agro business 160 160

Чому гібриди кукурудзи Brevant™ seeds здобувають довіру агровиробників

Чому гібриди кукурудзи Brevant™ seeds здобувають довіру агровиробників

/ Актуальні статті / П'ятниця, 06 листопада 2020 10:35

Висока культура землеробства в СТОВ ім. Б. Хмельницького помітна щодо кожної із вирощуваних культур. Тут не просто прагнуть, але й вміють обирати найоптимальніші варіанти — від живлення та захисту до гібридів. Це повною мірою стосується і такої важливої для господарства культури, як кукурудза. Більша частина площ тут під гібриди торгової марки Brevant™ seeds від компанії Corteva Agriscience. Про те, як виростити стабільно добрий урожай за вкрай нестабільних погодних умов, розповідає заступник директора СТОВ ім. Б. Хмельницького Олександр Мазур.

Наше господарство розташоване в Тростянецькому районі на Вінниччині. Маємо земельний банк 2 600 гектарів, в основному вирощуємо зернові культури, а також кукурудзу, соняшник, ріпак і горох. Цей рік попри всі погодні аномалії для низки наших основних культур виявився доволі вдалим. Зокрема, зібрали хороші врожаї пшениці та ячменю. Горох теж виріс непоганий. З ріпаком і соняшником, щоправда, ситуація дещо гірша. Кукурудзу ж ще не молотили, хоча сезон для неї видався непростим, але сподіваємо на гарний результат.

 

20 435 38 1

Олександр Мазур, заступник директора СТОВ ім. Б. Хмельницького 

 

Погодна пастка для кукурудзи

Цей рік — не кукурудзяний, адже була дуже пізня й холодна весна. Кукурудза на полях майже 29 днів не вегетувала — весь цей час було від одного-двох до семи листочків. Також через стреси невчасно відбулося закладання качана. Хоча зазначу, що саме запилення пройшло добре. Але брак вологи завадив зерну виповнитися належним чином. У цей період високі температури висушили ґрунт і стебла рослин.

 

Brevant™ seeds дає надію

Це вже помітно, а пізніше покаже бункер: порівнюючи з іншими гібридами, гібриди Brevant™ seeds мають кращий вигляд. Тому є шанси отримати 8 тонн і вище. Для цього несприятливого року це буде суперурожай. У нас тут є господарства, що з такими погодними умовами збирають близько 3-ох тонн.

Я знайомий із гібридами Brevant™ seeds досить давно. Знайомі фермери почали вирощувати, і я теж зацікавився. Ці гібриди кукурудзи мали низку очевидних переваг. Ціни на посівну одиницю були нижчими за деякі конкурентні гібриди, а врожай давали вищий. Спробували, переконалися, що вигідно.

 

Надійні гібриди

Ми стабільно засіваємо близько 500 гектарів кукурудзи — і зернової, і силосної. Гібридам Brevant™ seeds у цьому масиві належить приблизно 65%. Мені за ці роки припали до вподоби високоінтенсивний ДА Сонка (ФАО 350), стійкий до посухи ДС1304С (ФАО 350), напрочуд стресостійкий Сурреал (ФАО370), надзвичайно пластичний до умов вирощування МТ Матадо (ФАО380). У них, звісно, є свої відмінності й особливості, але всі ці гібриди вирізняються високим потенціалом урожайності та надійністю.

 

Технологія працює на результат

Гадаю, що в мене оптимальна технологія — без крайнощів. Я, скажімо, прихильник звичайної оранки. Система живлення в господарстві теж досить традиційна. Так, перед культивацією я вношу 300 кг КАС-32, а вже під час сівби — 100 кг карбаміду в рядок. Зауважу, що мікродобрива теж важливі для отримання доброго та якісного врожаю. Наприклад, кукурудза потребує цинку, міді, інших мікроелементів. Не варто забувати й про такий спосіб підтримати рослину в чутливий період вегетації, як застосування гуматів тощо. Що ж до захисту, то в господарстві практикують дворазове внесення гербіцидів. Спочатку знищую дводольні бур’яни, а потім — злакові. Що важливо — стараюся дотримуватися сівозміни. Ніколи на одному полі не сіємо кукурудзу п’ять-шість років поспіль. Зазвичай попередниками для неї є пшениця чи ячмінь.

Як результат, можу сподіватися на високі врожаї. Торік кукурудза на коло становила 98–99 ц/га. А позаторік, що був сприятливий для цієї культури, збирали і 156 ц/га. У середньому в попередні роки мали по 120 ц/га. Неподалік розташовано один із найкращих в Україні холдингів — ПАТ «Миронівський хлібопродукт». І я за врожайністю кукурудзи їх випереджаю.

20 435 38 2

 

Дружать із посухою

Цього року я посіяв ДА Сонка, МТ Матадо та ДС1304С. Якщо говорити про їхні переваги в наших ґрунтово-кліматичних умовах, то варто зазначити посухостійкість. Ці гібриди завжди добре витримували високі температури. Я сказав би, що вони дружать із посухою.

 

Виповнене зерно

Слід звернути увагу і на саме зерно. Якщо в конкурентів зерно буває щуплим, то в гібридів Brevant™ seeds воно завжди добре виповнене. Навіть у період запилення ці гібриди краще себе показують. І що мені подобається, в гібридах Brevant™ seeds — зерно добре тримається качана. Немає такого, що качан вдарився об жатку — і половина зерна розсипалась. А це суттєві втрати під час збирання.

 

Вологовіддача на рівні

Щодо вологовіддачі, то це не таке просте питання, як може видатися на перший погляд. Вона залежить не лише від самих гібридів, а й від низки інших чинників: типу ґрунту, термінів сівби, технологій вирощування загалом. Звісно, велику роль відіграють погодні умови під час збирання. Втім, вологовіддачею гібридів Brevant™ seeds я задоволений. Так, минулого року ми їх збирали без досушування, бо такої потреби не було: рівень вологості зерна становив 12–13%.

 

Стабільно добрий урожай

Так, у певні роки можна зібрати дещо менший урожай. Але в цих гібридів стабільно добрий рівень урожайності, що дуже важливо. І в складні роки на них можна покластися. Я спілкуюся з колегами, з консультантами й можу сказати, що гібриди багатьох світових виробників не витримали цьогорічних умов.

 

Низка очевидних переваг

Селекціонери компанії Corteva Agriscience працюють у правильному напрямі, генетика їхніх гібридів відповідає моїм вимогам, забезпечуючи добрий результат на моїх полях.

Чим мене та багатьох агровиробників в Україні приваблюють ці гібриди? Це зважена цінова політика, менша густота посіву й добра врожайність. Ось ці три чинники, напевне, є визначальними. Агровиробники купували насіння Brevant™ seeds і купуватимуть, якщо такий вигідний баланс ціни та якості буде збережено.

 

Довіряю бренду і людям

Я скажу так: кукурудза Brevant™ seeds обов’язково буде в нашій сівозміні. І займатиме приблизно таку саму частку — близько 70% площ під культурою. А які конкретно гібриди це будуть, я ще не можу сказати. У мене склалися хороші партнерські відносини з регіональними представниками бренду Brevant™ seeds компанії Corteva Agriscience, тому випробую на полі ті гібриди, що вони порекомендують.

Усе просто: я довіряю і самому бренду, і фахівцям, які його представляють. Хлопці завжди готові порадити, допомогти. Тут питань немає. І головне, що представники компанії Corteva Agriscience підтверджують свої слова якісними гібридами. Я у цьому завжди переконуюсь. Так що наша співпраця ґрунтується на взаємоповазі та довірі.

 

Більше на www.brevant.com.ua

® Торгові марки Corteva Agriscience
та її афілійованих структур. ©2020 Corteva

 28 березня 2024
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.