agro business 160 160

«Волинська Фондова Компанія» представила техніку Massey Ferguson на виставці «АГРО-2018»

«Волинська Фондова Компанія» представила техніку Massey Ferguson на виставці «АГРО-2018»

Під час ХХХ Міжнародної виставки «АГРО-2018» на стенді корпорації AGCO великою увагою відвідувачів були відмічені трактор Massey Ferguson 7618, телескопічний навантажувач ТН 7038, а найбільше — нова широкорядна сівалка MF 9108VE, яка в стандартній комплектації оснащена технологіями точного висіву Precision Planting. Ці машини об’єднані високим потенціалом продуктивності як для свого класу, а також тим, що посідають помітне місце в пропозиції «Волинської Фондової Компанії», офіційного дистриб'ютора техніки корпорації AGCO.

 

MF 9108VE: висів завтрашнього дня

Почнемо з головної новації стенду Massey Ferguson — 8-рядної сівалки MF 9108VE із міжряддям 70 см (8 баків для насіння об'ємом по 67 л) та можливістю одночасного закладання добрив (4 баки по 250 л). Визначною особливістю представленої моделі стало її оснащення новаційними технологіями точного висіву Precision Planting.

 

13 380 80 1

 

Першою з них є DeltaForce. «Ця система складається із гідравлічних циліндрів на кожній секції, тензометричних датчиків (вимірюють ступінь деформації твердих матеріалів — ред.) та електронної системи SeedSense, — зазначає спеціаліст Massey Ferguson із ґрунтообробної та посівної техніки, а також машин для захисту рослин Борис Онищенко. — DeltaForce автоматично регулює тиск на секцію відповідно до польових умов, що забезпечує постійну витримку глибини. Це дуже важливо, адже, за результатами досліджень у США, різниця глибини висіву на +/- 1 см може коштувати до 1 т/га урожайності».

 

13 380 80 2

 

Наступна технологія — вакуумний висівний апарат. У ньому встановлено зубчастий полімерний висівний диск, який отримує привід від електродвигуна через шестерню невеликого діаметру. Це рішення унеможливлює проковзування диска, забезпечує плавний хід, а також зменшує потребу електрики. Другим рішенням є 5-позиційний скидач, за якого контроль та усунення двійників відбувається у 5-ти точках. Крім того, застосування цього висівного апарату в поєднанні з технологіями точного землеробства Precision Planting дає можливість автоматично вимикати секції під час заходу на вже засіяні ділянки.

 

13 380 80 4

 

У нижній частині висівної камери насіння відокремлюється від диску та під власною вагою потрапляє до перших елементів технології SpeedTube, створеної для усунення рикошету насіння від висівної трубки.

 

13 380 80 3

 

«Зазвичай на відрізку від висівної камери до борозни насіння не контролюється — на цьому етапі можна мінімізувати, але не усунути вплив вібрації секції на якість висіву. Технологія SpeedTube змінила це, автоматизувавши процес, — пояснює Борис Онищенко. — З висівного диска насіння потрапляє на захватні колеса, які розміщують його в комірках транспортера. Цей елемент закладає зернини в борозну. Транспортер має електропровід, а його швидкість синхронізована зі швидкістю сівалки, що зберігає норму висіву».

 

13 380 80 5

 

За дводисковим сошником перед колесами для закриття борозни розташована, мабуть, найбільш технологічна розробка — SmartFirmer. Це система датчиків, які вимірюють низку параметрів: нерівності борозни, вологість, температуру й органічну речовину та передають ці дані у бортовий комп'ютер.

 

13 380 80 6

 

«На основі цих показників комп'ютер дає оператору рекомендації оптимальних налаштувань, а також може автоматично змінювати норму висіву: на ділянках, де умови сприятливіші — більша, і навпаки», — підкреслює Борис Онищенко.

MF 9108VE працює на швидкості до16 км/год. і потребує потік гідравліки в межах 50 л/хв.

 

ТН 7038: новий рівень продуктивності

Ще однією новинкою став флагман нової лінійки телескопічних навантажувачів Massey Ferguson — модель ТН 7038, яка може похизуватись суттєвими висотою підіймання та вантажопідйомністю: від 6 до 7 м та 3 до 3,8 т (за вильоту стріли на 2 м та висоти 4 м).

Зрозуміло, що це було б неможливо без ефективної гідравлічної системи. В ТН 7038 вона починається з аксіально-плунжерного насоса продуктивністю до 190 л/хв., який забезпечує ефективну роботу, зокрема на понижених обертах двигуна.

Одним із ключових впроваджень серії ТН є система вимірювання навантажень, якою оснащені гідравлічні клапани. Вона регулює продуктивність роботи насоса відповідно до поточної потреби та спрямовує гідропотік не всіма каналами, а туди, де в ньому є необхідність. Це зменшує нагрівання оливи в системі, а також дозволяє оператору одночасно та з високою точністю виконувати до трьох рухів. Потужність гідравліки легко налаштовується двома кнопками на джойстику навантажувача, які змінюють потік у системі.

«Серія ТН оснащена 4-циліндровими двигунами Perkins максимальною потужністю від 100 до 130 к.с. за 2400 об./хв. Вони обладнані системою впорскування пального Common Rail нового поління, котра чітко подає той об'єм палива, який потрібен у конкретний момент, — розповідає представник компанії Massey Ferguson Олексій Сірий. — Двигун охолоджуються вентилятором, який може автоматично змінювати швидкість обертання відповідно до температури навколишнього середовища, а також вмикати реверс для очищення зовнішньої сітки. До речі, її площа відповідає площі радіатора, що сприяє якості охолодження. Крім того, завдяки спеціальному розміщенню двигуна стріла опускається максимально низько та не заважає
оглядовості».

 

13 380 81 2

 

У ТН інтегровано гідростатичну трансмісію із легкокерованим ходозменшувачем, а також дводіапазонною коробкою передач на моделі ТН 6030 та чотиридіапазонною на ТН 7035 та ТН 7038. «Вона має дві гідравлічні передачі, ефективні під час виконання робіт, зокрема в господарстві, а також дві механічні — для транспортування на швидкості до 40 км/год.», — додає експерт.

Однією з особливостей лінійки є менш габаритна рама з високим запасом міцності: довжина моделей ТН становить від 4,03 до 4,14 м. Це сприяє гарній маневреності: зовнішній радіус розвороту — від 3,71 м до 4,19 м. Також є три режими їзди: стандарт, слід-у-слід і «крабовий хід». При чому перемикання між ними відбувається напівавтоматично: після зупинки машини, за допомогою датчиків положення колеса самостійно переходять у потрібний режим.

«ТН оснащені просторою кабіною із потужною рамою, яка повністю захищає оператора навіть у випадку перевертання машини, — відзначає Олексій Сірий. — Згори встановлено додаткові елементи, які убезпечують людину у разі падіння вантажу на кабіну. Велика площа скління, ввігнуте заднє скло, розміщення стріли за повного опущення — все це забезпечує гарну оглядовість: видно всі чотири колеса. Для навчання оператора потрібен мінімальний час, завдяки простим елементам управління, зокрема спареним педалям гальм і зчеплення».

 

MF 7618: тракторний акцент

Під час виставки не залишився непоміченим і MF 7618 — представник лінійки із 5-ти моделей тракторів, які зацікавлюють низкою впроваджень.

Серія MF 7600 може бути оснащена 6,6- або 7,4-літровими двигунами AGCO Power, які за 2100 об./хв. видають від 103/140 до 176/240 кВт/к.с. номінальної потужності. Максимальні можливості двигуна розкриваю­ться за 1950 об./хв. і досягають 110/150-188/255 кВт/к.с. За 1500 об./хв. одержують максимальний крутний момент: від 660 до 1049 Нм.

Ключовою особливістю двигуна є EEM (англ. Electronic Engine Management) система електрон­ного управління, яка точно регулює обсяг і періодичність впорскування пального відповідно до швидкості обертання та поточного навантаження. Крім того, однією із цікавих можливостей EEM є те, що за неї оператор може зберігати на комп’ютері оптимальну для виконання певної операції частоту обертання двигуна, а потім легко активувати її під час повторного виконання робіт. Ефективності згорання кожного граму палива сприяють і система впорскування Common Rail, турбонаддув і проміжний охолоджувач.

Разом із тим, двигуни оснащені системою DTM (Dynamic Tractor Management — англ.), яка забезпечує оптимальні оберти двигуна в діапазоні 1000-2100 об./хв. та додає трактору потужності під час виконання робіт у складних умовах.

 

13 380 81 1

 

«MF 7600 оснащені транс­місіями Dyna-6, які добре зарекомендували себе в світі, — відзначає начальник відділу збуту та сервісного обслуговування ВФК у м. Житомир Руслан Потапенко. — Вона обладнана роботизованою коробкою із 24-ма передачами для переднього ходу і стільки ж для заднього. Це дає можливість точніше підібрати передаточне число та, відповідно, заощадити паливо. Автоматичне перемикання передач відбувається у межах одного з 4 діапазонів (по 6 передач у кожному), що також підвищує ефективність роботи та, водночас, слугує своєрідним захистом від неправильної експлуатації».

Якісній передачі тягового зусилля на ґрунт сприяє розбалансування ваги трактора на передню та задню осі — наближено до 50/50 (у статиці), а також колісна база довжиною 2,88 або 3 м, що мінімізує «реактивний момент» (підняття передньої частини трактора на старті та особливо під час важких робіт).

Гідросистема на MF 7600 може бути з відкритим (продуктивність 50-100 л/хв.) або закритим центром CCLC. «За ССLC трактор оснащується аксіально-поршневим гідронасосом продуктивністю 150 л/хв., який дає можливість подати той об'єм оливи, який потрібен у конкретний момент, — звертає увагу Руслан Потапенко. — Точне регулювання потоку, необхідного для того чи іншого знаряддя (у літрах чи барах), здійснюються завдяки гідровиходам з електричним регулюванням. Також ССLC дозволяє використовувати Power Beyond — систему, за якої знаряддя керує продуктивністю гідронасоса трактора».

До визначних характеристик MF 7600 варто віднести і задню навіску. Завдяки гідравлічній системі та задньому мосту з високим запасом міцності її вантажопідйомність становить від 7,1 до 9,3 т.

 

Підсумки

Точний висів на швидкості до 16 км/год., маневрений «телескоп» зі стрілою до 7 м і вантажопідйомністю до 3,8 т, універсальний помічник із гідравлікою із закритим центром — кожна з цих машин може стати вигідною інвестицією для господарства. А навчити правильно експлуатувати їх та забезпечити оперативний сервіс завжди можуть експерти ВФК.

 

Дмитро РАДІОНОВ, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"

«Волинська фондова компанія»

logo vfk

43006, м. Луцьк, вул.Вахтангова,16
Безкоштовні телефонні лінії:

0800 21-11-99 (Продаж техніки)

0800 21-11-88 (Продаж запчастин)

0800 21-11-22 (Сервісне обслуговування)

* Дзвінки зі стаціонарних та мобільних
телефонів у межах України безкоштовні

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

 29 березня 2024
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit ...
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit радять включати ...
29 березня 2024
 29 березня 2024
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Чи можна ще додавати азот до ріпаку? А як щодо фунгіцидів? Деякі посіви ріпаку, особливо на півдні України та в західних регіонах, уже знаходяться на дуже просунутій стадії розвитку.
Чи можна ще додавати азот до ріпаку? А як щодо фунгіцидів? Деякі посіви ріпаку, особливо на півдні України та в західних регіонах, уже знаходяться на дуже просунутій стадії розвитку.
29 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.