АГРОЕКСПО-2019 встановлює нові рекорди

АГРОЕКСПО-2019 встановлює нові рекорди

/ Актуальні статті / П'ятниця, 25 жовтня 2019 10:45

Протягом цілого року в пресі і на бордах дорогами України майоріли запрошення в місто Кропивницький на VII Міжнародну агропромислову виставку з демонстрацією техніки Агроекспо-2019. Тож колектив редакції «Агробізнес сьогодні» вирушив поцікавитись, чим цьогоріч зацікавить подія своїх відвідувачів.

Ще на підʼїзді до виставкового центру стало зрозуміло, що організаторам вдалось досягти своєї мети. Упродовж чотирьох днів виставку відвідали рекордні 45 163 зареєстрованих осіб. Для порівняння, кількість відвідувачів за 4 дні виставки минулого року склала 35 тисяч осіб.

 

 

Незважаючи на потужний наплив відвідувачів та учасників, всіх доволі організовано зустрічали організатори, скеровуючи на вільне паркомісце. Благо, на відміну від київських виставок, із цим жодних проблем. Територію комплексу, де відбувався захід, можемо умовно розділити на декілька великих зон. Перший із них — критий павільйон, який був заповнений виробниками добрив, насіння, ЗЗР чи техніки. Там же, в рамках Агроекспо-2019, вже традиційно провели виставку AutoLand зі всеукраїнськими прем’єрними показами 10 автомобільних новинок сезону. Крім того, всередині критого павільйону відбулась низка семінарів, конференцій та панельних дискусій. На вуличній експозиції розмістились дилери та виробники різноманітної техніки, і кожен мав вдосталь місця для презентації максимальної кількості своїх агрегатів. Зібрав чимало відвідувачів сектор із тваринами. Родзинкою став, звісно, демополігон, там учасники презентували свої машини у всій красі, при чому в доволі складних умовах. А «Покровський ярмарок», крім традиційних відвідувачів аграрних виставок, різними конкурсами та забавами привабив до себе містян.

Оглянути виставку за один день — можливо, але якщо підійти до цього питання більш ретельно, крім експозицій відвідати ще й якусь з конференцій, зробити тест-драйв новинок від виробників популярних в Україні кросоверів чи позашляховиків (для них, до речі, зробили цілих 5 смуг із перешкодами), прогулятися «Покровським ярмарком», подивитись виступи стронгменів чи фольклорних колективів, та, в крайньому випадку, куди ж без смачного шашличку, що своїм ароматом упродовж активного дня не залишить нікого байдужим, краще все ж запланувати декілька днів. Можна навести ще безліч аргументів, чому ця подія може бути цікавою і чому її потрібно відвідати. Серед них — можливість отримати знижку на представлену техніку в розмірі 5-10%. Проте із задоволенням акцентую увагу на короткому огляді цікавих одиниць техніки, виробниках та технологіях.

 

ВАДИМ КОВАЛЬ, представник заводу HORSCH у центральному регіоні УкраїниНа стенді компанії «Полетехніка», найбільшого нашого дилера, представили 7 одиниць техніки. Найцікавішим агрегатом на ринку в теперішніх посушливих умовах є агрегат HORSCH Focus TD. Цей комбінований посівний агрегат працює за системою стріп-тіл, тобто дає можливість одразу по рештках, після збирання врожаю, без попередньої підготовки, провести обробіток ґрунту з одночасним висівом, наприклад, ріпаку. Єдине, в полі має бути проведена гербіцидна обробка. 6-метровий агрегат має працювати в парі з трактором від 340-360 к.с. Основними робочими органами є ULD долота шириною 2,5 см, яка завдяки своїй конфігурації глибоко проникає в ґрунт, мінімально виносячи грудку на поверхню. Блок безпеки розрахований на навантаження 550 кг. Лапа дозволяє проводити рихлення глибиною до 35 см, вносячи добрива у два горизонти, очищаючи зону висіву від соломи та грудок. Також хочу відмітити нові коточки грудобойки. Після стійки грудки, які вивернулись, руйнуються цими котками, далі колесо, яке йде за кожною лапою, ущільнює та вирівнює ґрунт, попередньо готуючи насіннєве ложе. За технологією стріп-тіл, ми висіваємо соняшник та кукурудзу, змінюючи шину на просапну 8-12 рядів Maestro. Щоб забезпечити можливість проведення посіву ріпаку по соломі, агрегат комплектується новими анкерними сошниками. Його завдання — вигорнути рештки грудки та пожнивних залишків, які потрапили в зону висіву. Після чого колесо сошника прикочує ґрунт над насіниною, відповідно рослинні рештки вже працюють на утримання вологи.

 

20 411 76

Комбінований посівний агрегат HORSCH Focus TD

 

У базі маємо бункер на 5 кубів, розділений 40/60. Але для покращення логістики ми встановили бункер для насіннєвого матеріалу — MiniDrill на 400 літрів. Відповідно, однієї заправки насіння ріпаку з нормою висіву 3 кілограми буде достатньо для більш ніж 100 га. А основний бункер відводиться повністю під добрива, маючи можливість внести стартове добриво разом з насінням, а фосфор з калієм, що погано промиваються за допомогю LD лапи в нижній горизонт. Цей комплекс дозволяє отримати гарні сходи ріпаку за посушливих умов. Завдяки внесенню добрив у два горизонти, рослини у фазі 4-6 листків будуть мати довжину кореневої системи до 20 см.

 

ВІКТОР БОРОВИК, заснов­ник компанії «АгроОнлайн». Сьогодні ми презентували наші нові додатки та систему управління підприємством у цілому. Ця система надає можливість зібрати максимум інформації, яка стає доступною в одному місці через телефон чи планшет. Будь-де і будь-коли можна зрозуміти, які процеси відбуваються в господарстві: як розвиваються рослини в полі, що відбувається з грошима, матеріалами, працівниками, технікою.

 

20 411 77 2

Віктор Боровик, засновник компанії «АгроОнлайн»

 

Крім того, ми це все не просто продаємо, ми навчаємо користуватися. Пояснюємо, як використовувати ці технології, яку користь вони приносять у грошах. Окремо запустили цілий навчальний портал «АгроОнлайн експерт», де ми викладаємо навчальні матеріали, відповідно, є можливість проходити навчання онлайн з різних тем: від агрономії та механізації до економічних аспектів управління підприємством. Ну і, звісно, нові технології. Як зробити так, щоб дрон не був просто іграшкою, а приносив користь, вчимо використовувати його в реальних умовах і отримувати від цього позитивний ефект у грошах та врожаях.

 

АРТЕМ КАЛАШНІК, директор Лемкен Україна, розповів про переваги нової дискової борони LEMKEN RUBIN 10. Це — оновлена модель легендарного RUBIN 9, нашого бестселера.

 

20 411 77 3

Дискова борона LEMKEN RUBIN 10

 

Перш за все, потрібно звернути увагу на симетричне розташування батарей дисків, що надає можливість зробити ефективний оборот пласта ґрунту, якісно змішуючи його з рослинними рештками, та запобігає боковому зносу агрегату. Крім того, варто відмітити збільшені в діаметрі диски — з 620 до 645 мм, виготовлені за технологією DuraMaxx, що збільшує ресурс на 30%. Наступне — це оновлений елемент захисту від перевантаження на стійках дисків тепер з привареною опорою до рами, в якому інтегровано пристрій гасіння зворотних ударів, що бере на себе навантаження, які раніше йшли на раму. Новою є гідравлічна система регулювання глибини, яка міститься вже в серійному оснащенні. Штригель між рядами дисків перейшов від попередньої моделі майже без змін, його завдання — пласт землі, що був зрізаний і піднятий вгору, зупинити й повернути на землю, для ефективного обробітку другим рядом дисків. А перед зворотним ущільненням котком, для того щоб рослинні рештки й ґрунт не перелітали через нього, перед котком встановлений новий вирівнюючий штригель з лопатками, положення яких ми можемо легко регулювати, піднімаючи або опускаючи на необхідну глибину обробки.

 

ІГОР ГУБІН, керівник продажів компанії «Дойче Аграртехнік». Попереду сезон внесення добрив, і найбільш актуальну інформацію щодо техніки для внесення мінеральних добрив можна отримати саме у нас.

 

20 411 79 3

Ігор Губін, керівник продажів компанії «Дойче Аграртехнік»

 

Ми пропонуємо як причіпні, так і навісні машини. Але хочу звернути увагу на причіпний розподільник добрив AMAZONE ZG-TS 10000 з об’ємом бункера 10000 літрів. Максимальної продуктивності машина досягає на швидкості 30 км/год з нормою внесення до 650 кг/год. В Україну цього року було доставлено 15 машин. Основними перевагами розподільника, крім його обʼєму, є можливість працювати за технологіями диференційованого внесення добрив, тобто машина якісно розподіляє добрива згідно карти завдань і робить це на ширину до 54 метрів з розподілом в 128 секцій.

 

МИХАЙЛО КРИШКО, комерційний директор BEDNAR в Україні. Цього разу в нас вперше представлено 5 агрегатів різних сімейств, зокрема прем’єрно на виставці в Кропивницькому представлені сівалка Omega FL, дискова борона Atlas Profi та глибокорозпушувач Terraland TN. Чим цікава аграріям сівалка Omega FL? У ній поєднана широка гама популярних в Україні опцій, зокрема, на виставці ми бачимо сівалку з міжряддям 12,5 см та можливістю внесення добрив. Також ми бачимо передній колісний коток та батарею агресивних дисків для підготовки ґрунту, але особливістю є те, що внесення добрив можливе в міжряддя. Кріплення висівних сошників має паралелограмну конструкцію, що дає додаткову стабілізацію сошника під час висіву, дозволяючи забезпечити рівномірність закладки насіння та дружність сходів. Важливо, що бункери пластикові та всередині мають надлишковий тиск, це гарантує рівномірну подачу посівного матеріалу у висіваючі апарати, а всі насіннєпроводи мають датчики контролю. Окрім цього, цей агрегат обладнаний електрогідравлічним керуванням, тобто всі налаштування, розкладання, складання — гідравлічні та виведені на монітор. Це дозволяє з кабіни трактора керувати всіма процесами чи робочими операціями.

 

20 411 78 2

6-метрова дискова борона BEDNAR Atlas Profi

 

Також вперше на виставках України представлено агрегат Atlas Profi — це 6-метрова дискова борона, яка обладнана агресивними дисками на індивідуальних стійках та має декілька особливістей: опцію передній подрібнюючий коток Trash Cutter, що забезпечує якісне подрібнення рослинних решток, а також Х-подібне розташування дисків відносно осі руху, що значно підвищує ефективність роботи агрегату в цілому. Агрегат створений для роботи в складних умовах, для подрібнення рослинних решток та сухих ґрунтів із важким механічним складом.

 

ОЛЕКСАНДР ГРИШКОВ, менеджер з продажу техніки компанії «Ельворті». Компанія «Ельворті» сьогодні представила новинку серед дискових борін Ельворті RIVIERA 4000 з шириною захвату в 4 метри. У чому її особливість? Якщо подивитись на розстановку дисків, перші два ряди — під кутом, це сприяє кращому подрібненню та вирівнюванню ґрутну. Задній ряд розташований рівно з метою вирівнювання та розбиття грудок. Диски діаметром 660 мм працюють на глибину до 20 см, регулюються під кутом відносно до стійки. Це дає змогу агрегату працювати як дискова борона або як дисковий плуг. Залежно від встановленого кута атаки диск перевертає пласт ґрунту, як плуг, а задній ряд рівних дисків вирівнює.

 

20 411 79 4

Олександр Гришков, менеджер з продажу техніки компанії «Ельворті»

 

Ще одна перевага — диски вивернуті назовні, що зменшує навантаження на ступічний підшипник та продовжує термін його служби. Глибина обробітку передніх рядів дисків регулюється передніми колесами, а задній — за допомогою котка. У свою чергу, коток має два варіанти роботи: вільно копіювати рельєф, або в фіксованому положенні витримувати необхідну глибину обробки з кроком в 2 см. Усі диски промарковані логотипом «Ельворті», вироблені з бористої сталі, що продовжує строк експлуатації на 100%.

 

ОЛЕГ ПЕЛИПЕНКО, керівник агрономічного супроводу проекту FreeFarm компанії «АгроТерра»Презентували інноваційні агрегати, які допомагають вирішити проблеми стрічкового живлення культур.

 

20 411 78 1

Культиватор з додатковим обладнанням для підживлення рослин KASSMOS

 

Варто звернути увагу на культиватор із додатковим обладнанням для підживлення рослин — KASSMOS, за допомогою якого можливо провести міжрядний обробіток ґрунту і під корінь дозовано застосувати рідкі добрива з можливістю диференційованого внесення. Також представили обприскувач зі встановленим додатковим обладнанням 360 Yield Center, що здійснює підживлення під корінь кукурудзи до фази 8-10 листків. На протидію іншим агрегатам, обладнання забезпечує в потрібний час прикореневе підживлення, де збирається волога після дощів, а також знаходиться найбільш активна коренева система. Агрегат дозволяє проходити під рослинами, не пошкоджуючи їх. Крім того, 360 Yield Center виробляє додаткове обладнання і для самохідних обприскувачів, що уможливлює проведення підживлення кукурудзи до фази викидання метілки. Наша перевага: ми проводимо підживлення, коли є волога, в незалежності від фази розвитку рослини.

 

ОЛЕКСІЙ КОЛОТУРСЬКИЙ, генеральний директор представництва VERSATILE в Україні. Цього року ми представляємо кілька одиниць техніки, найбільш популярних в Україні за минулі роки. Серед них — VERSATILE 2375 — трактор із шарнірно-зчленованою рамою. Потужний і надійний, у цьому тракторі немає китайських комплектуючих, мости й коробка передач вироблені в Японії, а двигун — чистий американський Cummins потужністю 375 к.с.

 

20 411 79 1

Двобарабанний комбайн RSM 161

 

Також заслуговує уваги двобарабанний комбайн RSM 161. Великі площі, висока врожайність, підвищена соломистість, полеглі, засмічені або сплутані хліба — комбайн справляється з усім. На цьому комбайні також встановлено двигун від Cummins, і, в цілому, 60% локалізації запасних частин у ньому — це запчастини провідних світових виробників. Крім надійної техніки, компанія VERSATILE пропонує фермерам різноманітні фінансові інструменти, що надають більші можливості для придбання. Наприклад, ми компенсуємо частину відсоткової ставки для банків, тому клієнт має змогу купити техніку в кредит з найменшими відсотками. Також є популярною програма оренди з викупом, за якою, зробивши внесок 40%, фермер отримує техніку в експлуатацію на 1 рік із подальшим правом на викуп. Після продажів ми продовжуємо підтримку наших клієнтів, а тому в кожному регіоні є дилери з сервісними центрами.

 

АНТОН ВОЛОШИН, заступник директора «АСП ГРУП»Ми презентували абсолютно герметичні електрорегульовані клапани для дозування від виробника KZ valve. Клапан без проблем може працювати під водою. Крім того, цей водонепроникний актуатор має 1 рік гарантії, а також можливість підключення по ISOBUS або CAN шині. Також KZ valve може виготовляти електроклапан відповідно до бажань клієнтів.

 

20 411 79 2

Електрорегульовані клапани для дозування від виробника KZ valve

 

На стенді наші відвідувачі можуть ознайомитися з трьома різними видами робочих органів для аплікаторів Blue-Jet із внесення рідких добрив. Це робочі органи SpikeWheel — ін’єкційне внесення рідких добрив для зернових культур та культур, посіяних суцільно, де вприск відбувається через голку виключно, коли вона перебуває перпендикулярно до землі. Система JetStream — диск з форсункою. Він використовуються для живлення за мінімальної чи нульової технології. Вприск рідини відбувається в борозну після диска. І третій робочий орган — це класичний сошник, що найчастіше використовується під час живлення просапних культур. Добрива кладуться на глибину через трубку, що розташована в задній частині сошника.

 

Георгій БІЛИЙ, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні" 

 20 квітня 2024
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
20 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.