Ідеї & тренди

9 квітня в Києві відбулася конференція “М'ясний бізнес & соуси та приправи”, організована компанією Марко Пак.
Моя стрічка на Фейсбук просто переповнена рекламою сонячних панельних електростанцій, просто якась пошесть. І це подається, як якась панацея (універсальні ліки) виходу з енергетичної кризи, спричиненої агресією Росії проти України.
ТОВ АФ «Козацька», що в Конотопському районі на Сумщині, добре знане аграрне товариство не лише в слобожанському регіоні, а й в Україні. Тут успішно культивують як рослинництво, так і тваринництво. І мають економічні результати, якими можуть похвалитися далеко не всі аграрії. Чого тільки варті врожаї і валові збори зернових культур…
Чернігівщина здавна славиться своїми майстрами, які не лише зберігають традиції, а й адаптують їх до сучасних реалій. Від текстилю до випічки – ремісниче виробництво тут розвивається завдяки відданим своїй справі людям. Одним із таких майстрів є Руслан Мартиненко — пекар, який створює хліб за старовинними рецептами, використовуючи натуральні інгредієнти.
Географічні зазначення відіграють важливу роль у світовій економіці, забезпечуючи захист автентичних продуктів та сприяючи розвитку місцевого виробництва. У країнах Європейського Союзу практика реєстрації географічних брендів існує вже досить давно і використання таких назв, як «шампанське», «фета», «коньяк» чи «пармезан» суворо контролюється як на загальноєвропейському рівні, так і на рівні законодавств…
«Щоб мед їсти, треба не присісти» – так говорить народне прислів’я, яке чудово підходить для опису роботи пасічників. Однак, щоб отримати якісний мед, треба йти в ногу з часом, освоювати нові технології та знаходити інноваційні підходи в традиційному ремеслі. Саме так вважає Юрій Лавриненко, власник найбільшої на Херсонщині пасіки «Таврійський…
Нещодавній форум Grain Storage Forum є найбільшим в Україні форум в галузях зберігання, переробки, логістики і трейдингу агропродукції. Серед низки експертів на заході працював Георгій Гелетуха, голова правління Біоенергетичної асоціації України, який для Агробізнес Сьогодні прокоментував ситуацію на ринку біометану та природного газу.
З дитинства я пам’ятаю один особливий аромат, який наповнював кухню, коли бабуся готувала качану кашу.
Малознайоме поняття “крафт” набирає все більшої популярності. І це не дивно, адже крафт – не просто спосіб виготовлення продукції, але й ціла філософія.
Андрій Павлюк створив свою крамничку під назвою Bee Strong у Івано-Франківську. Про його справу знало багато місцевих, які приходили подякувати йому особисто за чудовий, смачний карпатський мед.
В останні роки в Україні спостерігається значний інтерес до крафтових продуктів, які, на відміну від масових, часто виготовляються з дотриманням принципів екологічності та сталого розвитку. Крафтове виробництво охоплює широкий спектр галузей — від виробництва продуктів харчування до ремесел і художніх виробів. Однак важливим аспектом цього руху є саме екологічність, яка…
Найбільше нам подобається, звісно, сироваріння. У нас невелика сироварня крафтових сирів, і створення кожного нового виду сиру – це цікавий та творчий процес. Ми не збираємо молоко у населення, а використовуємо лише власне козяче молоко. Це дає нам впевненість у якості сирів, які ми виготовляємо.

Please publish modules in offcanvas position.