Банер

Новий номер

№5(348) березень 2017



	 

	Удосконалюємо агротехніку

	купити електронну версію:

	  
Архів номерів
Передплата

Основні рубрики

 


 



Агентство Промышленных Новостей

Сучасне тваринництво

Оцінка використання інтегрованих показників продуктивності свиней

В. І. ХАЛАКканд. с.-г. наук,
завідувач лабораторією тваринництва,
ДУ Інститут зернових культур НААН України
До актуальних проблем галузі свинарства, поряд із впровадженням сучасних технологій годівлі, утримання та ветеринарної безпеки, належать питання пошуку практичних та економічно ефективних методів оцінки й відбору високопродуктивних тварин.
Детальніше... №23(342) грудень 2016
 

Етологічні особливості формування продуктивності тварин

Олег ГАЙДЕНКОканд. техн. наук, завідувач
науково-технологічним відділом селекції,
насінництва і трансферу інновацій
Світлана ЄВТУШЕНКОмол. наук. співробітник
Кіровоградської ДСГДС НААН
Інтенсифікація скотарства та перехід на промислову технологію багато в чому змінив умови існування тварин. Тому одним із резервів підвищення продуктивності є реалізація генетичного потенціалу сільськогосподарських тварин на основі раціонального використання етологічних показників. Встановлено, що зміна зовнішніх умов призводить до перебудови адаптивної поведінки тварин, їх рухової активності, що дозволяє використовувати етологічні властивості для оцінки стану організму при різних способах виробництва.
Детальніше... №23(342) грудень 2016
 

Типи годівлі, раціони для високопродуктивного стада

Олег ГАЙДЕНКОканд. техн. наук, вчений секретар
Сергій ЧИПЛЯКАс. н. с. лабораторії біоадаптивних технологій в АПВ
Максим ПОДЛЄСНИЙм. н. с. лабораторії біоадаптивних технологій в АПВ
Кіровоградської ДСГДС НААН
Олег КРАВЧУКголовний зоотехнік 
ДП «ДГ «Елітне» КДСГДС НААН»
На практиці не завжди є можливість забезпечити молочне стадо достатньою кількістю різноманітних кормів високої якості. Це більшою мірою пов’язане з природно-економічними умовами господарств та економікою виробництва молока. У молочному скотарстві завжди намагаються широко використовувати дешеві місцеві корми, які в більшості випадків слугують основою раціону. Системне згодовування їх худобі і необхідність складання збалансованих раціонів у кінцевому етапі призводять до типової годівлі.
Детальніше... №22(341) листопад 2016
 

Раціональна організація вирощування молодняку

Олег ГАЙДЕНКОканд. техн. наук, завідувач
науково-технологічним відділом селекції,
насінництва і трансферу інновацій
Світлана ПАНІНАмолодший науковий співробітник 
Кіровоградської ДСГДС НААН
В сучасних умовах ведення молочного скотарства проблема вирощування молодняку набуває все більшого значення, оскільки від правильного вирішення питань раціональної організації вирощування молодняку багато в чому залежить інтенсивність росту та ефективність їх використання. Крім того, необхідність підвищеного введення в основне стадо (до 30% і більше первісток) особливого значення надає правильне вирощування високоякісного ремонтного молодняку.
Детальніше... №21(340) листопад 2016
 

Особливості енергетичного обміну і годівлі високопродуктивних корів

Олег ГАЙДЕНКОканд. техн. наук, вчений секретар
Кіровоградської ДСГДС НААН
Сергій ЧИПЛЯКАс. н. м. лабораторії біоадаптивних технологій 
Максим ПОДЛЄСНИЙм. н. м. лабораторії біоадаптивних технологій
АПВ КДСГДС НААН
Олег КРАВЧУКголовний зоотехнік
ДП «ДГ «Елітне» КДСГДС НААН»
В Україні за останні 5–10 років активно створюються високопродуктивні стада корів голштинської, українських чорно-рябої та червоно-рябої голштинізованих порід із продуктивністю понад 6 тис. л молока за лактацію, добре пристосованих до промислової технології утримання. Унікальність високопродуктивних порід ВРХ полягає у надзвичайно високому рівні трансформації енергії корму в молоко. Приміром, у США голштини з середньодобовим надоєм 18 л і масою тіла 500–550 кг витрачають 61% обмінної енергії спожитого корму на молоко, а тварини з продуктивністю 40 кг і масою тіла 572 кг — 70%. Якби таку властивість ефективно трансформувати енергію корму мала ВРХ на відгодівлі, то добовий приріст становив би 7 кг. Проте такі корови характеризуються високою чутливістю до повноцінності і збалансованості годівлі.
Детальніше... №20(339) жовтень 2016
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 1 з 35