Компанія BASF впроваджує передові рішення захисту полів

/ Актуальні статті / Вівторок, 25 липня 2017 12:07
Початок літнього аграрного сезону цього року знаменувався низкою потужних інноваційних заходів від світового лідера у сфері захисту рослин — концерну BASF.

 
Дні поля в різних регіонах країни під гаслом «Традиції плюс інновації — плюсуй переваги» задають вектор, у якому рухається аграрна Україна. А інновації від BASF вже стали доброю традицією і вагомим чинником розвитку та добробуту для вітчизняних сільгоспвиробників.

«BASF невпинно займається пошуком рішень, завдяки яким компанія разом з аграріями щоразу ефективніше відповідають на сільськогосподарські виклики, — підкреслює Тіберіу Діма, керівник агробізнесу компанії BASF в Україні, Республіці Молдова та країнах Кавказу. — Я вірю, що з новими науковими розробками і постійною консультаційною підтримкою з боку BASF фермери і надалі збиратимуть максимально високий урожай і будуть впевненими у сталому розвитку їхнього бізнесу сьогодні і в майбутньому». Впродовж понад 150-літньої історії BASF зосереджувався на інноваціях. Водночас, усвідомлюючи виклики, які сьогодні стоять перед українськими аграріями, концерн BASF приділяє особливу увагу інноваційній складовій у сільськогосподарському виробництві в Україні. Якщо говорити лише сухою мовою цифр, то тільки за останні три роки BASF вивів на ринок 11 нових засобів захисту рослин, серед яких 5 новинок з «плюсами» та продав 24,3 млн л своєї продукції.

Новий клас 
у захисті рослин
І всі ці новинки успішно просуваються на ринок, стають ефективним інструментом сучасного агровиробництва. Мало розробити, мало виробити — треба донести до поля і продемонструвати переваги. Компанія BASF зробила цільовий акцент на щоденній роботі виробників, на масштабних заходах та інформуванні. «Ми добре розуміємо потреби аграріїв, оскільки дбаємо про постійний діалог з представниками провідних агрогосподарств та віримо, що він є запорукою спільного успіху», — говорять експерти компанії.

У 2015 році компанія презентувала свої новинки під девізом «Олімпіада інновацій», в 2016-му — під егідою «Мистецтво інноваційних рішень», а цей рік проходить під гаслом «Традиції плюс інновації — плюсуй переваги». Відкриття цьогорічного літнього сезону інновацій розпочалось Днем поля 25 травня на базі ДП «ДГ «Асканійське» в Херсонській області, 7 червня фахівці компанії зустрілися з аграріями в с. Тарасівка Черкаської області, 14 червня — в новому агроцентрі на Полтавщині, в с.  Великі Сорочинці. А завершилась низка іміджевих заходів 21 червня Днем поля в с. Денисівка Хмельницької області. Фахівці компанії BASF підкреслюють, що ці чотири масштабні заходи в інтерактивному форматі мали за мету об’єднати експертизу представників компанії BASF і передових агровиробників по всій країні, розширити платформу для обміну досвідом, спільного пошуку рішень та подальшого розвитку технологій вирощування й захисту посівів.
 

Показовим у цьому відношенні можна вважати День поля в демоцентрі BASF, розташованому на полях відомої агрофірми «АгроРось» на Черкащині.
 
Технічний директор BASF в Україні, Республіці Молдова та країнах Кавказу Маріано Етчеверрі на відкритті заходу зауважив, що компанія щороку показує нові рішення, нові продукти, нові формуляції: від найкращого фунгіцидного портфоліо, яке існує на ринку, до революційної новинки у вирощуванні соняшнику, та демонструє дію інновацій у полі. Це підтвердив і генеральний директор агрогосподарства Петро Євич, який наголосив, що на заході аграрії мають змогу подивитися, як у стресових умовах, за відсутності дощів працюють препарати всесвітньовідомої компанії.

«Ми будемо раді почути ваші питання, ваші побажання, думки та поради. Наш успіх не лише в тому, щоби вивести новий продукт, а в тім, щоб знайти нову, ще ефективнішу відповідь на запити аграріїв, допомогти вирішити проблеми — адже праця виробника  — найважливіша на Землі», — підкреслив Маріано Етчеверрі.
 
 
Кожен із представлених препаратів відповідає на злободенні проблеми агровиробників і демонструє справжній клас у сфері захисту полів. Зокрема, Архітект® — це перший та єдиний препарат для захисту посівів соняшнику, який поєднує ефективну дію регулятора росту із потужним фунгіцидним впливом. Із запуском Архітект® компанія BASF відкриває новий сегмент на ринку ЗЗР. Цей препарат не лише дієво протистоїть цілій низці хвороб, а й оптимізує архітектоніку рослини, покращує розвиток кореневої системи та перенесення рослинами посухи, додає рослині здоров’я, а також допомагає в реалізації потенціалу урожайності. Україна стала пілотною країною, яка запускає Архітект®, а це свідчить про особливу увагу, яку приділяє провідний світовий виробник ЗЗР українському ринку.

Також цього року анонсовано та представлено вітчизняним агровиробникам високоефективний гербіцид для захисту соняшнику і кукурудзи Акріс®. Цей інноваційний препарат гарантує надійний захист проти широкого спектра однорічних злакових і дводольних бур'янів, відзначається пролонгованою ґрунтовою дією. Таким чином, Акріс® ефективно стримує наступну хвилю бур’янів, а його сучасна формуляція дозволяє успішне використання навіть за умов недостатнього зволоження.

Плюс у технології — 
плюс до врожаю
Фахівці компанії BASF підкреслюють, що у фокусі нинішніх Днів поля перебувають технології та рішення у захисті усіх основних польових культур в Україні — соняшнику, кукурудзи, пшениці, ячменю, сої та ріпаку. А препарати, що вже традиційно посідають чільне місце в арсеналі українських аграріїв, цього року доповнюються новинками зі словом «плюс» у назві. І це дійсно додатковий плюс, суттєві переваги для вітчизняних агровиробників.

В цьому, зокрема, вже змогли переконатися господарства, які випробували в себе унікальну гербіцидну систему захисту соняшнику Clearfield® Plus, котра поєднує вдосконалені гербіциди Євро-Лайтнінг® Плюс і Пульсар® Плюс та спеціально виведені стійкі до них гібриди насіння. Оновлені препарати мають менший вміст діючих речовин, водночас завдяки покращеній формуляції демонструють максимальну ефективність, чинять менше пестицидне навантаження на ґрунт, більш зручні у застосуванні, а розроблені під них гібриди провідних селекційних компаній мають вищий потенціал урожайності. Знову ж таки, достатньо показово, що саме Україна стала однією з перших європейських країн, де ця новітня технологія прийшла на поля.

На варту зернових теж заступають новітні захисники урожаю.  Фунгіцид Адексар®СЕ Плюс називають новим 3D-виміром у системі фунгіцидного захисту пшениці та ячменю, адже він контролює патогени, викорінює хвороби, стимулює розвиток рослин для досягнення щедрих урожаїв. Це стало можливим завдяки поєднанню трьох інноваційних діючих речовин різних хімічних класів, кожна з яких надає додаткові переваги у захисті посівів. Для прикладу, діюча речовина Ксеміум® групи SDHI завдяки унікальним властивостям та неперевершеній мобільності забезпечує лікувальну дію на будь-якому етапі розвитку патогенів, має тривалу та стійку профілактичну дію. А наступником найпоширенішого фунгіциду Рекс® Дуо, який вже добре знайомий українським аграріям, став Рекс® Плюс. Інноваційне поєднання діючих речовин гарантує ефективний захист посівів зернових на початку вегетації від цілої низки хвороб, зокрема борошнистої роси, септоріозу листя, різновидів іржі тощо в широкому діапазоні температур.
 

Що стосується цариці полів, то в технології захисту кукурудзи з’явився ще один суттєвий плюс — Кельвін® Плюс. Трикомпонентний післясходовий системний гербіцид забезпечує покращений потужний контроль дводольних і злакових бур’янів, в тому числі багаторічних. Завдяки синергізму діючих речовин дифлуфензопір та дикамба Кельвін® Плюс є швидким та дієвим рішенням проти таких бур’янів, як берізка польова, щириця, види гірчаку, падалиця соняшнику (включаючи Clearfield® та ExpressSun®) та багато інших.

Компанія BASF організовує серію потужних іміджевих заходів по всій країні та представляє на них новітні ефективні препарати. Це вкотре доводить, що доброю традицією BASF став саме інноваційний розвиток як запорука зростання українського аграрного потенціалу і досягнення реальних результатів на полях.

Коментарі

Петро ЄВИЧ, генеральний директор ТОВ «АгроРось», Черкаська обл.
 З BASF ми працюємо вже понад 20 років, а цей демоцентр у Тарасівці діє вже протягом чотирьох. Цьогоріч ми робимо акцент на антистресових технологіях, останні дощі у нас були ще взимку. Але, як самі бачите, тут гарні результати по всіх культурах. Ми маємо всі нові продукти, і вони себе гарно показують.
 
 
Василь ГРАЗІОН, агроном СФГ Педченко В. І., Київська обл.
 У компанії є препарат, яким один раз обробив — і все в одному: і фунгіцид, і інсектицид. Це менш витратно, менше бігати полем і толочити культури. Взагалі асортимент препаратів BASF дуже широкий. Абакус® — прекрасний фунгіцид, Пульсар® 40 ми використовуємо на горосі та сої. Той же пізній бур’ян паслін мало що бере, а Пульсар® вніс — і все в порядку.
 
Олег ІВАХНО, агроном ТОВ «Агрофірма Сошників Плюс» (група компаній «Полетехніка»), Київська обл.
 З компанією BASF співпрацюємо давно. Зокрема, використовуємо Євро-Лайтнінг® Плюс, Піктор®, протруйники, чимало препаратів по соняшнику та зернових. Гарні засоби, без питань. Чому саме купуємо ті чи інші продукти BASF? Ми просто вибираємо найкраще. А цей захід дарує нові знання та спілкування з людьми.

Олекса СТЕРНІЙ
спеціально для "Агробізнес Сьогодні"
 26 квітня 2024
Для надання підтримки підприємцям Харкова й Харківської області, що постійно перебувають під ракетними обстрілами, Уряд вдвічі збільшив розмір гранту, який можуть отримати бізнесмени на старт або розвиток власної справи – до 500 тис. грн.
Для надання підтримки підприємцям Харкова й Харківської області, що постійно перебувають під ракетними обстрілами, Уряд вдвічі збільшив розмір гранту, який можуть отримати бізнесмени на старт або розвиток власної справи – до 500 тис. грн.
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Вночі 27 квітня в Україні у західних, Житомирській та Вінницькій областях на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-3° (І рівень небезпечності, жовтий).
Вночі 27 квітня в Україні у західних, Житомирській та Вінницькій областях на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-3° (І рівень небезпечності, жовтий).
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Експортні ціни на кукурудзу в Україні продовжують зростати на тлі зниження вартості морського фрахту, і переробники змушені підвищувати закупівельні ціни для накопичення запасів сировини.
Експортні ціни на кукурудзу в Україні продовжують зростати на тлі зниження вартості морського фрахту, і переробники змушені підвищувати закупівельні ціни для накопичення запасів сировини.
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Станом на 26 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 546 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 26 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 546 тис. га зернових та зернобобових культур.
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Міністерство аграрної політики та продовольства України внесло зміни до Критеріїв з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період.
Міністерство аграрної політики та продовольства України внесло зміни до Критеріїв з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період.
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Торік фінансування агросектору за допомогою аграрних розписок склало близько $180 млн. За рік було видано 894 аграрні розписки, профінансовано 506 господарств. Загалом з аграрними розписками в Україні працювало 67 кредиторів.
Торік фінансування агросектору за допомогою аграрних розписок склало близько $180 млн. За рік було видано 894 аграрні розписки, профінансовано 506 господарств. Загалом з аграрними розписками в Україні працювало 67 кредиторів.
26 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.