Банер

Зберігання

Зберігання зерна: як не втратити зібране

altОлена ГОРЩАР, канд. с.-г. наук
Геннадій ТОКАРЧУК, наук. співробітник
ДУ Інститут сільського господарства степової зони НААН України
Головна мета кожного виробника зерна - це зібрати та зберегти в належному стані високоякісний урожай, аби отримати належний прибуток. Ворогом на етапі «після збирання-до реалізації, або переробки» є маленькі, але дуже небезпечні «злодюжки» - комірні шкідники.
Детальніше... №14(261) липень 2013
 

Технологія без помилок

Марія ЯРОШКОмагістр МВА, співробітник НімАЦ
Дуже важливо не тільки виростити, а й зберегти рослинницьку продукцію. Можна збільшувати як врожаї окремих культур, так і загальні валові збори, але якщо спостерігатимуться втрати за вагою та якістю, досягти очікуваного ефекту не вдасться. Так, за даними Міжнародної організації FAO, втрати зерна через помилки і неякісну організацію обробки врожаю після його збирання і під час зберігання щорічно становлять більше 100 млн т. Відповідно, кожен господар повинен добре знати, не тільки як отримати високий урожай, а й як його зберегти і надалі продати за достойну ціну при умові доброї якості.
Детальніше... №14(261) липень 2013
 

Зберігання груші

altОльга ВЛАСОВА, канд. с.-г. наук, провідний науковий співробітник
Інституту захисту рослин НААН України
Збирання врожаю - це завершальний етап усіх робіт з вирощування плодів. Для груш особливо важливо правильно визначити термін знімання плодів. Термін дозрівання і тривалість зберігання груш залежать від помологічного сорту, зони вирощування і умов погоди у вегетаційний період. За термінами дозрівання груші поділяють на літні, осінні і зимові сорти.

Детальніше... №22(245) листопад 2012
 

Зберігання яблук

altОльга ВЛАСОВА, канд. с.-г. наук, провідний науковий співробітник
Інституту захисту рослин НААН України
Для цілорічного забезпечення свіжими яблуками необхідна організація правильного їх зберігання як у великих господарствах, так і в умовах фермерських та приватних садів. Якість яблук при зберіганні залежить від підбору сортів, умов їх вирощування та режимів зберігання.
Детальніше... №21(244) листопад 2012
 

Біг-беги по-українськи

Олена СТЕПАНЮК, спеціально для “АС”

Біг-беги вітчизняного виробництва в Україні уже не новина. Ринок поволі наповнюється різноманітними пропозиціями, які дають можливість виробникам зробити вибір на будь-який смак. Відтак, важливо не розгубитися та обрати необхідне дійсно хорошої якості та за прийнятну ціну. 
Детальніше... №18(241) вересень 2012
 
«ПочатокПопередня123456НаступнаКінець»

Сторінка 4 з 6