те, що в цій групі саме вони є найменш енергозатратними і забезпечують повноцінну годівлю сільськогосподарських тварин; водночас вони найстійкіші до несприятливих погодних умов. Витрати на вирощування і збирання багаторічних бобових трав та їх сумішок у 1,5 разу нижчі, аніж на зернові та у 2,0–2,5 разу — порівняно з кукурудзою і кормовими коренеплодами. Вихід основних поживних елементів з одного гектара трав дорівнює 100–150 ц к. од. і 18–20 ц перетравного протеїну. Собівартість виробництва 1 к. од. трави нижча, ніж зерна, удвічі, сіна і сінажу — у 3–4 рази, коренеплодів — у 6–7 разів.

Зміст

Розділ I. Основні культури у кормовиробництві. Сівба та догляд
  • Обробіток ґрунту під кормові культури
  • Хімічний склад і поживність кормових культур у різні фази вегетації
  • Видовий склад та мінеральні добрива впливають на продуктивність травостою
  • Еспарцет на корми
  • Особливості сівби багаторічних трав і однорічних бобових культур
  • Кукурудза у кормовиробництві й добір сучасних гібридів
  • Особливості сівби силосної кукурудзи
  • Урожайність та кормова цінність соргових культур

Розділ ІІ. Техніка та технології заготівлі кормових культур
  • Оцінка різних технологій заготівлі кормів
  • Чим найкраще заготовляти силос
  • Оптимальний кормозаготівельний ланцюг – «кормова безпека» вашого господарства!
  • Продуктивна косарка економить час і гроші
  • Чисте валкування— запорука якісного корму
  • В’язання тюків як альтернатива сінажуванню
  • Придатність рослинної сировини до силосування
  • Силос із цільних рослин злакових — альтернатива звичайному силосу
  • Вимоги до заготівлі високоенергетичного кукурудзяного силосу
  • Силос: відкрити і не нашкодити
  • Телескопічні навантажувачі на фермах— незамінні

Розділ ІІІ. Якість корму та технології годівлі
  • Контроль вмісту сирого жиру в раціонах жуйних тварин
  • Якість сирого протеїну за рівнем його розчинності й розщеплюваності
  • Кормовому «меню» глибокостільної корови— особлива увага
  • Щоб тварини «не перебирали харчами»
  • Мобільність годування

 

За детальною інформацією з приводу отримання

 видань з серії «Агрономія сьогодні»

звертайтесь до відділу передплати 

(044) 494-09-51, (044) 494-09-52

(067) 823-38-60, (067) 823-38-52

E-mail:     Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду  

Також ви маєте можливість придбати електронну версію видання:


   

Cхожі статті

Вийшов з друку "Щоденник агронома 2016"
Вигідні умови вексельного фінансування для українських аграріїв
В 2017 році компанія Case IH святкує свій 175-річний ювілей
Ринок вівса: неоціненні можливості
Завантажуйте мобільний додаток «NUFARM»!
Вийшов з друку "Щоденник агронома 2015"
Вийшло з друку видання "Агрономія сьогодні". "Здоров'я рослин: РІПАК"