Ідеї & тренди

Протягом останніх кількох десятиліть людство стикається зі зростанням кількості непередбачуваних природних катаклізмів. Більшість науковців визнають наявність зміни клімату й той факт, що причиною цього є безпосередньо людина.
Недавно асоціації «Дунайська соя» та Agent Green провели масштабне дослідження з виявлення розповсюдження генномодифікованих сортів сої в Україні. З цією метою були відібрані зразки насіння в Полтавській, Хмельницькій, Київській, Кіровоградській, Житомирській і Вінницькій областях. Саме тут зосереджені основні посіви культури. Аналізи показали, що 48% площ засіяно трансгенними сортами. Мої спостереження…
Чому Україні важливо робити кроки до укріплення позицій дрібнотоварних виробників якісних харчових продуктів, і хто їх повинен робити?
Обговорюючи проблему генетично модифікованих культур, слід зазначити, що найбільшу дискусію сьогодні викликає питання використання одержаної із цих рослин продукції в їжу.
Зниження температури повітря в листопаді й загалом класична осінь у жовтні дещо відвернули нас від сумних думок про зміни клімату. На противагу минулому року, коли впродовж усього осінньо-зимового періоду було тепло й сухо, нині маємо цілком нормальну погоду. Дощі були, хоча й не скрізь, температура знижується поступово, озимина буяє, листя…
Найважливіша реформа триває: поступово формується цілісна система відносин між землевласниками, державою і агробізнесом.
Посіви сої у ХХІ сторіччі зросли у світі в 1,66 раза, в Україні — в 32,7. За цей період валовий збір сої в Україні збільшився в 60,5 раза. В історії землеробства такі періоди бувають не часто. Соєвий бум у нашій країні саме збігся з інтенсивною пропагандою ГМО, і це сприяло збільшеного…
Глобальні зміни клімату пришвидшили процес деградації українських ґрунтів. Серед заходів, здатних зупинити цей процес, важливу роль відіграє створення польових лісосмуг. Нещодавно проєкт ФА ООН «Інтегроване управління природними ресурсами деградованих земель» презентував «Рекомендації щодо створення, відновлення, реконструкції та утримання полезахисних лісосмуг у степовій та лісостеповій зонах України».
У цивілізованих країнах входить у моду рослинне м’ясо. А також рослинне сало, риба, птиця і креветки. Що це за такі дивні харчі? Навіщо вони потрібні взагалі, якщо є звичайні? Які вони на смак, оці штучні? Як виготовляють, і де продають м’ясо нетваринного походження?
Борщівник Сосновського — культура, про яку переважно згадують у періодичній пресі, на радіо й телебаченні особливо у літній період, коли часто люди отримують опіки від контакту з цією рослиною. Навіть одноразове торкання до борщівника призводить до утворення опіків 1–3 ступенів. Рослина є контактним і дихальним алергеном та має сильний запах, який…
Ідеї & тренди - Вівторок, 06 жовтня 2020 15:00

Спельта вчора і сьогодні

Оскільки полба, а під цією назвою було об’єднано стародавні злакові колосові культури, росла в районі Родючого Півмісяця, де виникло землеробство, то не дивно, що саме в Середземномор’ї знаходять сліди полби, які належать до декількох тисячоліть до нової ери. У пізніші часи полбу вирощували в Поволжі татари, башкири, чуваші, удмурти. На…
Сьогодні соняшник в Україні є високоліквідною культурою, вирощування якої забезпечує господарствам різної форми власності отримання високого й сталого прибутку. Основний напрям використання — олійний. Кондитерський соняшник як окремий напрям — ще на стадії розвитку. На ринку України існує стабільний попит як на обрушені, так і на цілі сім’янки великоплідного соняшнику.
До відкриття ринку землі лишилося 157 ЧИТАТИ

Please publish modules in offcanvas position.