agro business 160 160

Ідеї & тренди

Агротуризм – це новий спосіб взаємодії фермерства та туризму, що стає все більш популярним у багатьох країнах світу. Цей вид туризму передбачає відвідування фермерських господарств, підприємств тваринництва та інших сільськогосподарських підприємств, де туристи можуть познайомитися з процесом виробництва сільськогосподарської продукції та відпочити в затишній атмосфері сільської місцевості. Але агротуризм –…
Сівозміна — щорічна зміна різних культур на одному й тому самому полі. Цикл може містити різну кількість років — від 3 до 7 та 10 років із висівом різних культур по черзі та/або паром. У разі останнього ділянки можуть не використовувати або використовувати як зелені насадження для жуйних
Вітчизняний агробізнес може зацікавити модель прогнозованого виробництва біогазу на основі аналізу й оцінки агроресурсного потенціалу поновлювальних джерел енергії Кіровоградської області. Також інтерес представляє обґрунтування оптимальних параметрів максимального заміщення використання природного газу в регіоні на біогаз на основі розширення посівних площі під кукурудзою на зелену масу та підвищення її продуктивності
Козівництво – незаповнена ніша, і в ній є де розвернутися, але замало інформації. Вчитися доводиться на власних помилках. Починали з 40 тис. грн на придбання перших кіз та закупівлю кормів. Загальні інвестиції за 4 роки склали приблизно 1,5 млн грн на будівництво ферми і придбання стада.
Через подорожчання у 2022 році засобів захисту рослин для обробки полів, палива, запчастин для техніки на 20–50% і більше, зниження рентабельності виробництва сільськогосподарської продукції загострилася потреба зменшення витрат на вирощування культур
На ринку з’явився запит на комерційні команди, які мають досвід управління продажами. Кооперація з кількома господарствами та управління їхніми врожаями дозволяє отримувати більші прибутки, а команду співробітників завантажити роботою.
Вино — далебі не предмет першої потреби. А поготів у країні, де вже кілька місяців вирує війна. Та, напевно, підняти келих справжнього українського вина за нашу Перемогу бажав би кожен із нас: навіть ті, хто п’є тільки «Моршинську» без газу чи народний антидепресант-самограй. А от зі здійсненням цього всенародного бажання…
Україну здавна величали житницею Європи, а нині — навіть світу. Що характерно: саме житницею — від слова жити. Саме ця культура ще донедавна відігравала велику роль у нашому сільськогосподарському виробництві. Але потім вона, здавалося б, безповоротно перейшло в ранг вузьконішевих культур. Проте нинішня ситуація спонукає поглянути на призабуте жито ширше.
Постійне підвищення температури повітря, збільшення бездощових періодів і наявність тривалих посух у період вегетації сільськогосподарських культур призводять до значних втрат продукції. Це вимагає виявлення та впровадження у виробництво посухостійких видів рослин, які дають економічно обґрунтовані врожаї навіть за несприятливих умов довкілля
У зв’язку із набираючим у світі оберти трендом здорового харчування, щороку зростає й попит на споживання безглютенової продукції, зокрема вівсяних пластівців.
Унаслідок глобального потепління погода стає непередбачуваною й ставить під загрозу вирощування сільськогосподарських культур. На рівні ООН до 2030 року планують скоротити викиди парникових газів на 45% і досягти нульового рівня до 2050 року. Однак у світовій спільноті поки що немає згоди, як саме цього досягти. Клімат і надалі змінюватиметься. Фермерам…
Застосування нетрадиційних і відновлювальних джерел енергії на сьогодні розглядається як один із найперспективніших шляхів усунення проблем енергозабезпечення, що збільшуються

Please publish modules in offcanvas position.