Банер

Новий номер

№10(353) травень 2017



	 

	Молочна продуктивність

	купити електронну версію:

	  
Архів номерів
Передплата

Основні рубрики

 


 



Агентство Промышленных Новостей

У правовому полі

Виробництво органічної сільгосппродукції та сировини

Тетяна КОВАЛЕНКО, канд. юрид. наук, доцент
Національний університет ім. Т. Шевченка
З метою покращення стану здоров’я населення, збереження навколишнього природного середовища, раціонального використання ґрунтів та інших природних ресурсів у процесі сільськогосподарського виробництва 3 вересня 2013 р. було прийнято Закон України «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини», який набув чинності з 10 січня 2014 р. Відповідно до розділу XI «Прикінцеві положення» вказаного Закону суб’єкти господарювання, які маркують свою продукцію як органічну, зобов’язані привести свою діяльність у відповідність із цим Законом протягом шести місяців.
Детальніше... №5(276) березня 2014
 

Адмінвідповідальність за фітобезпеку

altТетяна КОВАЛЕНКОканд. юрид. наук, доцент
Національного університету ім. Т. Шевченка
Приписами чинного законодавства сільськогосподарські товаровиробники зобов’язані здійснювати систему заходів у сфері карантину рослин з метою запобігання занесенню та поширенню на території України регульованих шкідливих організмів, забезпечення здійснення контролю за ними та їх локалізації.
Детальніше... №4(275) лютий 2014
 

Порядок сертифікації та захист від перехресного запилення

Тетяна КОВАЛЕНКОканд. юрид. наук, доцент
Національного університету ім. Т. Шевченка
Чи передбачені в законах можливості захисту насінницьких посівів від перехресного запилення та відшкодування збитків у випадку такого запилення?
Детальніше... №3(274) лютий 2014
 

Застосування пестицидів в Україні: правове регулювання

altОлег  ТКАЧУКзаступник керівника апарату
Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області
Діяльність сільськогосподарських підприємств в Україні, а також фізичних осіб у сфері вирощування рослинної продукції у силу своїх особливостей є одним із найризикованіших видів підприємницької діяльності. Попри те ця галузь останні роки надзвичайно стрімко розвивається. Відтак, існує чимало правових ризиків, з якими стикаються у своїй діяльності як сільськогосподарські підприємства, застосовуючи хімічну обробку угідь, так і звичайні громадяни.
Детальніше... №1-2(272-273) січень 2014
 

Експертна оцінка та маркування насіння

Тетяна КОВАЛЕНКОканд. юрид. наук, доцент
Національного університету ім. Т. Шевченко
Яка передбачена процедура експертного визначення якості насіння у випадку, якщо споживач не впевнений у якості придбаного насіння?
Детальніше... №1-2(272-273) січень 2014
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 9 з 25