Агрономія Сьогодні

Агротехнологічні фактори суттєво впливають на урожайність сої. Варто враховувати всі складові технології вирощування культури.
Актуальна проблема багатьох виробників зерна пшениці — велика частка фуражу з низьким вмістом протеїну. Насамперед господарям треба вирішити, чи дійсно вони готові вирощувати у своєму господарстві зерно високої якості?
Пар є надійним засобом боротьби з посухою, ефективним агротехнічним заходом підвищення родючості ґрунту та найбільш зручним полем для застосування добрив, поглиблення орного шару, боротьби з бур’янами тощо.
Наукою і практикою доведено, що при сівбі якісним насінням урожай збільшується від 15 до 25%. За рахунок таких факторів формуються сильніші рослини з вищою адаптивною стійкістю та виживаністю, а відтак, і продуктивністю.
В Україні в цілому та в Донецькій області зокрема найвищий у світі рівень розораності території та сільгоспугідь, що породжує інтенсивну водну та вітрову ерозію ґрунтів. 
Від нового сорту часто чекають прориву в урожайності, стійкості до хвороб, хлібопекарської якості, здатності до використання добрив — кожен чекає того, чого не вистачає у його господарстві, на власних полях. То яким же він повинен бути, той новий сорт, який би усіх задовільнив?
У сучасному степовому землеробстві на фоні подальшої деградації чорноземів варто звернути особливу увагу на вдосконалення системи основного обробітку ґрунту під кукурудзу, дотримуватись правильної сівозміни, кількості та якості післяжнивних решток, удобрення тощо.
Не так давно українці розпочали віддавати перевагу органічній продукції. Наукові дослідження стверджують, що методи органічного землеробства регенерують грунт завдяки відмові від токсичних хімікатів. Одними з найбільш перспективних є органічні овочі, що сьогодні користуються попитом на ринку.
Земля — цінний дар природи, від якого залежить існування життя на нашій планеті. Історія свідчить, що всі війни відбувались не за фабрики і заводи, а за землю. Буде земля — буде життєвий простір, продукти харчування, побудуються нові житлові і промислові об’єкти.
Попри широке впровадження сучасних високоефективних гербіцидів, бур’яни і надалі залишаються шкідливими об’єктами, які знижують урожай зерна кукурудзи більш ніж на третину.
Все більшої популярності набуває виробництво екологічно безпечної продукції. Наукові дослідження, що проводяться у цьому напрямі, спрямовані на виробництво та використання мікробіологічних препаратів, а ґрунтообробні технології базуються на застосуванні мінімального обробітку ґрунту з використанням природних біологічних законів.
У сучасних системах землеробства біологічна суть формування родючості ґрунтів практично не бралась до уваги. Це призвело до появи деградованих агроценозів, навіть за достатнього внесення мінеральних добрив сільськогосподарські культури не забезпечують повноцінного врожаю та якісну продукцію. У зв’язку з цим виникла необхідність у застосуванні прийомів, спрямованих на збільшення чисельності та активності…

Найближча подія

Нема подій

Наші видання

Please publish modules in offcanvas position.