agro business 160 160

Згідно повідомлення Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» станом на 1 лютого 2016 року поголів’я курей-несучок у сільськогосподарських підприємствах склало 32,15 млн голів.
Марія ЯРОШКОветеринарний лікар, магістр МВА
Молодняк птиці з перших тижнів життя характеризується високою інтенсивністю росту. Скоростиглість певних порід дозволяє отримати від курчати у двомісячному віці тушку вагою до 1,5 кг або ж до 2-2,2 кг та більше за 42-45 днів для курчат-бройлерів. Зрозуміло, що така інтенсивність приростів може ґрунтуватися лише на відповідному забезпечені молодняку поживними речовинами. Важливу роль тут відіграє забезпечення відповідного переходу від жовточного живлення до споживання корму.
- Вівторок, 11 листопада 2014 15:46

Грип птиці

altМарія ЯРОШКОветеринарний лікар, магістр МВА
Грип птиці (лат. Grippusavium), який також називають класичною чумою птиці, представляє собою гостре вірусне захворювання, яке характеризується ураженням органів травної і дихальної систем та високою смертністю. Грип птиці зустрічається у багатьох країнах практично по всьому світі і протікає зазвичай у вигляді епізоотій та ензоотій, охоплюючи велику частину поголів’я у господарстві та на доволі великій території навколо.
- Середа, 07 травня 2014 11:01

Ньюкаслська хвороба птиці

altМарія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА
Ньюкаслська хвороба, або псевдочума - це висококонтагіозна вірусна хвороба птиці, яка характеризується ураженням органів дихання та травлення, а також порушенням у роботі центральної нервової системи. З середини минулого століття це захворювання набуло широкого розповсюдження у багатьох європейських країнах. Ньюкаслська хвороба поширена на всіх континентах і належить до особливо небезпечних.
alt
Олександр МАСЛАКкерівник центру стратегічних досліджень АПК
Сумського національного аграрного університету
Ринок продукції птахівництва характеризується зростаючою пропозицією і попитом на м’ясо птиці та яйця. Ця продукція є доступною та корисною для споживачів, має сформований сегмент ринку. Відтак, бізнес у птахівництві зберігатиме й надалі свою привабливість для інвесторів, а м’ясо птиці та яйця - стабільний попит.
Марія ЯРОШКОветеринарний лікар, магістр МВА
Відповідна годівля курей є запорукою їхньої високої продуктивності. Так, при правильному складанні раціону і забезпеченні птиці всім необхідним кури можуть нестися протягом цілого року. Раціон для несучок має складатися із цільного зерна і подрібненої суміші злаків, кормів рослинного і тваринного походження, а також вітамінів і мінералів. Якщо мова йде про отримання не товарних яєць, а виведення молодняку, то окрім кормів із високим вмістом вітамінів, у раціоні несучок має міститися у достатній кількості легко перетравний повноцінний білок.
- Вівторок, 24 вересня 2013 15:15

Синдром зниження несучості

altМарія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА
При промисловому вирощуванні інфекційні хвороби домашньої птиці призводять до великі збитків. При цьому інколи захворювання виникають і передаються від одного виду птиці до іншого і значно поширюються практично несвідомо, допоки не буде виявлено чутливості певного виду до відповідного збудника.
- П'ятниця, 05 липня 2013 13:50

Вірусний гепатит каченят

altМарія ЯРОШКОветеринарний лікар, магістр МВА
співробітник НімАЦ
Вірусний, або інфекційний гепатит каченят - Hepatitis virosa anaticulorum - це госте заразне захворювання птиці, що характеризується ураженням печінки і проходить з великими втратами серед молодняку.
- Субота, 15 вересня 2012 14:06

Переваги перепільництва

altМарія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА, співробітник НімАЦ
 

Здорове та корисне харчування із кожним роком стає все більш популярним і у нашій країні. А тому особливого значення набуває такий напрям птахівництва як перепільництво. Оскільки яйця та м'ясо саме цих птахів вирізняються не тільки високою поживністю, а й цілою низкою корисних властивостей - від легкої перетравності до виведення радіонуклідів.

altГригорій ЗОН, канд. вет. наук, професор, Сумський НАУ
 

Відомо, що до організму птиці разом із кормом потрапляють каротиноїди, вітаміни Е, А, С, флавоноїди, селен, марганець, цинк, мідь і залізо. Ці речовини, накопичуючись у тканинах, забезпечують антиоксидантний захист на клітинному і субклітинному рівні.

Please publish modules in offcanvas position.