Як можна віддавати картоплю по гривні за кілограм? — А по 60 копійок не бажаєте, — зітхне далебі не один фермер, який скуштував справдешній смак «другого хліба». Тому, сплативши в супермаркеті за сітку картоплі 40–50 грн, пересічний покупець принаймні 80% цієї суми віддає посереднику. Фермерам лишається лише спостерігати цей не вельми приємний для нього процес ціноутворення. Втім, не усім, а лише тим, хто не спромігся спорудити бодай сяке-таке сховище.

Для зберігання зерна після жнивування й до переробки потрібна індустрія сховищ, яка зараз розбудовується високими темпами. Елеватори — невід’ємна частина інфраструктури агробізнесу. На сучасних зерносховищах фермерам надають і супутні послуги: сушіння, транспортування збіжжя, забезпечення логістикою.

Ескімоси придумали не лише ескімо, а й технологію миттєвого заморожування риби. Шокова заморозка завдяки американцям пішла в маси і стала для бізнесменів та домогосподарств поширеним способом зберігати свіжими тривалий час овочі, фрукти, птицю, м’ясо, рибу, субпродукти, напівфабрикати, готову їжу.

Зберігання - Четвер, 16 лютого 2017 16:06

Зберігання картоплі

Ольга ВЛАСОВАканд. с.-г. наук
Інститут захисту рослин НААН
Картопля в Україні — це незамінний продукт харчування. Недаремно в народі її називають «другим хлібом». Вуглеводи картоплі є істинним джерелом енергії для людського організму. Бульби вміщують суху речовину, крохмаль, вітамін С, калій та інші важливі елементи.
Зберігання - Середа, 08 лютого 2017 10:05

Зберігання капусти

Ольга ВЛАСОВАканд. с.-г. наук
Інститут захисту рослин НААН
Білокачанна і кольорова капуста, поряд із картоплею та морквою, становлять основу нашого овочевого столу. Однак знайти в кінці зими у продажу свіжий і щільний качан практично неможливо. Через неправильні умови зберігання капуста втрачає велику частину вітамінів, стає рихлою і позбавленою смаку.
Василь ЗАГАРНИЙ, Сергій ПТАШУК
спеціально для "АС"
У процесі переробки фруктів і ягід нескладно отримати такий популярний продукт із додатковою вартістю, як мармелад. Задля збільшення продуктивності при його виготовленні застосовують спеціальні машини, які допоможуть отримати солодощі чудового товарного вигляду.
Ольга ВЛАСОВАканд. с.-г. наук
Інститут захисту рослин НААН
Буряк є абсолютним лідером серед овочів за вмістом амінокислот. Так само містить у собі клітковину, пектин, різні вітаміни, провітамін А в невеликих кількостях, органічні кислоти, магній, кальцій, фосфор, марганець, йод, калій і залізо, які легко засвоюються організмом. Саме тому дуже важливо зберегти його в зимовий період.
Василь ЗАГАРНИЙ, спеціально для "АС"
Дедалі більш популярним матеріалом для виготовлення пакувальної тари стає картон. Овочі, фрукти, гриби, ягоди добре перевозяться у такій тарі. Придатна вона й для органічної продукції, яка цінується дорожче звичайної і має неабиякий експортний потенціал.
Зберігання - Середа, 07 грудня 2016 16:10

Зберігання цибулі

Ольга ВЛАСОВА, канд. с.-г. наук
Інститут захисту рослин НААН
Існує близько 100 видів цибулевих рослин, з яких лише кілька відомі і використовуються в їжу: ріпчаста, порей, різанець, батун, шалот, багатоярусна, шніт, часник.
Василь ЗАГАРНИЙ, спеціально для "АС"
Маємо цьогоріч гарний урожай городини, фруктів. Як їх продати, зберігши частину врожаю до зими? Зокрема, для цього існує сушіння. Традиційне — під сонячними променями — тепер відходить у минуле, бо на ринку є недорогі спеціальні теплосушарки. Вони можуть, забезпечуючи різні температурні режими, висушувати рівномірно, якісно й швидко великий обсяг різних сільськогосподарських продуктів.

Наші видання

Please publish modules in offcanvas position.