Maschio Gaspardo — впевнений поступ вперед

Maschio Gaspardo — впевнений поступ вперед

Створення нових та сучасних технічних рішень дозволяє аграріям бути ще ефективнішими та прибутковими. Один зі світових лідерів у виробництві сільськогосподарської техніки виводить на ринок нові рішення.

Зростання попиту на продовольство у світі, потужний технологічний розвиток сільськогосподарського ринку ставить перед фермерами потребу бути все ефективнішими. Виробляти агропродукцію з оптимальними витратами, залишаючись прибутковими, стає все складніше. Потрібно правильно обирати кожен елемент технології, враховувати всі тонкощі та особливості. Особливо важливо обрати ту техніку, що дозволяє вести сівбу та обробіток ґрунту, збирання врожаю відповідно до місцевих кліматичних та ґрунтових умов, в оптимальні агротехнічні строки. А зробити це непросто, зважаючи на постійне збільшення пропозиції у сегменті сільськогосподарської техніки, де сівалки та культиватори не виготовляє хіба що зовсім лінивий.

В одного з авторитетних виробників сільськогосподарської техніки Maschio Gaspardo спокійне ставлення до зростання конкуренції на ринку та розширення вимог клієнтів. Компанія стабільно пропонує пересічному аграрію широкий спектр потрібних сучасних рішень, користуючись авторитетом серед клієнтів. Тому наша розмова з членом ради директорів Maschio Gaspardo, паном Андреа Маскіо, яка відбулася нещодавно під час виставки Agritechnica-2017, стосувалася як сьогодення компанії, так і перспектив її розвитку.

 

24 367 72

  • Пане Андреа, будь ласка, розкажіть, наскільки важливими для Maschio Gaspardo є український ринок?

— В загальному обороті компанії Maschio Gaspardo ринок країн СНД, у який ми відносимо і Україну, посідає 15%. Протягом останніх років обсяги продажів тут зростають, однак загалом цей ринок відзначається нестабільністю, періодичними спадами тощо. Тому ми працюємо на ньому через низку представництв компанії, що дозволяє нам бути гнучкими та продуктивними, оперативно реагувати на потреби та зміни. На цих ринках у нас працюють молоді, але досвідчені команди спеціалістів. Це дозволяє нам досягати успіхів в продажу та обслуговуванні наших агрегатів.

Компанія Maschio Gaspardo має широкий асортимент сільськогосподарської техніки для місцевих фермерів, що відповідає найвищим стандартам якості та продуктивності. Успішний досвід співпраці Maschio Gaspardo із сільгоспвиробниками країн СНД становить понад 10 років і свідчить про те, що місцеві аграрії оцінили нас і успішно використовують велику кількість нашої техніки. Сьогодні Maschio Gaspardo позиціонується серед фермерів як бренд професіоналів у сівбі зернових та просапних культур. Використовуючи це напрацювання, компанія активно просуватиме власну присутність у сегментах захисту рослин, обробітку ґрунту та заготівлі кормів. Зокрема, лінійка кормозаготівельних машин також активно просуватиметься на цих ринках. І вірю, що наші рулонні прес-підбирачі та інша техніка також завоюють належне місце у місцевих фермерів. Адже один з наших брендів — Feraboli — понад 120 років плідно випускає техніку для заготівлі кормів. Ця компанія відома в Європі, але сьогодні просуваємо її на ринки країн СНД.

Іншим трендом останніх років буде подальше зростання виробництва широкозахватних агрегатів. Ми бачимо збільшення попиту на таку техніку. Водночас поряд з тим зростає кількість електронних систем, елементів точного землеробства, що використовуються фермерами. Відповідно ці рішення впроваджуються і на нашій техніці. Тому нинішнього року Maschio Gaspardo представила на ринку України нову сівалку точного висіву з електроприводом трансмісії, що дозволяє вносити посівний матеріал із відмиканням рядів при пересіві.

Зараз компанія входить у сегмент ринку швидкісної сівби завдяки нашому новому висівному апарату Chrono, який втілює у собі весь багаторічний досвід Maschio Gaspardo у сівалках точного висіву. Chrono дозволяє сіяти удвічі швидше, ніж класичні сівалки. При цьому точність сівби насіння сягає близько 99%, що забезпечує якісні одночасні сходи. Загалом виставка в Ганновері Agritechnica-2017 стала стартом для виведення на ринок нових інноваційних рішень, протягом наступних років Maschio Gaspardo презентуватиме цілу низку нових технічних розробок, що допоможуть аграріям стати ще більш успішними.

 

  • Які майбутні тренди розвитку компанії у 2018 році Ви вбачаєте?

— Загалом спостерігається попит на сучасні технології, так звану цифрову Індустрію 4.0. Це стимулює загальну інтенсифікацію виробництва в аграрному бізнесі, тому Maschio Gaspardo також удосконалюється відповідно до потреб ринку. Наша компанія унікальна для країн СНД, бо, з одного боку, конкуруємо з провідними світовими брендами сільськогосподарської техніки, але при цьому фермери обирають нас, порівнюючи з місцевими компаніями. Це досягається завдяки високій якості нашої продукції, широкій лінійці техніки та конкурентній ціні товару.

Наприклад, цього року в Україні представлена нова сівалка Maschio Gaspardo Julia 24, що відмінно вписується у технології точного землеробства. Вона дозволяє отримувати варіативний посів на різних ділянках полях, вносити міндобрива для просапних культур із найвищою точністю. Також на виставці Agritechnica-2017 компанія представила новий посівний апарат Chrono, що робить ще більш якісний крок у майбутнє сівби просапних культур і дозволяє ще краще працювати сівалкам у системі точного землеробства.

Також представлені нові рішення серед обприскувачів та машини для внесення гранульованих добрив Maschio Gaspardo, що можуть працювати варіативно, тобто забезпечуючи максимальну якість розподілу робочих розчинів та гранул у полях відповідно до карт завдань.

24 367 73 1

 

  • Як компанія інвестує у навчання власних спеціалістів та клієнтів-фермерів?

— Ми розуміємо те, наскільки технічно складними та досконалими стають з кожним роком машини й агрегати в сільському господарстві. Відповідно зростають вимоги до рівня кваліфікації та можливостей роботи спеціалістів, що працюватимуть з цією технікою. Тому в Італії була створена і нині працює академія Maschio, на базі якої спеціалісти наших дилерів проходитимуть навчання сучасним технологіям та можливостям сервісного обслуговування нових машин. На додаток до цього постійно розвиваються сервісні служби компанії у країнах, де відкриті представництва.

 

  • Наскільки можливим є перенесення виробництва техніки компанії безпосередньо до України?

— Нині виробничі потужності Maschio Gaspardo розподілені на території чотирьох країн — Італії, Румунії, Індії та Китаю. Компанія постійно вивчає можливості розміщення власних виробничих потужностей ближче до клієнтів, зменшення витрат на доставку техніки до фермерів країн СНД, ретельно аналізуючи можливість присутності виробництва на цих ринках. Однак тут Maschio Gaspardo зіштовхнувся з проблемою постачання якісних комплектуючих до нашої техніки.

Реально на місцевих ринках поки що ми не можемо знайти партнерів, які б відповідали всім вимогам за якістю виготовлення компонентів. Якщо вести мову про початок повноцінного виробництва всіх комплектуючих для наших агрегатів на такому заводі в країнах СНД, то собівартість ніколи не буде співставною з тим, що вже виготовляється нашими підприємствами у тій же Італії. Тобто обсяги виробництва на нових місцевих заводах не зможуть навіть зрівнятися з італійськими чи румунськими, тому собівартість вже готової продукції буде вищою. Відтак, ми сподіваємося, що рівень продуктивності та якість місцевих виробників компонентів виросте, щоб можна було вести мову про виробництво конкурентного продукту. Головне, аби рівень якості агрегатів Maschio Gaspardo, що будуть виготовлятися для місцевих постачальників із використанням вузлів, відповідав світовим стандартам.

Олександр ГОРДА, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"

 

 20 квітня 2024
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
20 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.