Банер

Зберігання

Підготовка зерна до зберігання

altМарія ЯРОШКО, магістр МВА

співробітник НімАЦ

Збереження та раціональне використання всього зібраного врожаю є пріоритетним завданням кожного господарства.

Детальніше... №13(236) липень 2012
 

Зберегти товарний вигляд

altВалентина СЕРГІЄНКО, канд. с.-г. наук
Інститут захисту рослин НААНУ
Овочеві культури належать до групи соковитих харчових продуктів рослинного походження, які відрізняються від інших сільськогосподарських культур специфікою хімічного складу, тісно пов’язаного з показниками якості. Високий вміст води і легкорозчинний стан сухих речовин створюють сприятливі умови для життєздатності багатьох видів мікроорганізмів, розвиток яких при зберіганні продукції викликає псування товарного вигляду, зниження харчової цінності і значні втрати врожаю.
Детальніше... №24(223) грудень 2011
 

Загрози на складах

Тетяна Король, канд. біол. наук

altЗважаючи на сучасні закони ринку, коли відразу після збирання збіжжя ціни не радують, виробники найчастіше вважають за потрібне притримати зерно до моменту найбільш сприятливої цінової ситуації. Проте у цьому кроці криється чимало небезпек. Так, за даними ФАО, втрати зерна і зернопродуктів при зберіганні щороку становлять 10-15%. Приміром, у світі від комірних шкідників втрачається стільки зерна, що ним можна було б прогодувати 135 млн осіб.
Детальніше... №23(222) грудень 2011
 

 

 
«ПочатокПопередня123456НаступнаКінець»

Сторінка 6 з 6