agro business 160 160

До питання сільськогосподарської дорадчої діяльності

/ У правовому полі / П'ятниця, 10 січня 2014 13:40
altТетяна КОВАЛЕНКОканд. юрид. наук, доцент
Національного університету ім. Т. Шевченка
З метою підвищення рівня знань і вдосконалення практичних навичок прибуткового ведення сільського господарства в умовах ринкової економіки, отримання суб’єктами аграрного господарювання послуг з питань економіки, технологій, управління, маркетингу, обліку, податків, права, екології тощо, поширення та впровадження у виробництво сучасних технологій, новітніх досягнень науки і техніки, поліпшення добробуту сільського населення та розвитку сільської місцевості в Україні створена сільськогосподарська дорадча служба, правовий статус якої регулюється Законом України «Про сільськогосподарську дорадчу діяльність» від 17 червня 2004 р., іншими нормативно-правовими актами.

 

Дорадництво: завдання і методи
Відповідно до ст. 1 згаданого Закону сільськогосподарська дорадча діяльність (далі - дорадча діяльність) - це сукупність дій та заходів, спрямованих на задоволення потреб особистих селянських та фермерських господарств, господарських товариств, інших сільськогосподарських підприємств усіх форм власності і господарювання, а також сільського населення у підвищенні рівня знань та вдосконаленні практичних навичок прибуткового ведення господарства.
Основні завдання дорадчої діяльності полягають у:
 
  • підвищенні рівня знань і вдосконалення практичних навичок прибуткового ведення господарства суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сільській місцевості, та сільського населення в умовах ринкової економіки;
  • наданні суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльність у сільській місцевості, та сільському населенню дорадчих послуг з питань економіки, технологій, управління, маркетингу, обліку, податків, права, екології тощо;
  • наданні дорадчих послуг органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування з питань підготовки та реалізації планів соціально-економічного розвитку, формування громадянського суспільства;
  • поширенні та впровадженні у виробництво сучасних технологій, новітніх досягнень науки і техніки;
  • сприянні розвитку несільськогосподарського підприємництва в сільській місцевості, у тому числі сільського зеленого туризму, зайнятості сільського населення тощо;
  • роботі з сільською молоддю, ініціювання та реалізація молодіжних програм; інші завдання, визначені законом.
 
Основними методами дорадчої діяльності є:
 
  • навчання суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сільській місцевості, та сільського населення;
  • дослідження соціально-економічних проблем сільської місцевості та розробка варіантів їх розв'язання;
  • демонстраційні покази форм і методів роботи суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сільській місцевості, та сільського населення;
  • інформаційне забезпечення суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сільській місцевості, сільського населення тощо.
 
Хто такі дорадники?
Суб'єктами сільськогосподарської дорадчої діяльності є дорадники, експерти-дорадники, дорадчі служби. Сільськогосподарська дорадча служба - це юридична особа незалежно від її організаційно-правової форми та форми власності, структурний підрозділ аграрного навчального закладу, науково-дослідної установи, які внесені до Реєстру дорадчих служб, здійснюють дорадчу діяльність, у складі яких працює не менше трьох дорадників, які пройшли реєстрацію відповідно до законодавства і внесені до Реєстру дорадників.
 
altУ Законі України «Про сільськогосподарську дорадчу діяльність» розрізняють сільськогосподарських дорадників та сільськогосподарських експертів-дорадників. Сільськогосподарським дорадником визнається фізична особа, яка на професійній основі проводить дорадчу діяльність, склала кваліфікаційний іспит та одержала кваліфікаційне свідоцтво і внесена до Реєстру сільськогосподарських дорадників та сільськогосподарських експертів-дорадників. Сільськогосподарський експерт-дорадник - це фізична особа, яка проводить дорадчу діяльність не на постійній основі, має достатній фаховий рівень та одержала кваліфікаційне свідоцтво відповідно до вимог законодавства і надає дорадчі послуги на запит дорадчих служб та дорадників і відповідає вимогам, передбаченим зазначеним вище Законом. Експертами-дорадниками є працівники закладів науки та освіти, інші вузькоспеціалізовані фахівці, які внесені до Реєстру дорадників.
 
Професійна підготовка дорадників та експертів-дорадників складається із навчання за програмами базової підготовки та підвищення кваліфікації. Навчання дорадників та експертів-дорадників за програмами базової підготовки здійснюється вищими навчальними закладами на замовлення Міністерства аграрної політики та продовольства України, дорадчих служб, саморегулівної організації дорадників тощо.
 
 
Документом, який підтверджує достатній фаховий рівень підготовки сільськогосподарського дорадника, сільськогосподарського експерта-дорадника за програмою базової підготовки для самостійного здійснення сільськогосподарської дорадчої діяльності, є кваліфікаційне свідоцтво сільськогосподарського дорадника чи сільськогосподарського експерта-дорадника. Положення про кваліфікаційне свідоцтво сільськогосподарського дорадника та сільськогосподарського експерта-дорадника затверджено наказом Мінагропроду України від 26.06.2005 № 176 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 2 серпня 2005 р. за № 838/11118).
 
Термін дії кваліфікаційного свідоцтва п’ять років від дня його видачі або від останнього підвищення кваліфікації сільськогосподарського дорадника та сільськогосподарського експерта-дорадника. Підвищення кваліфікації дорадників та експертів-дорадників здійснюється не менше одного разу на п'ять років і є необхідною умовою для здійснення професійної діяльності у сфері сільськогосподарського дорадництва. На зворотному боці свідоцтва зазначаються відмітки про підвищення кваліфікації сільськогосподарського дорадника та сільськогосподарського експерта-дорадника.
 
Порядок зупинення дії та/або анулювання кваліфікаційного свідоцтва здійснюється за рішенням апеляційної комісії на основі розгляду поданих скарг та заяв громадян або суб'єктів господарювання, що пов'язані з результатами діяльності дорадників, які мають кваліфікаційне свідоцтво та на професійній основі надають дорадчі послуги. Підставою для зупинення дії кваліфікаційного свідоцтва можуть бути: непроходження сільськогосподарським дорадником чи експертом-дорадником підвищення кваліфікації; некваліфіковані дії сільськогосподарського дорадника чи експерта-дорадника з питань його компетенції.
 
Підставою для анулювання кваліфікаційного свідоцтва можуть бути:
 
  • навмисні дії сільськогосподарського дорадника чи експерта-дорадника, направлені на погіршення стану господарства;
  • надання господарству завчасно недостовірної інформації з питань діяльності сільськогосподарського дорадника чи експерта-дорадника;
  • упереджене відношення сільськогосподарського дорадника чи експерта-дорадника до господарства з приводу надання дорадчих послуг.
 
Міністерство аграрної політики та продовольства України здійснює фінансування професійної підготовки дорадників та експертів-дорадників відповідно до обсягів державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою на відповідний рік у межах асигнувань, затверджених у державному бюджеті на зазначені цілі.
 
Реєстр дорадчих служб
Сільськогосподарські дорадчі служби, сільськогосподарські дорадники та сільськогосподарські експерти-дорадники повинні бути зареєстровані у Реєстрі дорадчих служб та Реєстрі сільськогосподарських дорадників чи сільськогосподарських експертів-дорадників. Міністерство аграрної політики та продовольства України створює і веде реєстри дорадників і дорадчих служб, визначає порядок надання інформації з них та забезпечує безоплатний доступ до даних цих реєстрів через свій офіційний сайт. Інформація з реєстрів дорадників і дорадчих служб є відкритою та доступною для юридичних і фізичних осіб. Положення про Реєстр сільськогосподарських дорадчих служб затверджене Постановою Кабінету Міністрів України від 3 липня 2006 р. № 897. До Реєстру вносяться такі відомості про дорадчу службу:
alt
 
  • повне найменування;
  • юридична адреса, телефакс, електронна адреса;
  • кількісний склад;
  • перелік дорадчих послуг;
  • номер сертифіката та дата його видачі.
 
Дорадча служба подає Мінагрополітики України заяву про її внесення до Реєстру. До заяви додаються:
 
  • витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців;
  • нотаріально засвідчені копії установчих документів дорадчої служби;
  • перелік дорадчих послуг і адміністративно-територіальних районів, в яких дорадча служба їх надаватиме;
  • інформація про кількісний склад дорадчої служби та номер кваліфікаційного свідоцтва кожного дорадника.
 
Заява про внесення до Реєстру розглядається протягом п'яти робочих днів після її надходження. За результатами розгляду заяви Мінагрополітики України приймає рішення про внесення дорадчої служби до Реєстру і видачу їй сертифіката чи про відмову у внесенні до Реєстру.
 
Внесення сільськогосподарської дорадчої служби до Реєстру дорадчих служб підтверджується сертифікатом. Сертифікат сільськогосподарської дорадчої служби - це документ, що засвідчує право суб'єкта сільськогосподарської дорадчої діяльності на надання дорадчих послуг шляхом внесення його до Реєстру сільськогосподарських дорадчих служб. Сертифікат видається строком на п'ять років. Вартість сертифіката не може перевищувати витрати центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері сільського господарства, на розгляд заяви про включення до Реєстру дорадчих служб, друк і його видачу.
 
Рішення про внесення заявника до Реєстру дорадчих служб та видачу йому сертифіката або про відмову у внесенні до цього Реєстру та видачі сертифіката приймається Міністерством аграрної політики та продовольства України протягом п'яти робочих днів з дня надходження заяви та відповідних документів. Підставами для відмови у внесенні до Реєстру дорадчих служб та видачі сертифіката є: невідповідність поданих документів вимогам законодавства; виявлення у поданих документах недостовірної інформації.
 
Рішення про призупинення дії сертифіката приймається Міністерством аграрної політики та продовольства України у разі порушення дорадчою службою вимог щодо обов'язкової мінімальної кількості дорадників у складі дорадчої служби. Міністерство аграрної політики та продовольства України приймає рішення про поновлення дії сертифіката після усунення дорадчою службою порушень, що зумовили зупинення його дії.
 
Рішення про виключення дорадчої служби з Реєстру дорадчих служб та анулювання сертифіката приймається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері сільського господарства, у разі:
 
  • подання дорадчою службою заяви про виключення з Реєстру дорадчих служб та анулювання сертифіката;
  • наявності відомостей про припинення юридичної особи як дорадчої служби;
  • неподання у встановлений строк інформації про зміни, внесені до документів, які додаються до заяви про внесення до Реєстру дорадчих служб та одержання сертифіката.
 
Дія сертифіката припиняється з дня прийняття Міністерством аграрної політики та продовольства України рішення про його анулювання. Рішення про відмову у внесенні до Реєстру дорадчих служб та видачі сертифіката, призупинення дії сертифіката, виключення з Реєстру дорадчих служб та анулювання сертифіката може бути оскаржено до суду.
 
Підприємства, установи та організації не мають права використовувати у своїх найменуваннях термін «сільськогосподарська дорадча служба» і не підлягають державній реєстрації, в тому числі як суб'єкти підприємницької діяльності, під найменуваннями, які включають цей термін, якщо їх діяльність не відповідає визначенню «сільськогосподарська дорадча діяльність», передбаченому Законом України «Про сільськогосподарську дорадчу діяльність». Фізичні особи не мають права називатися сільськогосподарськими дорадниками або сільськогосподарськими експертами-дорадниками, якщо вони не виконали вимог, передбачених згаданим Законом.
 
Фінансування
Сільськогосподарські дорадчі служби, сільськогосподарські дорадники надають дорадчі послуги. Право на отримання дорадчих послуг мають фізичні та юридичні особи, які здійснюють господарську діяльність у сільській місцевості, сільське населення, а також органи місцевого самоврядування та органи виконавчої влади. Дорадча діяльність може проводитися за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, а також коштів суб'єктів господарювання. Фінансування дорадчої діяльності може здійснюватися за рахунок грантів, міжнародної технічної допомоги, коштів міжнародних програм та проектів, благодійних внесків фізичних та юридичних осіб, інших джерел, не заборонених законом.
 
Фізичні та юридичні особи, які здійснюють господарську діяльність у сільській місцевості, а також сільське населення можуть отримувати дорадчі послуги на оплатно та безоплатно. Безоплатно сільськогосподарські дорадчі служби, сільськогосподарські дорадники та сільськогосподарські експерти-дорадники надають соціально спрямовані дорадчі послуги. Відповідно до Закону України «Про сільськогосподарську дорадчу діяльність» соціально спрямовані дорадчі послуги - це послуги, що надаються суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльність у сільській місцевості, та сільському населенню за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.
 
altСоціально спрямовані дорадчі послуги, що надаються за рахунок коштів Державного бюджету України і місцевих бюджетів, щорічно визначаються державною цільовою програмою сільськогосподарської дорадчої діяльності в межах видатків Міністерства аграрної політики та продовольства України та місцевими програмами соціально-економічного розвитку. Органи місцевого самоврядування можуть визначати додаткові соціально спрямовані дорадчі послуги, які надаються за рахунок коштів місцевих бюджетів, відповідно до місцевих програм соціально-економічного розвитку. Надання соціально спрямованих дорадчих послуг, які фінансуються за рахунок коштів державного бюджету та місцевих бюджетів, проводиться на конкурсній основі. Участь у конкурсі щодо надання соціально спрямованих дорадчих послуг можуть брати тільки суб'єкти дорадчої діяльності, які визнані такими відповідно Закону України «Про сільськогосподарську дорадчу діяльність». Дорадча діяльність у частині надання соціально спрямованих дорадчих послуг є неприбутковою діяльністю.
 
У Державному бюджеті України на відповідний рік окремим рядком передбачаються кошти для фінансування державної цільової програми сільськогосподарської дорадчої діяльності, надання соціально спрямованих дорадчих послуг. Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарської дорадчої служби затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 р. № 1131. У державних цільових програмах, спрямованих на розвиток сільського господарства та сільської місцевості, передбачається фінансування дорадчої діяльності в розмірі не менше 5 відсотків коштів, передбачених для цих програм.
 
Суб'єкти дорадчої діяльності беруть участь у виконанні державних цільових програм на конкурсних засадах у порядку, визначеному Міністерством аграрної політики України. У разі необхідності суб'єкти дорадчої діяльності можуть залучати до участі у здійсненні дорадчої діяльності інших дорадників або фахівців, а також суб'єктів підприємницької діяльності.
 
Органи місцевого самоврядування та місцеві державні адміністрації відповідно до програм соціально-економічного розвитку щорічно передбачають у проектах місцевих бюджетів кошти для здійснення дорадчої діяльності. Надання дорадчих послуг, які не передбачені державною цільовою програмою сільськогосподарської дорадчої діяльності, здійснюється за рахунок їх замовників.
 
Формування державної системи сільгопдорадництва
Концепцією формування державної системи сільськогосподарського дорадництва, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2011 р. № 1098-р, передбачається здійснення протягом періоду до 2015 р. ряду заходів з метою підтримки та розвитку сільськогосподарської дорадчої діяльності, а саме:
 
  • створення Національного центру сільськогосподарського дорадництва та обласних (регіональних) сільськогосподарських дорадчих служб з їх районними відділами, використавши науково-освітній потенціал закладів і установ Мінагрополітики України та Національної академії аграрних наук;
  • надання соціально спрямованих дорадчих послуг, які фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законом;
  • сприяння забезпеченню на державному та регіональному рівні формування державної системи сільськогосподарського дорадництва в результаті використання в системі аграрної освіти науково-технічного потенціалу інститутів післядипломної освіти вищих навчальних закладів, навчально-консультаційних центрів, установ та організацій;
  • використання в системі Національної академії аграрних наук наявного науково-технічного потенціалу регіональних науково-дослідних (наукових) установ;
  • створення в системі агропромислового комплексу в кожному регіоні (області, районі) регіональних сільськогосподарських дорадчих служб з урахуванням місцевих умов і наявного науково-технічного потенціалу та матеріально-технічної бази розміщених на її території управлінь агропромислового розвитку, науково-дослідних (наукових) установ аграрної науки, навчальних закладів аграрної освіти, а також використання інтелектуального потенціалу дорадників та експертів-дорадників (в тому числі шляхом їх першочергового працевлаштування в новостворених сільськогосподарських дорадчих службах), досвіду і потужності діючих сільськогосподарських дорадчих служб (в тому числі створених за підтримки програм і проектів міжнародної технічної допомоги).
 
Очікується, що реалізація вказаної Концепції дасть змогу сформувати мережу сільськогосподарських дорадчих служб на обласному і районному рівні з представництвами у сільських (селищних) радах, а також забезпечити надання соціально спрямованих дорадчих послуг не менш як 90 % суб'єктів господарювання на селі і сільського населення.

Схожі матеріали (за тегом)

 

 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024
 28 березня 2024
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
28 березня 2024
 28 березня 2024
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.