Про перспективи розвитку свинарства та м'ясної галузі в умовах блокування експорту зернових агентству "Інтерфакс-Україна" розповів керівник асоціації "М'ясної галузі" Микола Бабенко.
Утримання свиней у весняно-літньо-осінній період у таборах та на пасовищах сприятливо впливає не лише на здоров’я тварин, а й економічно доцільно
Виробництво свинини в приватних чи фермерських господарствах відіграє особливу роль у забезпеченні населення України харчовими продуктами тваринного походження, що потрібні для нормальної життєдіяльності людини
Вагомим резервом збільшення виробництва м’яса є удосконалення селекційно-племінної роботи. Одним із методів племінної роботи є відбір і добір свиней стада
Свинарство, як й інші види сільськогосподарського тваринництва, у провідних країнах світу характеризуються динамічним розвитком, використанням інтенсивних технологій, а також постійним підвищенням продуктивності свиноматок, що забезпечує стабільне виробництво продукції свинарства.
Основи здорового поголів’я свиней закладаються ще на етапі осіменіння свиноматки, а перші тижні життя поросят відіграють ключову роль у формуванні імунної системи тварини, подальшого її росту, здорового розвитку й набору маси.