Ідеї & тренди

Нова хвиля енергетики пов’язана з кращим використанням ресурсів, поновлюваних у тому числі. Гарна сировина для біопалива наявна в Україні у чималій кількості. Це — лушпиння соняшнику, тріска деревини, солома зернових культур… З них робляться, зокрема, гранульовані пелети. Сьогодні в Україні працює близько 500 виробників таких паливних гранул. Серед переваг цього…
Минуло кілька років з моменту запуску вітчизняного супутника Січ-2. Час підбити певні підсумки цієї справді титанічної роботи. Чому титанічної?
Скасування мораторію та відкриття обігу ринку земель сільськогосподарського призначення уже не є таким болючим. Дискусія цього року перемістилась у площину експертних думок: де взяти кошти? Як унеможливити концентрацію в одних руках? Як боротись з рейдерством? Дати відповіді на ці питання спробували адвокати, податківці, експерти ринку на IV Аграрній юридичній конференції,…
Для успішної кооперації важливо, щоб був сильний лідер, щоб особисті інтереси співпадали з інтересами інших, щоб вартість послуг розраховувалась не нижче собівартості, а їхня кількість була достатньою для фінансової стабільності організації.
Серед модних практик в органічному землеробстві дедалі більше зацікавлює фермерів і землевласників біодинамічне землеробство. Воно культивує прийоми «любові» між космосом, людиною та її природним і соціальним довкіллям: іншими людьми, рослинами, тваринами, птахами й комахами. Це — гармонійне розуміння життя й діяльності аграрія у Всесвіті. Чи можна на цьому заробляти?
Олександр Джига, що проживає на Вінниччині, добре відомий в Україні тим, що займається вирощуванням незвичайних культур. Він одним із перших віднайшов у вінницьких лісах дорогі у світових ресторанах гриби — трюфелі. Більш того, почав займатись мікоризацією горіхових садів — вирощуванням саджанців у симбіозі з трюфелями.
Ідеї & тренди - Середа, 06 листопада 2019 12:40

Від біогазу — до біометану

Заміна природному газу є! Це — біометан, продукт наступного етапу розвитку біогазових технологій. Ми можемо його виробляти з органічних відходів і пожнивних рештків урожаю. І вже виробляємо! Але поки що дуже мало. Чому? І як збільшити його обсяги в Україні?
Ідеї & тренди - П'ятниця, 01 листопада 2019 12:38

Біоупаковка врятує людство

Ми щоденно засмічуємо довкілля численним пластиковим сміттям. Це особливо помітно аграріям, які розуміють цінність органічних решток, а тому бідкаються від надлишку поліетиленового матеріалу, який не гниє століттями. Одним із перспективних напрямів для виготовлення упаковки нині стає недорогий і зручний біологічний пластик, який розкладається у природних умовах.
Ягода за останнє сторіччя впевнено «перескочила» з лісу чи болота до фермерського саду, особистих селянських господарств, ставши доступною усім. Ягідний бізнес в Україні останнім часом розвивається надзвичайно динамічно. Основне завдання українських ягідників сьогодні — це максимальна консолідація, обмін знаннями й досвідом та кооперація. Вони необхідні, щоб разом формувати більші товарні…
В Україні триває лавандовий бум. Дедалі більше аграріїв беруться за вирощування цієї запашної та прибуткової рослини. Про особливості лавандового бізнесу в Україні для "Агробізнесу Сьогодні" розповідає Ольга Рудник-Іващенко, головний науковий співробітник лабораторії квітково-декоративних і лікарських культур Інституту садівництва НААН України.
Досі продукція українського агрокомплексу носила переважно сировинний характер. Про техніку, яка дає змогу аграрію виробляти товари із високою доданою вартістю, для "Агробізнесу Сьогодні" розповів Олександр Кафльовський, представник австрійської компанії Voran в Україні.
Котрий рік поспіль у пошуках нових можливостей фермери України експериментують із досить нетиповими культурами. До таких дій спонукають як кліматичні зміни, так і нові смакові вподобання споживачів.

Please publish modules in offcanvas position.