Зберегти товар до весни — завдання непросте. Не існує якогось одного універсального рецепту успіху, і кожен виробник вирішує самостійно, якій технології віддати перевагу і в які сховища вкладати кошти. Тому, плануючи спорудження овочесховища, виробник овочевої продукції передусім повинен орієнтуватися на термін реалізації свого товару. Саме від цього залежать параметри майбутнього приміщення, а також вибір обладнання та способу зберігання овочів — у буртах чи контейнерах.

- П'ятниця, 31 липня 2020 11:45

Тара в оренду під овочі-фрукти

…та під інші продукти. Економічна нестабільність спонукає українських аграріїв наполегливіше шукати та знаходити нові ринки для збуту своєї продукції. А при тому застосовувати інноваційні підходи, економні технології в логістиці та маркетингу, пакуванні, обороті тари. Одна з таких — технологія пулінгу.

Обсяг світового виробництва овочів і баштанних культур, за даними ФАО ООН, становить 1150 млн тонн. Причому за останні 16 років площі посіву овочевих культур збільшилася з 34,2 до 58,2 млн гектарів, а підвищення врожайності — на 25%. Найбільшим виробником овочів є Китай, частка якого становить 50% у світовому виробництві. Щодо України, то тут ситуація неоднозначна. Адже з року в рік значні коливання в ціні, площах сівби та попиту різних овочевих культур призводить до непередбачуваних економічних результатів.

Чотири року тому для українських виробників і продавців плодоовочевої продукції відкрився європейський ринок — майже в 4 рази більший за втрачений російський зі зменшенням власного виробництва і збільшенням імпорту. Попри такі великі перспективи та ще більші амбіції українських агропідприємців, експортного прориву в плодоовочевому бізнесі України за цей час так і не відбулося, а за окремими культурами й поготів — обсяг зовнішньої торгівлі зменшився. Чому не вдалося і що потрібно, щоб таки вдалося, — аналізуємо і шукаємо відповіді.

До відкриття ринку землі лишилося ЧИТАТИ

1636028604

Please publish modules in offcanvas position.