Вагомі новинки та яскраві зірки – New Holland на «ІнтерАгро 2018»

Вагомі новинки та яскраві зірки – New Holland на «ІнтерАгро 2018»

Особливе місце в експозиції компанії New Holland Agriculture на міжнародній агропромисловій виставці «ІнтерАгро 2018» зайняв модернізований комбайн CR 9.80, флагман серії тракторів 7000, а також цікава технологія, що покликана збільшити ефективність обробітку ґрунту і при цьому істотно скоротити витрати на нього.

«Український ринок, без сумніву, один із найбільших у світі, що зростає. Впродовж останніх 3-4-х років ми спостерігали на ньому потужне зростання, — зазначає бізнес-директор New Holland Agriculture в Україні, Молдові, країнах Близького Сходу та Африці Маттіа Манікарді. — Торік відбувся спад, але ми очікуємо відновлення його вже наступного року. New Holland Agriculture розвивається дуже швидко. Так, за результатами 2017 року, ми стали №1 у світі з виробництва тракторів і комбайнів».

 

 

Під час виставки найбільш помітним представником широкої пропозиції New Holland Agriculture став CR 9.80, який отримав низку цікавих нововведень.

 

CR 9.80: новації для якіснішого збирання

Вони починаються від зони похилої камери, ширина якої відповідає ширині систем обмолоту та сепарації, що сприяє ефективній роботі. «У CR 9.80 передній вал похилої камери адаптується до зміни об’єму зрізаної маси, — розповідає продукт-менеджер New Holland Agriculture із зернозбиральної техніки Віталій Висоцький. — Також з’явилась можливість регулювати кут ножів жаток у межах +/- 6˚: дистанційно з кабіни за допомогою опційних гідроциліндрів, які встановлені в передній частині похилої камери».

За нею було встановлено новий бітер — DFR (Dynamic Feed Roll), який забирає, розрівнює та прискорює подачу скошеної маси до системи TwinRotor™ і, водночас, працює як вловлювач каміння. Це доповнення мало позитивний ефект на ресурс ланцюгів похилої камери й зменшило витрату пального.

Зона обмолоту на CR 9.80 представлена системою TwinRotor™ — два ротори, що обертаються на зустріч один одному та забезпечують менш агресивний обмолот, ніж однороторна, а також рівномірну завантаженість системи очищення. На Agritecnica-2017 вперше продемонстрували оновлену версію TwinRotor™, а зараз вона вже доступна в Україні.

«Конструкцію роторів Twin-Pitch Plus™ було модернізовано: змінено форму молотильних бил, до 3 дюймів подовжено бичі, відповідно, збільшено відстань від циліндра до кришки ротора. Це розширило простір, у якому перебуває маса, — ротори легше обертаються, ми маємо більшу продуктивність (до +15% на зернових колосових) і меншу витрату палива», — звертає увагу Віталій Висоцький.

 

22 389 76 22

 

Зручним впровадженням стала можливість дистанційного регулювання кута лопаток, які прискорюють або пригальмують масу на роторах. Ще однією особливістю CR 9.80 є рівень захисту: у випадку забивання системи обмолоту замість зрізних болтів спрацьовує автоматична система, яка опускає підбарабання. Після прочистки оператору достатньо обрати відповідну команду на моніторі, щоб система повернула підбарабання у початкове положення, і комбайн продовжив роботу.

На CR 9.80 очистка відбувається на площі 6,54 м² — це система очищення зерна Opti-Clean™, за якої скатна дошка, решето попереднього очищення і верхнє працюють незалежно, що оптимізує роботу каскаду. Решета працюють під гострими кутами і мають збільшений хід, завдяки чому зростає якість просіювання матеріалу в повітрі. Більше того, під час роботи на схилах система автоматичного вирівнювання решітного стану компенсує бічний нахил машини до 17%, а на розворотах запобігає скупченню маси в одній частині бункеру об’ємом 12,5 м³. Не менш важливою є Opti-Fan™ — ця технологія автоматично регулює оберти вентилятора: зменшує під час руху на гору та збільшує під час спуску з пагорба, що поліпшує якість очищення зерна і знижує відсоток втрат.

Крім того, CR 9.80 оснащую­ться 4- або 6-рядними подрібнювачами та абсолютно новою системою розкидача полови. Вони, маючи більші гідромотори, працюють на швидкості 4500 об./хв., та нові V-подібні лопатки, які створюють ефект турбіни: буквально видувають полову на 13,72 м, покриваючи захват найбільших жаток.

«Наступного року в Україні з’явиться нове покоління CR Automation, — наголошує Віталій Висоцький. — Ключовим впровадженням є система Intellisense, що автоматично налаштовує усі процеси в комбайні. Оператору лишає­ться тільки вибрати умови й режим роботи «максимальна продуктивність», «чисте зерно», «мінімальні втрати» і «фіксована продуктивність», на основі чого комбайн самостійно регулюватиме швидкість руху, кут решіт та оберти вентилятора тощо. Ці налаштування також проводитимуться на основі показників датчиків GrainCam, що аналізуватиме візуальні параметри зерна та датчики тиску повітря над верхнім решетом системи очистки. А інфрачервоні EVO NIR дозволять з високою точністю визначати вологу та вміст поживних речовин у зерні (зокрема, сухої речовини, крохмалю, сирих протеїну та жиру, нейтрально- та кислотно-детергентної клітковини (НДК та КДК)) під час збирання».

 

Т7070 — яскрава зірка популярного діапазону

«Багато моделей тракторів користуються попитом: серії Т8, T9, звичайно ж, TD-5, але найбільшу популярність здобула Т7000», — відзначає Маттіа Манікардi.

На «ІнтерАгро 2018» був представлений флагман цієї серії — модель Т7070. Вона оснащена 6-циліндровим двигуном об’ємом 6,7 л, який за 2200 об./хв продукує 167/225 кВт/к.с. номінальної, а разом із системою EPM, яка в потрібний момент «вивільняє додаткових коней» — 187/251 кВт/к.с. максимальної потужності.

«Т7070 оснащений безступеневою трансмісією Auto Command™ (0-40 км/год.), яка самостійно обирає передаточне число та оберти двигуна: вона завжди працює у тому діапазоні, де буде мінімальна витрата палива, максимальні крутний момент і потужність, — звертає увагу продукт-менеджер New Holland Agriculture Віталій Каплюк. — Auto Command™ працює у 4-ох режимах: «авто», «ВВП», «круїз-режим» (оператор задає необхідну швидкість, і трактор максимально швидко її набирає) та «ручне керування»».

 

22 389 77 2

 

Т7070 має гідравлічну систему із замкнутою схемою циркуляції та автоматичним регулюванням потоку оливи (CCLS), в яку інтегровано аксіально-плунжерний насос продуктивністю 120 л/хв. Чотири пари гідровихів на цій моделі мають електрогідравлічне керування, завдяки чому робота клапанів регулюється лише натисненням кнопки. Гранична вантажопідйомність задньої та передньої навісок становить 10,4 та 3,7 т відповідно.

«Важливо, що у базовій комплектації Т7070 має низку функцій автоматизації: автоматичне блокування диференціалу, керування приводом переднього мосту, а також виконання операцій на поворотній смузі — ця машина дає можливість оператору сконцентруватись на роботі причіпного обладнання більше, ніж самого трактора», — підкреслює Віталій Каплюк.

 

Soil Xplorer — рішення для точного обробітку ґрунту

22 389 77 1New Holland Agriculture активно розвиває і технології точного землеробства. «2016 року ми презентували концепцію напівавтономного трактора, керування яким здійснюється дистанційно. Зараз ми сфокусовані на тому, щоб навчити фермерів і трактористів керувати такими машинами. Це майбутнє, і New Holland Agriculture буде флагманом цих змін», — наголошує Маттіа Манікардi.

Новою складовою систем точного землеробства компанії із поточного року став Soil Xplorer — сенсор, який визначає тип ґрунту, його вологість, щільність, а також наявність і глибину залягання підошв від різних ґрунтообробних знарядь. Зібрана інформація є основою для створення карт полів.

«Є два варіанти виконання, — пояснює спеціаліст із технологій точного землеробства New Holland Agriculture Роман Чвартацький. — Перший — коли сенсор закріплюється майже на будь-який транспортний засіб і використовується виключно для створення карти поля. Другий варіант, коли Soil Xplorer з’єднується із ґрунтообробним знаряддям (оптимально: з глибокорозпушувачем) і, скануючи ґрунт, керує глибиною обробітку. Це значно зменшить витрати на ґрунтообробні операції, адже відомо: 1 см глибини ≈ 1л дизпалива/га. Soil Xplorer має доступну ціну — перший такий сенсор уже продано».

 

22 389 77 3

 

Сервіс преміум-рівня

«Якщо ви обрали такий преміум-бренд, як New Holland, то отримаєте преміум-сервіс, — резюмує Маттіа Манікарді. — Звичайно, цього неможливо зробити без серйозних компаній-дистриб’юторів, а тому ми впродовж тривалого часу впроваджували програму партнерства, щоб наші дилери виходили на новий рівень підтримки та обслуговування, і були на вершині індустрії».

 

Дмитро РАДІОНОВ, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"

 

 23 квітня 2024
До 30 квітня 2025 року побутові споживачі газу, які є клієнтами ТОВ «Газопостачальна компанія "Нафтогаз України"», сплачуватимуть за «блакитне паливо» 7,96 грн за кубометр.
До 30 квітня 2025 року побутові споживачі газу, які є клієнтами ТОВ «Газопостачальна компанія "Нафтогаз України"», сплачуватимуть за «блакитне паливо» 7,96 грн за кубометр.
23 квітня 2024
 23 квітня 2024
Європарламент на своєму пленарному засіданні в Страсбурзі підтримав у першому читанні продовження тимчасових заходів з лібералізації торгівлі для України з одночасним захистом фермерів ЄС.
Європарламент на своєму пленарному засіданні в Страсбурзі підтримав у першому читанні продовження тимчасових заходів з лібералізації торгівлі для України з одночасним захистом фермерів ЄС.
23 квітня 2024
 23 квітня 2024
Аграрії Сумщини, станом на 18 квітня, посіяли ранніх ярих зернових та зернобобових культур на площі 50,1 тис. га, що становить 83,2% до плану.
Аграрії Сумщини, станом на 18 квітня, посіяли ранніх ярих зернових та зернобобових культур на площі 50,1 тис. га, що становить 83,2% до плану.
23 квітня 2024
 23 квітня 2024
Минулого року AMAZONE представила ринку лінійку сівалок точного моделями Precea 9000-TCC і 12000-TCC з робочою шириною 9 і 12 м. Однак вже цього року команда AMAZONE презентує українським фермерам нову 24-рядну модель PRECEA-TCC, яка ідеально підходить для сівби просапних культур, зокрема цукрових буряків, ріпаку, сої з міжряддям 45 і 50 см.
Минулого року AMAZONE представила ринку лінійку сівалок точного моделями Precea 9000-TCC і 12000-TCC з робочою шириною 9 і 12 м. Однак вже цього року команда AMAZONE презентує українським фермерам нову 24-рядну модель PRECEA-TCC, яка ідеально підходить для сівби просапних культур, зокрема цукрових буряків, ріпаку, сої з міжряддям 45 і 50 см.
23 квітня 2024
 23 квітня 2024
Ставки фрахту на перевезення зерна костерами з дунайських портів минулого тижня продовжили знижуватися. У глибоководних портах Одеси також спостерігалося послаблення ставок для хендісайзів та панамаксів.
Ставки фрахту на перевезення зерна костерами з дунайських портів минулого тижня продовжили знижуватися. У глибоководних портах Одеси також спостерігалося послаблення ставок для хендісайзів та панамаксів.
23 квітня 2024
 23 квітня 2024
Вже вкотре «Добродія Фудз» у рамках гуманітарного проєкту разом з Українською Спілкою Целіакії та за підтримки Canada-Ukraine Foundation передала близько 1150 упаковок безглютенових вівсяних пластівців WOWOATS членам спілки. Гуманітарна допомога знову ж таки буде направлена до сімей, які виховують дітей із целіакією чи непереносністю глютену та які опинилися у важкому становищі.
Вже вкотре «Добродія Фудз» у рамках гуманітарного проєкту разом з Українською Спілкою Целіакії та за підтримки Canada-Ukraine Foundation передала близько 1150 упаковок безглютенових вівсяних пластівців WOWOATS членам спілки. Гуманітарна допомога знову ж таки буде направлена до сімей, які виховують дітей із целіакією чи непереносністю глютену та ...
23 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.