Банер

Зберігання

Зберігання цибулі

Ольга ВЛАСОВА, канд. с.-г. наук
Інститут захисту рослин НААН
Існує близько 100 видів цибулевих рослин, з яких лише кілька відомі і використовуються в їжу: ріпчаста, порей, різанець, батун, шалот, багатоярусна, шніт, часник.
Детальніше... №19(338) жовтень 2016
 

Штучне сонце для сухофруктів, грибів і трав

Василь ЗАГАРНИЙ, спеціально для "АС"
Маємо цьогоріч гарний урожай городини, фруктів. Як їх продати, зберігши частину врожаю до зими? Зокрема, для цього існує сушіння. Традиційне — під сонячними променями — тепер відходить у минуле, бо на ринку є недорогі спеціальні теплосушарки. Вони можуть, забезпечуючи різні температурні режими, висушувати рівномірно, якісно й швидко великий обсяг різних сільськогосподарських продуктів.
Детальніше... №18(337) вересень 2016
 

Збережемо зерно цілим та неушкодженим

Олена ГОРЩАРканд. с.-г. наук, старший науковий співробітник
ДУ Інститут зернових культур НААН України
Зерно різного призначення слід зберігати окремо одне від одного, що дає можливість притримуватись окремої стратегії для кожної категорії.
Детальніше... №15-16(334-335) серпень 2016
 

Нова мода: модулі для зерна

Василь ЗАГАРНИЙ, Григорій МЕРЕФ’ЯНСЬКИЙ
спеціально для "АС"
На українському ринку є вже компанії, які пропонують для зберігання зерна мобільні модульні зерносховища, зручні у монтажі й використанні. Таке обладнання для великих і малих фермерських господарств є альтернативою традиційним системам зберігання зерна. Воно дозволяє гнучко реагувати на коливання ринкових умов, уникати довгочасних проблем із землевідведенням і дозвільною будівельною документацією, економити час і кошти.
Детальніше... №6(325) березень 2016
 

Птахи «в прольоті»

Ірина ГЛОТОВА, спеціально для "АС"
Агровиробники визнають, за останні роки проблема заселення підприємств та об’єктів сільгоспризначення дикими птахами стала як ніколи актуальною — їх побільшало мінімум на 20%. Причому, якщо раніше основну шкоду пернаті наносили плантаціям та елеваторам, де зберігалось зерно, то на сьогодні на небажаних «гостей» скаржаться на тваринницьких та птахофермах, заводах і підприємствах харчового напряму. У причинах цієї ситуації та можливих варіантах її усунення, а також про те, чи дійсно диких птахів можна віднести до серйозних «ворогів» сільгоспвиробника — давайте розбиратись разом.
Детальніше... №24(319) грудень 2015
 
«ПочатокПопередня123456НаступнаКінець»

Сторінка 2 з 6