Новинки бренду Challenger

/ Актуальні статті / Понеділок, 08 жовтня 2012 13:37
Віктор Борзненко, спеціально для "АС"
Ці машини від транснаціонального виробника AGCO вже є в Україні! Їх можна було побачити біля головного фонтану у Національному виставковому центрі на форумі «Агро 2012»: обприскувач Challenger RoGator 1100 та трактор MT 585 D. Скоро вони прийдуть (приїдуть) на наші ферми й поля, щоб підвищити продуктивність і комфортність хліборобської праці.
 
altСтатус країни «продовольчої надії» планети привертає до нас додаткову увагу авторитетних світових аналітиків, трейдерів, виробників. Аграрна галузь України стає, власне, локомотивом усієї економіки держави. Навряд чи це було б можливо без імпортної техніки найвищого ґатунку. Такої, до прикладу, як Challenger. Сівалки, трактори, комбайни, розкидачі добрив і самохідні обприскувачі бренду Challenger - вся ця різноманітна й надійна машинерія, яку постачає виробник повного спектру сільськогосподарської техніки корпорація AGCO, нині займає провідне місце на ринках світу. Але якщо раніше до України нові технології, останні розробки й прогресивні знаряддя праці доходили повільно, «через другі руки» (Польщу, Росію), то тепер завдяки таким компаніям, як AGCO і її дилерам, навпаки, ми - серед перших одержувачів новинок.
 
У Національному виставковому центрі на форумі «Агро 2012» поруч із центральним фонтаном велику зацікавленість аграрної публіки викликали припарковані тут два найновіших зразки техніки – трактор і обприскувач. «Агробізнес Сьогодні» уважно їх роздивився та розпитав експертів.

Обприскувач Challenger RoGator 1100
Обприскувачі нині стають одним із основних знарядь сільгоспвиробництва, відтісняючи традиційні плуг і культиватор. Отже, у Києві на міжнародній виставці сільськогосподарської техніки «Агро 2012» корпорація AGCO представила також новий самохідний обприскувач Challenger RoGator серії 1100.
 
altМенеджер з обприскувачів корпорації AGCO Дмитро Трофімов розкрив деякі тонкощі конструкції цієї машини, розповів «Агробізнесу Сьогодні» про переваги його застосування.
 
Ширина колії коліс гідравлічно регулюється у діапазоні 3,05-3,86 м. Challenger RoGator 1100 – висококліренсна машина (130 см), тож може обприскувати навіть добряче підрослі сільськогосподарські культури. Одна з опцій ходової частини - рулювання всіма чотирма колесами, у тому числі їзда в режимі «крабового ходу», якщо він потрібен.
 
Цей RoGator 1100 оснащений найдосконалішою системою обприскування. «Ємність резервуару для хімрідини - 4240 л. Штанги мають ширину захвату 36,5 м. Вони регулюються по висоті щодо поверхні ґрунту та мають чітку систему автоматичного вирівнювання Autoboom, що утримує їх у належному стані за будь-якого рельєфу і зростання обприскуваних рослин, - розказує Дмитро Трофімов. - Система обприскування оснащена відцентровою помпою продуктивністю 700 л/хв. Також вона може здійснювати самозаправлення обприскувача».
 
Крім іншого, є у нього автоматична система для посекційного відключення штанг. Машина сама «бачить», де вона вже попрацювала, і автоматично уникає подвійного обприскування. Це сприяє економії хімреактивів. Отже, господар матиме точне внесення без перевитрат.
 
Чим ще відрізняється Challenger RoGator 1100? Він може бути оснащений устаткуванням для внесення сухих гранульованих мінеральних добрив, тобто перетворюватися на розкидач туків. Це дозволяє розтягувати у часі використання цієї машини протягом сезону. «Є також додаткова опція пневматичного розкидання. Вона дає можливість рівномірно вносити не тільки добрива, але й тукову суміш», - додає інформації менеджер корпорації AGCO.
 
Кабіна обприскувача детально продумана. Потрійна фільтрація повітря і трохи підвищений тиск виключають потрапляння хімічних випарів ззовні.
 
altЦентр управління машиною RoGator Management Center дозволяє оператору керувати найрізноманітнішими функціями й отримувати потрібні дані про роботу всіх систем, використовуючи зручний сенсорний дисплей.
 
Хто ж купує такі потужні обприскувачі хімікатів, як оцей Challenger RoGator? «Раніше нами цікавилися великі агрохолдинги. Зараз звертають увагу господарства, у яких усього понад 5 тис. землі, - уточняє Дмитро Трофімов. - Це пов'язане з тим, що рівень застосування хімічних засобів зростає. Один і той же гектар обробляється чотири-п'ять разів». Дійсно, самохідний обприскувач проходить тим самим шляхом по полю за сезон кількаразово. Дбайливі господарі вносять інсектициди, фунгіциди, біостимулятори, мікроелементи, карбамід… Однак тут виникає ще один аспект використання техніки: бажано, щоб машина їздила однією колією. Для цього існує GPS - система, що використовує супутникову навігацію й забезпечує різні керування рухом по паралельних прямих, криволінійній траєкторії або по окружності, залежно від параметрів поля.
 
«Ми пропонуємо на вибір два типи навігації. Це система паралельного водіння, де ще присутній людський фактор, і система автоматичного водіння Auto-Guіde, де зусилля оператора зводяться до мінімуму. Він тільки розвертає машину, а на гонах вона все робить сама».

Трактор MT 585 D
Трактор - основний засіб виробництва. Однак аграріям уже потрібен не просто механічний «кінь», а сучасний «мега-кінь». Інакше кажучи, багатьом підприємствам сьогодні необхідний трактор середнього тягового класу, що володіє достатньою потужністю для виконання широкого спектра робіт. Тобто потужний, але не над міру. «Наворочений», оснащений передовими розумними опціями – але при тому простий у керуванні й користуванні. Саме таким виглядає колісний трактор Challenger MT 585 D – нова розробка інженерів AGCO.
 
altМенеджер із тракторів корпорації AGCO Володимир Чернишов пояснює: «У нас почала вироблятися тракторна серія D. Новизна полягає, зокрема, у двигуні, у паливній апаратурі. Тут вона від фірми Bosh, і розвиває тиск 1100 бар, тобто більше, ніж у попередніх моделях. Відповідно краще згоряє паливна суміш, утворюється більше енергії. Підвищується продуктивність трактора. Двигун AGCO Power орієнтований спеціально на ринки СНД: він менш примхливий до якості палива, більше економічний», - розповідає менеджер. Розробникам вдалося скоротити витрату палива нових моделей порівняно з попередниками на 6%.
 
Кваліфікований механізатор завжди відчуває та враховує стан землі, погоди, сонця й вітру. Та насамперед, як органи власного тіла, він відчуває машину. Challenger MT 585 D слухняний, як мало який інший трактор-тягач. І при цьому невибагливий. По нашому бездоріжжю, баюрах і ямах або горбкуватим полем він йтиме, наче легкий танк. І так само може у скруті форсувати свої можливості. Ще одна конструктивна особливість цього трактора дозволяє у тяжких умовах одержувати додаткову потужність: «Зазвичай Challenger MT 585 D може розвивати потужність 235 к. с., але якщо виникне додаткове навантаження (причіп, культиватор), то у нього спрацьовує додаткова потужність до 260 к. с. Це при будь-яких видах робіт - тут ми першопрохідники», - розповідає пан Чернишов. При цьому шассі трактора поєднує у собі дві корисні риси: воно дуже міцне й водночас легке. Плюс гальма з підсилювачем – і виходить потужне, але й дуже маневрене енергознаряддя, яке розвиває швидкість до 40 км/год. Вантажопідйомність задньої навіски трактора, додамо, сягає 9100 кг.
 
Взагалі кожна машина, що сходить із конвеєра заводів AGCO, є поєднанням передових ідей і сучасних технологій. Більше механотроніки задля спрощення праці механізатора - це нині загальний тренд, який знайшов утілення й у тракторі Challenger MT 585 D.
 
altІнша ідея, яка послідовно проводилася інженерами, – це потреба створення максимально комфортних умов для роботи тракториста. Праця його нелегка: гарувати інколи доводиться допізна, по 12-14 годин на добу, кабіна часом нагрівається до +60 градусів, а водіння на нерівній поверхні вимагає вправності і витривалості. «Змінилася кабіна: поліпшено її огляд, з'явилися додаткові зручні опції», - перераховує менеджер із тракторів корпорації AGCO. Challenger MT 585 D - це добрі умови для оператора, що дозволяють домагатися максимальної продуктивності праці. Кабіна звукоізольована, дуже тиха - 71 дБА. Ергономічне крісло з пневматичною підвіскою, кондиціонер, зручні важелі кермування. Трактор існує, зрештою, не для поля, а для людини - для того щоб її праця була не тільки успішною, а й приємною. Так само зручно його обслуговувати. Капот піднімається спереду, полегшуючи доступ до елементів системи охолодження й передньої частини двигуна. Бічні панелі знімаються і теж забезпечують зручне проникнення.
 
«Це основна машина, яка застосовуватиметься для найпоширеніших робіт: на картоплі, соняшнику, кукурудзі, буряках», - впевнений Володимир Чернишов.
 
Поки українські вчені й політики розмірковують щодо реформ в агросекторі, ці реформи приходять самі – з новими технологіями й сучасною технікою, працювати на якій – не тільки напруження (без якого сільської праці не буває), а й задоволення. Вітчизняним аграріям наразі потрібні саме такі машини, які б мала підвищену експлуатаційну готовність, радували продуктивністю й задовольняли широкою універсальністю.

ДОВІДКА
AGCO: постійні інновації
Брендом Challenger володіє транснаціональна корпорація AGCO, яка займає чільне місце у галузі аграрних технологій. Корпорація AGCO – один із найбільших у світі виробників і постачальників сільгоспмашин та агрегатів. У загальному асортименті AGCO є трактори, комбайни, машини для обробки ґрунту і сівби, збирання урожаю, розкидачі добрив. AGCO – це армія висококласних інженерів, дилерів і сервісних працівників, яка готова виступити на захист інтересів кожного свого клієнта. Щорічно корпорація AGCO інвестує сотні мільйонів доларів у розробку нових моделей техніки на базі власних дослідницьких центрів у Німеччині, Франції, США, Бразилії й Італії.
 

Детальну презентацію своїх новинок корпорація AGCO організувала у дусі шоу-маркетингу: потенційних клієнтів запросили на ранчо (стилізований ресторан), де їх у стилі кантрі інформували і розважали.

alt   alt
alt   alt
Також менеджери AGCO влаштували різноманітні конкурси й музичний супровід, тож презентація трактора й обприскувача на «Агро-2012» стала масовим святом на свіжому повітрі.
 
alt   alt
alt   alt
alt
 26 квітня 2024
Для надання підтримки підприємцям Харкова й Харківської області, що постійно перебувають під ракетними обстрілами, Уряд вдвічі збільшив розмір гранту, який можуть отримати бізнесмени на старт або розвиток власної справи – до 500 тис. грн.
Для надання підтримки підприємцям Харкова й Харківської області, що постійно перебувають під ракетними обстрілами, Уряд вдвічі збільшив розмір гранту, який можуть отримати бізнесмени на старт або розвиток власної справи – до 500 тис. грн.
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Вночі 27 квітня в Україні у західних, Житомирській та Вінницькій областях на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-3° (І рівень небезпечності, жовтий).
Вночі 27 квітня в Україні у західних, Житомирській та Вінницькій областях на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-3° (І рівень небезпечності, жовтий).
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Експортні ціни на кукурудзу в Україні продовжують зростати на тлі зниження вартості морського фрахту, і переробники змушені підвищувати закупівельні ціни для накопичення запасів сировини.
Експортні ціни на кукурудзу в Україні продовжують зростати на тлі зниження вартості морського фрахту, і переробники змушені підвищувати закупівельні ціни для накопичення запасів сировини.
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Станом на 26 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 546 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 26 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 546 тис. га зернових та зернобобових культур.
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Міністерство аграрної політики та продовольства України внесло зміни до Критеріїв з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період.
Міністерство аграрної політики та продовольства України внесло зміни до Критеріїв з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період.
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Торік фінансування агросектору за допомогою аграрних розписок склало близько $180 млн. За рік було видано 894 аграрні розписки, профінансовано 506 господарств. Загалом з аграрними розписками в Україні працювало 67 кредиторів.
Торік фінансування агросектору за допомогою аграрних розписок склало близько $180 млн. За рік було видано 894 аграрні розписки, профінансовано 506 господарств. Загалом з аграрними розписками в Україні працювало 67 кредиторів.
26 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.