Український авторитет NUFARM

/ Актуальні статті / Понеділок, 31 серпня 2015 11:09
Усім відомо, що Уладово-Люлинецька дослідно-селекційна станція на Вінниччині традиційно поставляє на український агроринок нові передові технології. Недарма саме на дослідних ділянках цього провідного господарства зібрали своїх партнерів на перший День поля в Україні міжнародний виробник засобів захисту рослин NUFARM та його стратегічний партнер насіннєва компанія NUSEED.

 

«Ми вже 6 років успішно працюємо в Україні — чому б не влаштувати гарну зустріч колег та клієнтів», — пояснює комерційний директор ТОВ «НУФАРМ УКРАЇНА» Василь Українець.
 
Науковий підхід — то спадкове
«Знаємо, як сутужно науковцям зараз в Україні. А на цій дослідній станції зберегли і фахівців, і належну базу. У нас спільні акценти — на науковий підхід та цінних професіоналів, тому легко порозумілися», — говорить Василь Українець, пояснюючи, як підтримують одне одного крупний бізнес і авторитетна науково-дослідна установа.
 
А от для директора Уладово-Люлинецької дослідно-селекційної станції Інституту біоенергетичних культур та цукрових буряків Національної академії аграрних наук України Івана Кравченка є ще й додатковий приємний момент у такому співробітництві. «Учнями горджуся, які дуже динамічно розвиваються у правильному напрямку», — говорить Іван Кравченко, ще донедавна викладач аграрного університету. Серед його учнів, аспірантів були, зокрема, і нинішні менеджери компанії NUFARM. Варто лише подивитися на результати їх спільної роботи — урожай, який достигає на дослідних ділянках, і можна по-доброму позаздрити наставникові.
 
«Хочу орієнтуватися на все новітнє», — підтверджує директор, який керує господарством другий рік та намагається подолати економічну, фінансову скруту завдяки прогресивним технологіям та співпраці з провідними агрохімічними компаніями, зокрема, з NUFARM. Крім досліджень, тут займаються селекційною роботою на бобових культурах та цукрових буряках. Активно взялися і за нові культури, приміром, енергетичну вербу та міскантус. Упевнені: за ними майбутнє. Тому квапляться — від ділянок дослідження вже перейшли і до ділянок розмноження. Прагнуть показати, що наука теж вміє самостійно заробляти.
 
Погоджуємося із керівником станції, що посіви соняшнику та кукурудзи, якими опікується NUFARM, викликають захоплення. Легко порівняти їх із сусідніми полями. Та й гості Дня поля підтверджують. Рослини виглядають дуже свіжо і доглянуто, і це не зважаючи на катастрофічний брак вологи. Фахівець дослідної станції Емілія Калюжна наводить невтішні дані: нинішній рік унікальний за 80 років спостережень. Маємо опадів лише 56% від багаторічної норми. Ось і у день проведення Дня поля випав дощик, що дав лише 10 мм непродуктивних опадів.
 
Дію препаратів NUFARM ретельно вивчають і науковці, і виробничники станції. Щодня, кажуть, спостерігають, аби чітко визначити, які саме гібриди NUSEED і які препарати NUFARM рекомендувати для застосування на товарних посівах.
 
Фермери багатьох країн вважають продукцію NUFARM максимально наближеною до споживача. Всі препарати компанії, які продаються на українському ринку, виробляються виключно на заводах Європи, де проходять багаторівневий контроль якості.
 
«Скажу вам відверто: збираємось не просто закріпитися в Україні, але й досягнути такої ж, як у Європі, 5-відсоткової частки ринку», — не хоче виглядати аж надто скромним Генеральний директор ТОВ «НУФАРМ УКРАЇНА» Крістіан Шаде. На те є причини, адже NUFARM посідає 7-е місце у рейтингу найбільших світових виробників пестицидів.
 
Чим конкурувати з лідерами
Дуже цікаві, але досі мало розкручені гербіциди зусибіч обговорювали гості Уладово-Люлинецької дослідної станції. «Такі наші продукти, як Зеагран®, Клінік Макс®, Естет®, Дікопур Топ®, Астрал®, Дікогерб Супер® належать до інноваційних і вже претендують на великий товарообіг», — розповідає комерційний директор NUFARM в Україні Василь Українець. — Як потужна транснаціональна — компанія розраховуємо створити серйозну конкуренцію вже звичним гравцям».
 
Запитуємо, чи збираються при цьому менеджери NUFARM застосовувати ціновий демпінг. Виявляється, ні. На власні виробництва, дослідження компанія витрачає солідні кошти, інвестує також у безпеку та охорону навколишнього середовища, тому мусить дотримуватися адекватного балансу між ціною та якістю. Продукція NUFARM відповідає всім європейським та українським стандартам якості, але при цьому укладається в середні цінові рамки.
 
А от за рахунок чого втілюватиме команда NUFARM свої амбітні плани, Василь Українець готовий поділитися. По-перше, каже, забезпечили себе надійними кадрами високого рівня. Довелося навіть переманювати у конкурентів, визнає менеджер. Але тепер основне ядро вже може готувати для компанії і молоде поповнення.
 
«По-друге, — веде далі Василь, — не розпилюємося. NUFARM в Україні сильна продуктами на зернових і кукурудзі. Ось на цьому і фокусуємось. Скажімо, кукурудзу захищаємо досходовими, ранніми післясходовими і пізніми післясходовими гербіцидами. Пропонуємо не просто повну лінійку, а й докладну технологію». Навіть нинішнього року, коли загалом кукурудзяний ринок простоював і гербіциди продавалися погано, лінійка препаратів NUFARM розширилася. Особливо за рахунок високоефективних гліфосатів, таких як Клінік® Ікстрим, заради високої якості яких споживачі часто надають перевагу саме препаратам цього виробника.
 
Непогано почувається компанія під час кризи і навіть наростила обсяги продажів у доларовому еквіваленті. Пояснюють: бо правильно побудували політику. Переглянули позиції, оптимізували структурні підрозділи, сфокусувалися на найнадійніших дистриб’юторах. «Правильність нашого вибору підтвердили результати, — говорить Василь Українець. — Зокрема, 5 компаній дистриб’юторів забезпечили нам 80% продажів. Свої мільйонні обсяги ми робимо без особливих напружень. З дистриб’юторами склалися не просто надійні партнерські, але й надзвичайно товариські, дружні відносини. Дуже раді цьому. А на перспективу приготували бартерні та інші заохочувальні інструменти».
 
Василь Українець тішиться з того, що клієнти-аграрії поводяться дуже динамічно — не зациклюються на одних і тих же продуктах, а постійно рухаються, шукають щось новеньке. День поля NUFARM — це можливість заявити про себе у регіоні саме для таких споживачів-новаторів. «Натомість я спостерігав принципово іншу систему у СНД, — ділиться Василь Українець. — Там навпаки все побудовано дуже консервативно, регіонам нав’язуються спільні стандартні рішення. І всі мусять виконувати. А ми ось забезпечуємо право вибрати продукцію серед різних лідерів».
 
Прогресивні зрозуміють суть
Керівник відділу добрив компанії «Імперія-Агро» Віталій Орел теж використовує можливість поспілкуватися із партнерами та клієнтами, зайвий раз обговорити деталі технологій. Кому як не дистриб’ютору знати й особливості проблем споживачів, приміром, через погодні вибрики. «Протягом сезону часто доводилося наголошувати на особливостях внесення гербіцидів, — розповідає менеджер. — Радимо клієнтам і паралельне застосування наших мікродобрив, тобто суцільний комплекс, коли, скажімо, фунгіцид бореться з хворобою, а мікродобриво допомагає рослині бути сильнішою та ефективнішою. Тандем — це наша основна технологія в усьому».
«Імперія-Агро» давно спів­працює з компанією NUFARM. Віталій Орел навіть ділиться спостереженням: якщо господарство обирає продукти цієї компанії, значить і керівник, і агроном розуміються у суті надійного захисту і стежать за останніми новинками на ринку, знають толк у брендових продуктах: «Приємно працювати з прогресивними спеціалістами. Продукти NUFARM застосовують високоінтенсивні господарства. Але й на скромніші фінансові можливості теж є що підібрати із надійної лінійки. З мультинаціональних компаній цінова політика NUFARM  — оптимальніша».
 
Дистриб’ютор зауважує, що цього року клієнти запитують новий гербіцид на кукурудзу Зеагран®340, який добре забирає як дводольні, так і злакові бур’яни. Завдяки універсальності стає популярним новий гербіцид суцільної дії та десикант Клінік® Ікстрим, що складається із суміші ізопропіламінної та калійної солей гліфосату. Ці дві солі дають вищу ефективність за нижчих норм витрати й ефективно діють у посушливих умовах та за низьких температур. «Постійно чую схвальні відгуки господарів про інсектицидний протруйник Нупрід® 600 та фунгіцид Орбіт®. Дуже багато продаємо класного продукту Сумі-Альфа — одного з найпотужніших контактних інсектицидів, — говорить менеджер «Імперія-Агро». — Зручно, що у NUFARM є повна лінійка засобів — від протруєння і до десикації. Є можливість захищати рослину й оптимально комбінувати препарати у боротьбі з бур’янами, хворобами та шкідниками».
 
Отримати максимум від гібридів
Гості Дня поля на Уладово-Люлинецькій дослідно-селекційній станції стали свідками науково-виробничого експерименту, під час якого за однакового мінімального агрофону, стандартної системи живлення можна спостерігати за тим, як розкривають свій потенціал гібриди дочірнього для NUFARM бренду NUSEED. Різноманіття соняшників представив менеджер компанії Микола Шепеля, акцентуючись на їх технічних та агрономічних особливостях. Крім того, NUSEED запропонував і новинки різних напрямів. Зокрема, гібриди соняшнику Ягуар ІІ, Х4237 та Х3939 створено для використання у кондитерській промисловості. Серед звичайних соняшників лінолевого типу пропонуються нові Clearfield-гібриди Камаро ІІ, КалібрІІ, а також Торіно і Блейзер. Серед високоолеїнових гібридів був представлений ПСФ 4639, урожай якого забезпечує високу якість олії і додатковий прибуток.
 
Учасники Дня поля отримали відповіді на свої питання, крім того, познайомилися з технікою, яку застосовують на дослідних ділянках, стали свідками роботи нового обприскувача. Господарі дослідної станції показали результати своєї роботи на постійно діючих експериментальних полігонах.
 
Спілкування колег і партнерів закінчилося розіграшем корисних для кожного аграрія призів (наприклад, міні-метео–станцій) та виступом колоритних місцевих музик.

Коментарі
 
Олег ПИЛИПЕНКОголовний агроном холдингу «Агропродінвест»
- Площі нашого господарства — понад 100 тис. га, лише цукрових буряків — 30 тис. га. Усе треба якісно захищати. Продукти NUFARM це допомагають робити. Працюємо з ними вже 4 роки. Зараз вибір на ринку широкий. Продукти цієї компанії обираємо, тому що в них концентрація діючої речовини найбільша. До того ж, ціна оптимальна й умови поставки для нас вигідні. Минулого року на всіх культурах застосовували протруйник від NUFARM Нупрід®600. Цьогоріч вже закупили препарати для зернових, кукурудзи.
Вже перевірили дію їх класних гліфосатів: вони високої якості, а ціна відсотків на 15 менше. Збираємось використати їх Клінік®Макс — новий гербіцид суцільної дії з двома діючими речовинами з різних класів. Будемо з його допомогою воювати, особливо у Гайсинській зоні, проти постійних важковикорінюваних бур’янів на глинистих грунтах — там маємо багато хвощів, берізки. Використовували суміш двох препаратів, а тепер розраховуємо зекономити, застосовуючи один ефективний.
Придивляємося до цікавого продукту Зеагран®340. Як на мене, його перевага у тому, що поєднує у собі страхову і ґрунтову дії. Знову ж таки можна зекономити. Великі площі вимагають думати і рахувати. На 100% площ закриваємося ґрунтовими гербіцидами. Але стається так, що час обробки збігається через те, що найперше техніку, зокрема, обприскувачі, використовуємо на стратегічній культурі — цукрових буряках. А ось на решту культур доводиться заходити пізніше — до 4-5 і навіть 6 листка. Завдяки Зеагран® 340 сподіваємось фактично однією обробкою захистити рослини, виключити окремий ґрунтовий гербіцид.

Крістіан ШАДЕГенеральний директор ТОВ «НУФАРМ УКРАЇНА»
- Ми запросили клієнтів і партнерів черговий раз поспілкуватися у полі, бо знаємо, що українські господарі люблять усе роздивитися на практиці, переконатися у результатах. І нам є що їм показати та запропонувати. Бо ми — крупна міжнародна компанія, яка вкладає величезні кошти у наукові розробки, екологію та має власне виробництво, зокрема, у Європі. Ще й готові запропонувати конкурентні ціни для аграріїв, сміливо конкурувати на українському ринку з традиційними компаніями-гігантами.
Хочемо почути реакцію людей на наші продукти, врахувати їх відгуки, оцінки, коли будемо формувати свою стратегію на перспективу. Скажу відверто: навіть попри кризу, війну і деякі втрати (ризикуємо, продаючи свої продукти у гривнях), залишати Україну не збираємося! Відносини з клієнтами вибудовуємо на довірі, тісних контактах. Вже бачимо, що наші продукти ефективно працюють. Ми не оптимісти, ми — реалісти. Бачимо, що потрібні українському сільському господарству, тому будемо закріплюватися. Враховуємо всі особливості локальних ринків, завжди пропонуємо найбільш адаптовані вирішення тих чи інших проблем на полях наших клієнтів, спрощуємо їхнє господарювання.
 
Фотогалерея
 26 квітня 2024
Для надання підтримки підприємцям Харкова й Харківської області, що постійно перебувають під ракетними обстрілами, Уряд вдвічі збільшив розмір гранту, який можуть отримати бізнесмени на старт або розвиток власної справи – до 500 тис. грн.
Для надання підтримки підприємцям Харкова й Харківської області, що постійно перебувають під ракетними обстрілами, Уряд вдвічі збільшив розмір гранту, який можуть отримати бізнесмени на старт або розвиток власної справи – до 500 тис. грн.
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Вночі 27 квітня в Україні у західних, Житомирській та Вінницькій областях на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-3° (І рівень небезпечності, жовтий).
Вночі 27 квітня в Україні у західних, Житомирській та Вінницькій областях на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-3° (І рівень небезпечності, жовтий).
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Експортні ціни на кукурудзу в Україні продовжують зростати на тлі зниження вартості морського фрахту, і переробники змушені підвищувати закупівельні ціни для накопичення запасів сировини.
Експортні ціни на кукурудзу в Україні продовжують зростати на тлі зниження вартості морського фрахту, і переробники змушені підвищувати закупівельні ціни для накопичення запасів сировини.
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Станом на 26 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 546 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 26 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 546 тис. га зернових та зернобобових культур.
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Міністерство аграрної політики та продовольства України внесло зміни до Критеріїв з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період.
Міністерство аграрної політики та продовольства України внесло зміни до Критеріїв з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період.
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Торік фінансування агросектору за допомогою аграрних розписок склало близько $180 млн. За рік було видано 894 аграрні розписки, профінансовано 506 господарств. Загалом з аграрними розписками в Україні працювало 67 кредиторів.
Торік фінансування агросектору за допомогою аграрних розписок склало близько $180 млн. За рік було видано 894 аграрні розписки, профінансовано 506 господарств. Загалом з аграрними розписками в Україні працювало 67 кредиторів.
26 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.