Подвійний ювілей компанії «БТУ-Центр»

/ Подія / Середа, 21 травня 2014 15:53
altЩорічна науково-практична конференція компанії «БТУ-Центр» вже стала традиційною не тільки для фахівців самої компанії, але й для їхніх давніх однодумців у галузі біотехнологій. Цього року конференція була 5-ю, ювілейною і відбулася 14 березня. Символічно, що цей ювілей співпав із 15-річчям створення компанії «БТУ-Центр». Не дивлячись на важкі часи, що склалися у країні, на захід зібралися представники мирних професій: аграрії, науковці з ґрунтознавства, агрономії, захисту рослин України, Росії, Білорусі. На конференції, як завжди, відбулося плідне спілкування, обмін думками та досвідом. Ювілярів від щирої душі вітали та бажали процвітання й успіхів на ниві біотехнологій для сільського господарства.

 

Головна тема конференції «Біотехнології компанії «БТУ-Центр» - секрети успіху в аграрному секторі» була обрана не випадково. На цей час у самої компанії та в аграріїв, які працюють з нею, накопилося багато позитивного досвіду з використання Біопрепаратів виробництва «БТУ-Центр» при вирощуванні різних сільськогосподарських, садово-городних та декоративних культур. Успішність препаратів пояснюється кропіткою працею мікробіологів-селекціонерів, біо-хіміків та біотехнологів, які постійно удосконалюють рецептури та умови виготовлення продукції, науковців, які не тільки надають фахові консультації, але й проводять наукові дослідження з пошуку найбільш ефективних препаратів та схем їх застосування.
 
Учасників міжнародної конференції традиційно привітав директор компанії В. В. Болоховський. До привітання приєдналася й директор з перспективи В. А. Болоховська. Як завжди вона зустріла гостей лагідною усмішкою та теплими душевними словами, побажала плідної роботи на форумі.
 
Головний мікробіолог компанії О. В. Нагорна у своїй доповіді продемонструвала на фактичних прикладах ефективну дію Біопрепаратів-БТУ як результат включення механізмів природної регуляції мікробно-рослинних систем та використання еволюційно сформованих міжвидових взаємовідносин.
 
Так, цілком очевидним є, що обробка насіння біостимулятором Азотофіт покращує схожість, енергію росту та розвитку рослин (фото 1, 2). Біофунгіцид Фітоцид активно пригнічує як грибкових, так і бактеріальних збудників хвороб рослин (фото 3, 4). А це дає можливість вирішувати сучасні проблеми поганої схожості та засміченості насіння фітопатогенами, зокрема збудниками бактеріозів.
 
alt
 
Обробка насіння Біокомплексами-БТУ, що виготовляються з урахуванням особливостей конкретних культур, впливає на утворення живильно-захисного ризосферного екрану у рослин. Саме так закладається взаємовигідна співпраця мікроорганізмів і рослин. У цій співпраці мікроорганізми відповідають за вчасне забезпечення рослин фосфором, калієм, азотом, мікроелементами; за регуляцію усіх фізіологічних процесів рослин, забезпечують імунітет та захист від фітопатогенів.
 
Обробка Біокомплексами по листу позитивно впливає на рослини у найважливіші моменти їх розвитку та забезпечує захист від різних стресів (посухи, коливання температур тощо). Вирішальними для збільшення урожайності культур є закладання міцної кореневої системи, максимально-гармонійний розвиток наземної маси рослини та кількість продуктивних органів. Саме так працюють Біопрепарати.
 
alt   alt
 
Про підтвердження ефективності біопрепаратів-БТУ у промислових умовах зробив доповідь провідний агроном компанії В. А. Білко, з якої витікало, що використання Біопрепаратів дає можливість не тільки фахово впливати на зростання урожайності, але й зменшити витрати на насіння, мінеральні добрива та отримати додатковий прибуток за рахунок збільшення урожайності і покращення товарної якості отриманої продукції.
 
Про переваги використання біоінокулянтів та інших препаратів компанії «БТУ-Центр» розповіла Оксана Василівна Вишневська, канд. с.-г. наук, завідувач лабораторією кормовиробництва Інституту сільського господарства Полісся. Не перший рік вона застосовує інокулянти для люпину, серадели та посівного гороху (пелюшки), і впевнено стверджує, що саме таким чином можливо отримувати з меншими витратами якісні корми не гірше за сою, яка менш пристосована до деяких регіонів України.
 
altДокладну доповідь про захист рослин від шкідників за допомогою біопрепаратів зробила завідувач лабораторією Інституту захисту рослин НААН. Основна теза ефективності біопрепаратів, як зауважила Ганна Миколаївна, - це «попадання в яблучко», тобто вчасна обробка якісними препаратами! Саме таким вимогам відповідають біоінсектициди Бітоксибацилін-БТУ та Лепідоцид-БТУ, ефективність яких постійно підтверджується тестуванням на комахах-шкідниках.
 
Та справжньою гордістю для компанії «БТУ-Центр» був і лишається Біодеструктор стерні. Його на рахунку компанії вже 3 покоління: Біодеструктор-БТУ, Еко-стерн, Органік-Баланс. Кожен із цих препаратів є цілком самостійним та ефективним препаратом. Але розроблялись вони з урахуванням конкретних умов застосування. Звичайний деструктор добре працює по рештках пшениці, жита, ячменю. Екостерн добре впорається з більш грубими рештками кукурудзи та соняшнику, Органік-баланс спрацює і при застосуванні no-till та strip-till. Необхідність розробки препаратів такої дії викликана погіршенням родючості грунтів, особливо біологічного та фізико-хімічного стану, та зменшенням кількості опадів, що виснажує землю.
 
Проте, як правильно зауважив у своїй доповіді Микола Леонідович Новохацький, канд. с.-г наук, завідувач відділом наукової експертизи технологій, прогнозування врожайності та агротехнічної оцінки машин УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого, що для родючості грунту не лише не вистачає NPK, велике значення має вуглець. А саме він є джерелом енергії для розвитку грунтової мікрофлори. Тому обробка рослинних решток Біодеструктором забезпечує швидкий розвиток корисної мікрофлори, яка пригнічує патогени, дає позитивний баланс між процесами утворення гумусу та його мінералізації. Таким чином, покращується біологічна складова грунту, що тісно пов’язано із поліпшенням і його фізико-хімічного стану. Все це, безумовно, спрацьовує на майбутній урожай культур.
 

alt

Інститутом ім. Л. Погорілого разом із ТОВ «Агрофірма Колос» Сквирського р-ну Київської області вже протягом 4-х років проводяться дослідження із застосуванням Біодеструктора та Біокомплексів для обробки насіння на тлі 5-пільної системи вирощування сільськогосподарських культур. Результати досліджень підтверджують позитивний вплив Біодеструкторів та Біокомплексів-БТУ на покращення вмісту гумусу, щільності, агрохімічного стану грунту та урожайність культур.
 
Ініціатором такого масштабного державного проекту з розробки технологій із використанням Біопрепаратів, зокрема Біодеструктора, став директор ТОВ «Агрофірма Колос» Леонід Васильович Центило, канд. с.-г. наук, заслужений працівник сільського господарства України. У своїй компанії він не тільки виготовляє за допомогою Біодеструкторів-БТУ сотні тонн компосту, але й використовує Біо-комплекси для обробок насіння зернових, круп’яних, технічних культур та під час їхньої вегетації. Таким чином, у господарствах ТОВ «Агрофірма Колос» покращують родючість грунтів та отримують органічну продукцію, навіть для дитячого харчування.
 
Цікавим доповненням про дії Біодеструктора «Екостерн» стали доповіді відомого знавця із захисту садів від парші Федора Семеновича Каленича, канд. біолог. наук, професора, зав. сектором захисту рослин Інституту садівництва НААНУ. Федір Семенович підкреслив, що обробка опалого листя яблунь Екостерном значно зменшує ураженість плодів, дозволяє не вивозити листя та тим самим зберігати вологу й захищати коріння дерев від коливань температури.
 
altНе менш важливий препарат для рослинництва, яким пишається компанія «БТУ-Центр», - біоприлипач та біоклей Липосам. Це препарат-помічник для збільшення ефективності засобів догляду, захисту рослин та збереження урожаю. Все це завдяки властивостям добре змочувати поверхні рослин, навіть покритих ворсом або воском; закріплювати ЗЗР без стікання та випаровування; захищати від опіків хімічними пестицидами та від висушування під час відсутності опадів; втримувати без розтріскування, без шкоди для фізіологічних процесів рослин, оболонки стручків та бобів.
 
Дуже символічним стало поповнення старої гвардії спеціалістів компанії новими талановитими кадрами. На цій конференції їх виступи не пройшли непомітно. Молодці! Так тримати!
 
Своїми дуже влучними спостереженнями та секретами із застосування біопрепаратів поділився Олег  Ігорович Куракін, провідний спеціаліст групи компаній ТОВ «ВПК Агро» з Росії. Найважливіше, на що він звернув увагу, це те, що препарати компанії «БТУ-Центр» працюють! Необхідно тільки підходити до їх використання із розумом та довірою.
 
Завершилася зустріч у супроводі яскравого талановитого ансамблю української пісні. Це було дуже зворушливо та гарно. Так само, якою може бути родюча земля, доглянута з повагою та любов’ю.

 

 27 квітня 2024
Столиця України вже давно має знану у всьому світі солодку візитівку – Київський тор. Тепер така візитів з’явилась і у Вінниці.
Столиця України вже давно має знану у всьому світі солодку візитівку – Київський тор. Тепер така візитів з’явилась і у Вінниці.
27 квітня 2024
 26 квітня 2024
Для надання підтримки підприємцям Харкова й Харківської області, що постійно перебувають під ракетними обстрілами, Уряд вдвічі збільшив розмір гранту, який можуть отримати бізнесмени на старт або розвиток власної справи – до 500 тис. грн.
Для надання підтримки підприємцям Харкова й Харківської області, що постійно перебувають під ракетними обстрілами, Уряд вдвічі збільшив розмір гранту, який можуть отримати бізнесмени на старт або розвиток власної справи – до 500 тис. грн.
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Вночі 27 квітня в Україні у західних, Житомирській та Вінницькій областях на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-3° (І рівень небезпечності, жовтий).
Вночі 27 квітня в Україні у західних, Житомирській та Вінницькій областях на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-3° (І рівень небезпечності, жовтий).
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Експортні ціни на кукурудзу в Україні продовжують зростати на тлі зниження вартості морського фрахту, і переробники змушені підвищувати закупівельні ціни для накопичення запасів сировини.
Експортні ціни на кукурудзу в Україні продовжують зростати на тлі зниження вартості морського фрахту, і переробники змушені підвищувати закупівельні ціни для накопичення запасів сировини.
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Станом на 26 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 546 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 26 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 546 тис. га зернових та зернобобових культур.
26 квітня 2024
 26 квітня 2024
Міністерство аграрної політики та продовольства України внесло зміни до Критеріїв з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період.
Міністерство аграрної політики та продовольства України внесло зміни до Критеріїв з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період.
26 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.