soniashnyk

Ідеї & тренди

Ідеї & тренди - Понеділок, 30 березня 2020 14:51

Спецодяг для бджоляра

Мед — це харчовий продукт, тому пасічник має дотримуватись встановлених санітарно-гігієнічних норм і правил. З іншого боку, бджоли — це неабияка загроза для здоров’я того, кого вони можуть вжалити. Їхня агресивна поведінка може бути спровокована якимось випадковим запахом і призвести до укусів і алергічного шоку у людини. Тому бджоляреві не…
Сортування, утилізація, переробка, повторне використання — ці терміни дедалі частіше актуальні в контексті свідомого ведення бізнесу, і все частіше відповідальне ставлення підприємців до відходів впливає на їхній заробіток. Також у сучасних розвинених країнах компанії розуміють, що продавати більше своїх товарів вони можуть тільки, якщо будуть екологічними — братимуть відповідальність за…
У такого екзотичного продукту, як креветки є свої гурмани. Хтось споживає їх частіше, інші — рідше, але у цих ракоподібних є пласт прихильників. Креветки, виловлені в акваторії наших морів, особливою екологічністю не вирізняються, адже водойми брудні. Крім того, рибні інспекції часто просто забороняють вилов цих ракоподібних, а будь-які спроби —…
В Україні на сьогодні найкращу перспективу обіцяє вирощування сорго. Перш за все тому, що ця культура пропонує непогану альтернативу кукурудзі.
Відповіддю на зростання вартості землі в цивілізованих країнах стають вертикальні ферми. Екологічні будівлі-хмарочоси, в яких комфортно жити й вирощувати майже все, аж до тропічних фруктів.
Першопрохідці в цій делікатній справі вже є — село Леляки Жмеринського району Вінницької області, де понад рік вирощують креветки. Експериментальну ферму розмістили в приміщенні колишньої хутряної фабрики, яке більше 10 років не використовувалося. Там започаткували технологію виведення королівської креветки в закритому приміщенні.
Окрім високої продуктивності, біоенергетичним культурами притаманна невибагливість до ґрунтово-кліматичних умов, що дозволяє вирощувати їх на малопродуктивних землях, уникаючи конкуренції з вирощуванням традиційних сільськогосподарських культур.
«Агробізнес Сьогодні» багато пише про нетрадиційні нішеві культури, які зараз активно вирощують українці. Невипадково нас зацікавив господар, який втілює новітні технології садівництва: вирощує банани, ананаси, лимони, папаю, фейхоа та ще близько двадцяти інших тропічних і субтропічних рослин. В одній людині поєдналися таланти селекціонера-дослідника, інженера, дбайливого фермера й менеджера. Це й…
Підвищити ефективність біогазової промисловості може використання дігестату — відходів переробленої органічної маси, що залишаються після виробництва біогазу. За умов правильного менеджменту живлення, дігестат може виступити драйвером ринку органічних добрив.
Вирішенням проблеми створення сировинної бази для виробництва твердих видів біопалива є вирощування нових видів швидкорослих дерев (верба, тополя, акація, сосна та інші) та багаторічних рослин (міскантус, свічграс, сіда, топінамбур та інші), що дасть змогу щорічно отримувати необхідну кількість високоякісної біомаси. Біомаса цих рослин на час збирання не містить великої кількості…
Одним із найбільш актуальних викликів для України є загроза її навколишньому природному середовищу. Інтенсивні технології у тваринництві, птахівництві, землеробстві призвели до екологічних й економічних криз. Нинішня ситуація сформувалась у результаті нехтування законами відтворення біологічних ресурсів.
Ідеї & тренди - П'ятниця, 27 грудня 2019 15:04

А у нас є біогаз! А у вас?

Україна має всі можливості, щоб виробляти біогаз у великих кількостях: сировини не бракує, умови для побудови заводів у нас кращі навіть, ніж у Данії, де біогаз застосовується найбільше у Європі. Його можуть генерувати не лише агрохолдинги чи тваринницькі комплекси, а й невеликі фермерські господарства і навіть приватний дачний сектор.

Please publish modules in offcanvas position.