Ідеї & тренди

Федір ВЕРХОВЦЕВ, спеціально для "АС" Українські виробники та імпортери знають, яка непроста процедура державної реєстрації аграрної хімії, що потребує безліч документів. Колись тоненький «Перелік пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» давно погладшав та став схожий на телефонний довідник великого міста, наче з американського бойовика, у якому герой перегортає…
Ігор ПЕТРЕНКО, Сергій ПТАШУК спеціально для "АС" Продати пюре — яблучне або ягідне, та й будь-яке взагалі — звісно, вигідніше, ніж просто ті ж яблука абощо. Однак, щоб отримати додаткову вартість зі свого саду або городу, треба й докласти певні додаткові зусилля.
Валентина ЛАНОВЕНКО, президент Академії Органічного Садівництва Ekogarden, розсадник родини Лановенко «Якщо з 2 га можна зібрати 100 т яблук, і швидко повернути витрачені на закладання саду кошти, то навіщо це робити на 10 га із середньою урожайністю 10 т і більшими витратами» (А. Хайде).
Геннадій ГОЛУБ, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедрою кафедри тракторів, автомобілів та біоенергосистем НУБіП України Олег ГАЙДЕНКО, канд. техн. наук, старший науковий співробітник, вчений секретар Кіровоградської ДСГДС НААН Максим ПАВЛЕНКО, канд. техн. наук, старший викладач кафедри тракторів, автомобілів та біоенергосистем НУБіП України В’ячеслав ЧУБА, канд. техн. наук, доцент кафедри транспортних технологій та засобів у АПК…
С. Є. ЧЕРНЯВСЬКИЙ, канд. с.-г. наук, провідний науковий співробітник В. І. ХАЛАК, канд. с.-г. наук, завідувач лабораторією тваринництва Державна установа Інститут зернових культур НААН України О. І. СТАДНИЦЬКА, канд. с.-г. наук Л. В. ФЕРЕНЦ, канд. с.-г. наук Інститут сільського господарства Карпатського регіону НААН України Проблема дефіциту енергетичних ресурсів на сьогодні є головною у світі.…
Наталія КУЗЬО, спеціально для "АС" Наприкінці вересня та на початку жовтня у Львові відбулося два заходи, спрямовані на підтримку органічного виробництва. Перший — це практичний семінар про шляхи та можливості кооперації в органічному виробництві, другий — ярмарок органічної продукції, який вже став традиційним. На цих заходах підняли ряд питань про…
Віктор БОРЗНЕНКО, Сергій ПТАШУК спеціально для "АС" Один із новітніх методів підготовки сільськогосподарських продуктів для довготривалого зберігання — сублімація. Овочі, фрукти, молочна група товарів, підготовлені сублімаційним методом, майже повністю зберігають свої первісні властивості й за якістю є набагато кращими за матеріали, обезводненими у якийсь інший спосіб. Це той товар, який має…
Геннадій ГОЛУБ, доктор техн. наук, завідувач кафедрою механізації тваринництва НУБіП України Олег ГАЙДЕНКО, канд. техн. наук, вчений секретар Кіровоградської ДСГДС НААН Вирішення проблем переробки відходів сільськогосподарського походження відкрило новий перспективний напрям у конструюванні техніки та обладнання для агропромислового комплексу. Зараз відбувається стрімкий процес впровадження у виробництво інноваційних технологій ресурсозберігання. Австрія, Італія, Китай, Німеччина,…
Людмила ДАЦЬКО, канд. с.-г. наук завідувач відділом використання агроресурсного потенціалу ІВПіМ НААН Відомо, що з темпом деградації світових сільськогосподарських земель 12 млн га на рік через 3–4 десятиліття забезпечити продуктами харчування можна буде не більше 2 млрд людей. Споживання продовольства у світі щорічно зростає на 2%, тому до 2030 року людству…
В. М. СІНЧЕНКО, заступник директора з наукової роботи, доктор с.-г. наук В. І. ПИРКІН, зав. лабораторією, канд. економ. наук І. В. ГНАП, директор salix energy Л. Н. ГІЗБУЛЛІНА, н. с. В. П. МОСКАЛЕНКО, н. с. Г. А. МЕЛЬНИЧУК, аспірант Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків Під час вирощування енергетичної верби важливе значення має догляд…
Ігор КРУЧИК, спеціально для "АС" До 30 роковин Чорнобильської катастрофи журналісти відвідали міста Чорнобиль і Прип’ять, побували біля ЧАЕС і об’єкту «Укриття», на будівельних майданчиках Конфайнменту (Арки) і сухого сховища ядерних відходів. Найбільше ж нас цікавили проблеми довкілля і перспективи аграрного використання зони відчуження.
В. СІНЧЕНКО, заст. директора з наук. роботи, доктор с.-г. наук В. ПИРКІН, зав. лабораторією, канд. економ. наук І. ГНАП, директор salix energy Л. ГІЗБУЛЛІНА, н. с. В. МОСКАЛЕНКО, н. с. Г. МЕЛЬНИЧУК, аспірант Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків За оцінками світових експертів, до 2050 року споживання енергії у світі зросте більш ніж удвічі. При…

Наші видання

Please publish modules in offcanvas position.