Зберігання - Четвер, 16 лютого 2017 16:06

Зберігання картоплі

Ольга ВЛАСОВАканд. с.-г. наук
Інститут захисту рослин НААН
Картопля в Україні — це незамінний продукт харчування. Недаремно в народі її називають «другим хлібом». Вуглеводи картоплі є істинним джерелом енергії для людського організму. Бульби вміщують суху речовину, крохмаль, вітамін С, калій та інші важливі елементи.
Зберігання - Середа, 08 лютого 2017 10:05

Зберігання капусти

Ольга ВЛАСОВАканд. с.-г. наук
Інститут захисту рослин НААН
Білокачанна і кольорова капуста, поряд із картоплею та морквою, становлять основу нашого овочевого столу. Однак знайти в кінці зими у продажу свіжий і щільний качан практично неможливо. Через неправильні умови зберігання капуста втрачає велику частину вітамінів, стає рихлою і позбавленою смаку.
Василь ЗАГАРНИЙ, Сергій ПТАШУК
спеціально для "АС"
У процесі переробки фруктів і ягід нескладно отримати такий популярний продукт із додатковою вартістю, як мармелад. Задля збільшення продуктивності при його виготовленні застосовують спеціальні машини, які допоможуть отримати солодощі чудового товарного вигляду.
Ольга ВЛАСОВАканд. с.-г. наук
Інститут захисту рослин НААН
Буряк є абсолютним лідером серед овочів за вмістом амінокислот. Так само містить у собі клітковину, пектин, різні вітаміни, провітамін А в невеликих кількостях, органічні кислоти, магній, кальцій, фосфор, марганець, йод, калій і залізо, які легко засвоюються організмом. Саме тому дуже важливо зберегти його в зимовий період.
Василь ЗАГАРНИЙ, спеціально для "АС"
Дедалі більш популярним матеріалом для виготовлення пакувальної тари стає картон. Овочі, фрукти, гриби, ягоди добре перевозяться у такій тарі. Придатна вона й для органічної продукції, яка цінується дорожче звичайної і має неабиякий експортний потенціал.
Зберігання - Середа, 07 грудня 2016 16:10

Зберігання цибулі

Ольга ВЛАСОВА, канд. с.-г. наук
Інститут захисту рослин НААН
Існує близько 100 видів цибулевих рослин, з яких лише кілька відомі і використовуються в їжу: ріпчаста, порей, різанець, батун, шалот, багатоярусна, шніт, часник.
Василь ЗАГАРНИЙ, спеціально для "АС"
Маємо цьогоріч гарний урожай городини, фруктів. Як їх продати, зберігши частину врожаю до зими? Зокрема, для цього існує сушіння. Традиційне — під сонячними променями — тепер відходить у минуле, бо на ринку є недорогі спеціальні теплосушарки. Вони можуть, забезпечуючи різні температурні режими, висушувати рівномірно, якісно й швидко великий обсяг різних сільськогосподарських продуктів.
Олена ГОРЩАРканд. с.-г. наук, старший науковий співробітник
ДУ Інститут зернових культур НААН України
Зерно різного призначення слід зберігати окремо одне від одного, що дає можливість притримуватись окремої стратегії для кожної категорії.
Василь ЗАГАРНИЙ, Григорій МЕРЕФ’ЯНСЬКИЙ
спеціально для "АС"
На українському ринку є вже компанії, які пропонують для зберігання зерна мобільні модульні зерносховища, зручні у монтажі й використанні. Таке обладнання для великих і малих фермерських господарств є альтернативою традиційним системам зберігання зерна. Воно дозволяє гнучко реагувати на коливання ринкових умов, уникати довгочасних проблем із землевідведенням і дозвільною будівельною документацією, економити час і кошти.
Зберігання - Середа, 17 лютого 2016 14:01

Птахи «в прольоті»

Ірина ГЛОТОВА, спеціально для "АС"
Агровиробники визнають, за останні роки проблема заселення підприємств та об’єктів сільгоспризначення дикими птахами стала як ніколи актуальною — їх побільшало мінімум на 20%. Причому, якщо раніше основну шкоду пернаті наносили плантаціям та елеваторам, де зберігалось зерно, то на сьогодні на небажаних «гостей» скаржаться на тваринницьких та птахофермах, заводах і підприємствах харчового напряму. У причинах цієї ситуації та можливих варіантах її усунення, а також про те, чи дійсно диких птахів можна віднести до серйозних «ворогів» сільгоспвиробника — давайте розбиратись разом.

Наші видання

Please publish modules in offcanvas position.