Потужні впровадження Amazone

Потужні впровадження Amazone

26 новинок у всіх сферах діяльності: обробіток ґрунту, розподілення добрив, внесення ЗЗР та висіву культур — компанії Amazone було чим зацікавити численних відвідувачів Міжнародної виставки Agritechnica-2017.

Обробіток ґрунту

Оранка

Після придбання заводу Vogel & Noot компанія Amazone розширила пропозицію плугів, цьогоріч випустивши на ринок новий модельний ряд напів­причіпних оборотних агрегатів Hektor. В їх основу покладено потужну раму (січення 150 х 150 х 12 мм) із кліренсом 82 см, на якій із проміжком 1 м закріплено від 6 до 8 корпусів. Ширина захвату регулюється на кожному корпусі механічно по чотирьох ступенях, що охоплюють діапазон 36–48 см. Форма корпусів, виготовлених із зносостійкої сталі, сприяє якісному виконанню робіт при невеликій потребі в тяговому зусиллі. Захистом від шокових навантажень слугує зрізний болт із високою силою спрацювання, завдяки чому Hektor не боїться роботи на сухих і твердих ґрунтах. Цікавою особливістю машини стала нова балансирна система, яка забезпечує плавний розворот плуга, а також сприяє точному слідуванню колією та дотриманню оптимальної тягової траєкторії.

Разом із тим, оновилась і лінійка плугів Cayros, які відтепер доступні також у дво- (Cayros M) та трикорпусному виконанні (Cayros ХМ та ХМS). Більше того, з 2017 року плуги Cayros як із гідравлічним, так і з механічним регулюванням захвату оснащуватимуться системою NonStop — гідравлічним захистом від шокових навантажень. Ще одним цікавим впровадженням став WX 400 PE — новий корпус, оснащений полімерним відвалом. Це рішення цікаве тим, що спеціальний склад полімеру перешкоджає налипанню ґрунту на відвал навіть на дуже липких ґрунтах.

Нові плуги мають стати доступними вітчизняним аграріям у перші місяці 2018 року.

 

Безвідвальний обробіток

Влітку цього року українські сільгоспвиробники зможуть випробувати нове багатофункціональне знаряддя Amazone, в якому вона поєднала можливості двох своїх добре відомих агрегатів. Так, першою робочою зоною машини є борона Cators: два ряди вирізних дисків діаметром 510 мм, які індивідуально закріплені на рамі через резинові демпфери. Вони працюють на глибину 5–14 см, подрібнюючи та перемішуючи пожнивні залишки з ґрунтом. Підшипники дисків працюють у масляній ванні та не потребують обслуговування. Друга робоча зона — культиватор Cenius: 4 ряди лап, що обробляють ґрунт на глибину до 30 см. Стійки з лапами закріплені на рамі за допомогою пружинного захисного механізму Amazone C–Mix із силою спрацювання 600 кг. Піднята земляна хвиля гаситься та розрівнюється наступною лінією індивідуально закріплених через резинові демпфери робочих органів: гладкими чи вирізними дисками, або пружинними вирівнювачами. В останній зоні робочих органів один із багатьох котків Amazone, підшипники яких захищені від ударів резиновими втулками та не потребують обслуговування, завершує обробіток.

В результаті такого об’єднання з’явився комбінований агрегат Ceus, який доступний із шириною захвату від 4 до 7 м. Основне призначення цієї машини — якісний обробіток полів із великою кількістю рослинних решток, але він має ще одну цікаву можливість. Першу та другу лінії робочих органів можна повністю підняти, виключивши їх з робочого процесу: піднята дискова борона — Ceus виконує глибоке рихлення; піднятий культиватор — поверхневий обробіток. І все це на швидкості від 8 до 15 км/год. Більше того, комбінований агрегат (як і культиватор Cenius) можна оснастити міні-сівалкою GreenDrill для сівби сидератів або системою XTender для обробітку з одночасним внесенням мінеральних добрив.

 

Поверхневий обробіток

2017 року лінійка компактних дискових борін Catros була доповнена новими моделями Catros XL із захватом 3–4 м. Від решти агрегатів вони відрізняються більшими робочими органами — диски діаметром 610 мм та, відповідно, глибиною обробітку — до 16 см. Залежно від завдань Catros XL можна оснастити двома типами дисків з великими або дрібними вирізами. Перший тип найкраще підходить для інтенсивного подрібнення та перемішування рослинних решток із ґрунтом, а другий — для формування насіннєвого ложа з дрібною грудкою.

 

Розподілення добрив

Однією з найпотужніших новинок Amazone стало нове покоління навісних і причіпних розподільників добрив TS, які з кінця 2018 року стануть доступними в Україні.

Ці машини оснащені модернізованим розподільчим пристроєм Amazone TS, виготовленим із нержавіючої сталі. Маючи гідравлічний привід, він вносить добрива в нормі до 650 кг/хв. (10,8 кг/с), м’яко розганяючи гранули та розподіляючи їх шириною захвату від 15–54 м (навісний ZA-TS) та від 18–54 м (причіпний ZG-TS) на швидкості до 30 км/год. Точний розподіл добрив на границі полів без заміни дисків, як і раніше, забезпечують системи Auto TS та Argus Twin.

 

Навісний ZA-TS

Одним із ключових впроваджень на моделях ZA-TS із бункером 1400–4200 л стала система Flow Chek. Ця технологія у гідравлічній системі моніторить рівень тиску подачі оливи на моторах розподільчих дисків. Щойно вона знаходить різницю між значеннями (свідчить про засмічення або холостий хід) — одразу попереджає оператора через термінал.

 

Причіпний ZG-TS

Серед визначних особливостей нових моделей ZG-TS із бункером об’ємом 7500 та 10000 л спеціальна вісь, яка завдяки програмному забезпеченню ISOBUS тримає розподільник точно в колії, автоматично підрулюючи в межах максимального кута повороту в 28˚. Більше того, за функції автоматичного руління, інтегрованого в ПО ISOBUS, можливе підрулювання в зворотній бік на схилах. При вимкнутому розподільчому пристрої за швидкості понад 25 км/год. підрулювання автоматично вимикається.

Для розподілення на клинах полів новий ZG-TS задіює функцію посекційного вмикання DynamicSpread, яка розбиває загальний захват на 128 секцій. Також він оснащений Profis Pro — функцією, яка має три основних завдання: онлайн-калібрування норми внесення (для коректного автоматичного налаштування шиберних заслінок); постійне зважування обсягу добрив у бункері (для автоматичного визначення площі, на якій можливо внести обсяг добрив, що лишився, а також оптимального розподілення ваги на вісь і дишло — інформує оператора щодо нерівномірного заповнення); автоматична адаптація гальмівного зусилля відповідно до заповнення бункера.

І причіпний, і навісний розподільники TS мають функцію WindControl, яка збирає інформацію щодо сили, напрямку та уривчастості вітру. На основі цих даних вона змінює налаштування розподільної системи: висівний диск із навітряного боку обертається швидше, аби компенсувати силу вітру, а з підвітряного — повільніше.

 

Висів

Незабаром на український ринок вийде оновлена посівна комбінація Cirrus. Ключове впровадження — сошник TwinTec+, що створений для якісного висіву культур на твердих, важких і неоднорідних ґрунтах. Він складається із двох дисків діаметром 380 мм, які дуже щільно прилягають один до одного. Це забезпечило кращу прохідність соломи та ґрунту, а також посприяло плавному ходу. Від потрапляння соломи чи каменів у простір між дисками агрегат захищає кований щиток, що міцно прилягає до сошника та входить глибоко в ґрунт. Закриває борозну прикотувальний коток Control+ шириною 50, 65 та 80 мм.

Така конструкція дозволила збільшити робочий тиск на сошник до 100 кг. Тиск на кожен висівний агрегат регулюється гідравлічно, за допомогою редукційного клапана розташованого в системі циркуляції оливи гідравлічної турбіни. Це рішення забезпечує постійний незмінний тиск при проході впадин і бугрів на полі.

 

Обприскування

Потужною новинкою став і причіпний обприскувач UX 01 Super, оснащений баком для робочого розчину об’ємом 4200–6200 л, штангами Super-L2 із захватом від 27 до 40 м та віссю з автоматичним підрулюванням у межах 28˚.

Однією з цікавих новацій стала система ContourControl, яка тримає постійним вертикальне положення штанги відносно поверхні. Це здійснюється за допомогою 6-ти ультразвукових датчиків, які аналізують відстань між штангою та поверхнею ґрунту. При фіксації зміни вони посилають сигнал на гідроциліндри, і окрема секція або вся штанга автоматично підіймається чи опускається. Горизонтальні коливання гасяться функцією SwingStop, датчики якої вимірюють їх відносно швидкості руху обприскувача. Коли досягнуто певне значення — датчики посилають сигнал на два активних гідроциліндри, розташованих у центральній частині штанги, які коливання.

Срібною відзнакою на Agri­technica-2017 була відзначена система SwingStop pro, яка об’єднала активне гасіння горизонтальних коливань, поєднавшись із швидким регулюванням норми внесення на кожній окремій форсунці. Це стало можливим завдяки впровадженню форсунок, що працюють за принципом широтно-імпульсної частотної модуляції (ШІЧМ): вони здатні відкриватись і закриватись кожні 2 мс. При цьому співвідношення між закритими та відкритими форсунками змінюється у діапазоні 0–50 Гц. SwingStop pro працює так: датчики визначають відносну швидкість кожної окремої форсунки, співвідносять дані зі швидкістю обприскувача та задають відповідну норму внесення. Завдяки цьому коли форсунка рухається швидше обприскувача (під час повороту на зовнішній штанзі) — період її відкритості (отже, норма виливу) зростає, і навпаки. Очікується, що новий UX 01 Super буде доступний в Україні наприкінці 2018 року.

А от інший UX, у якому втілена інакша премійована технологія, вже доступний для замовлення українськими аграріями. Це технологія AmaSpot (срібна медаль на Agritechnica-2015). За неї на штангу встановлюються онлайн-датчики GreenSense, що за наявністю хлорофілу визначають положення бур’яну. Щойно він опинився під штангою — автоматично з точністю до 1 см спрацьовує ШІЧМ-форсунка. Наразі технологія доступна лише на обприскувачі UX AmaSpot з баком 4200 та 5200 л та штангою 24 м, який наразі успішно продається до Казахстану.

Дмитро РАДІОНОВ, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"

 

 16 квітня 2024
Станом на 14 квітня Україна відправила на експорт 36,3 тис. тонн соняшнику (близько 27 тис. тонн за цей же період у квітні 2023 року), з яких близько 25 тис. тонн було відвантажено до Нідерландів.
Станом на 14 квітня Україна відправила на експорт 36,3 тис. тонн соняшнику (близько 27 тис. тонн за цей же період у квітні 2023 року), з яких близько 25 тис. тонн було відвантажено до Нідерландів.
16 квітня 2024
 16 квітня 2024
Станом на 15 квітня весняно-польові роботи на Волині перетнули умовний екватор, в області почали посів кукурудзи на зерно.
Станом на 15 квітня весняно-польові роботи на Волині перетнули умовний екватор, в області почали посів кукурудзи на зерно.
16 квітня 2024
 16 квітня 2024
Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок по трьох пунктах пропуску – «Ягодин», «Рава-Руська» та «Угринів». Через ці три пункти польські протестувальники за минулу добу взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі.
Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок по трьох пунктах пропуску – «Ягодин», «Рава-Руська» та «Угринів». Через ці три пункти польські протестувальники за минулу добу взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі.
16 квітня 2024
 16 квітня 2024
У 2023/24 маркетинговому році в Україні, вперше за всі роки незалежності, було перероблено 1 млн тонн насіння ріпаку, що становить 23,3% від загального врожаю української олійної у 2023 році.
У 2023/24 маркетинговому році в Україні, вперше за всі роки незалежності, було перероблено 1 млн тонн насіння ріпаку, що становить 23,3% від загального врожаю української олійної у 2023 році.
16 квітня 2024
 16 квітня 2024
В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. компаній, із них понад 1 тис. переїхали з міста до області.
В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. компаній, із них понад 1 тис. переїхали з міста до області.
16 квітня 2024
 16 квітня 2024
Максимум роботи – мінімум витрат. Нові телескопічні навантажувачі Case IH Farmlift 737 приступили до роботи на філіях «Бессарабська» та «Колосівський елеватор» компанії «НІБУЛОН». Оновлені навантажувачі з унікальним поєднанням ефективності та низької вартості утримання тепер допомагають лідеру зернового експорту України та найбільшому оператору елеваторних потужностей.
Максимум роботи – мінімум витрат. Нові телескопічні навантажувачі Case IH Farmlift 737 приступили до роботи на філіях «Бессарабська» та «Колосівський елеватор» компанії «НІБУЛОН». Оновлені навантажувачі з унікальним поєднанням ефективності та низької вартості утримання тепер допомагають лідеру зернового експорту України та найбільшому оператору ...
16 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.