Ідеї & тренди

За останні роки структура посівних площ в Україні зазнала суттєвих змін. Особливо це стосується групи зернобобових культур. Чільне місце серед них посідає нут.
Чисельність населення світу зростає швидкими темпами, однак площа континентів не змінюється. На фоні обмеженості земельних ресурсів надзвичайної актуальності набуває пошук і впровадження альтернативних методів вирощування продовольства для забезпечення потреб у харчуванні.
Продуктивність смородинової плантації багато в чому залежить від комплексу агротехнічних заходів у перший рік після посадки кущів та ефективної боротьби із захворюваннями та шкідниками.
У галузі садівництва за останні роки пройшли якісні зміни — підвищення урожайності насаджень, високий процент товарності плодів, зменшення витрат праці в розрахунку на центнер вирощеної продукції.
Здавалося, що може бути спільного між бджолою і людиною, окрім взаємовигоди. Але ж ні. Люди, як і бджоли, постійно трудяться, роблячи посильний внесок у майбутнє. Наші українські пасічники, про яких йтиметься далі, своєю відданою та сумлінною працею доводять, що медова справа варта докладених зусиль.
У конференції, присвяченій виробництву біогазу в аграрному секторі, що її провело нещодавно агентство «Марком», узяв участь Юрій Епштейн, директор консалтингової фірми «Аккорд Лтд» (Харків). Відколи було ухвалено Закон України, яким введено «зелений» тариф на електроенергію, отримувану від біогазу, сферою діяльності цієї компанії є насамперед біогазові технології. Доповідь експерта і його…
Попит, що зростає, на світовому ринку і стабільно висока ціна на нішеві сільгоспкультури сприяють розвитку однієї із найбільш рентабельних галузей сільського господарства, зокрема горіхівництву.
На сьогодні на теренах України трюфель — маловідомий, майже забутий гриб. Але раніше на нашій землі вирощували і збирали гарні врожаї цього делікатесу. Відновлювати традиції взявся фермер із Вінниччини Олександр Джига.
Ідеї & тренди - Понеділок, 06 серпня 2018 15:01

Гроші із «бочки»

Невеликі та середні господарства починають віднаходити свою нішу у переробці вирощеної продукції, зокрема рослинних олій.
Основним продуктом олієжирової промисловості України є соняшникова олія, за обсягами виробництва та експорту якої наша країна надійно посідає перше місце на світовому ринку. Втім, природно-кліматичні умови дозволяють вирощувати не лише такі основні олійні культури, як соняшник, соя та ріпак, а й льон, гірчицю тощо.
Інкубатор продуктивністю 177 млн яєць, 18 млн голів птиці одночасного вирощування, 280 тис. т м'ясної продукції — з такими результатами діяльності ТОВ «Вінницька птахофабрика», що входить до Групи МХП, завершила 2017 рік. Досягнення вражають, але такий успіх має зворотний бік — з’являються тисячі тонн відходів, які необхідно утилізувати без шкоди…
Литовці Дайва Гірдзюшієне і Ренатас Гірдзюшас — чоловік і дружина, фермерська родина. А от господарство у них не типове, принаймні для нас. Їхня ферма «Снайлетте» (Snailette), розташована поблизу Вільнюса, розводить і продає равликів. Це молюски із зовнішнім панциром, закрученим спіраллю. Ми їх бачимо іноді на листі винограду чи ще десь,…

Please publish modules in offcanvas position.