Сучасне тваринництво

В. С. КОЗИРЬ, доктор с.-г. наук, професор, академік НААН, заслужений зоотехнік України, головний науковий співробітник Інституту зернових культур України В Україні потреба в яловичині щорічно зростає, особливо останнім часом, коли її виробництво різко скоротилося, зокрема у Степовій зоні. У той же час, тут є всі необхідні кліматичні, матеріальні, кормові та трудові…
Наталія КУЗЬО, спеціально для "АС" Активний розвиток птахівництва неможливий без впровадження нових рішень та концепцій. Нині в Україні галузь розвивається, відтак, підприємства, щоб забезпечити успішну діяльність, повинні бути відкритими до новацій, змін та бути готовими відповідати на виклики. Велику роль у цьому відіграють базові процеси, зокрема годівля птиці. Чимало компаній…
Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА Нодулярний дерматит представляє собою інфекційне захворювання великої рогатої худоби, яке супроводжується лихоманкою, набряками в підшкірній клітковині та внутрішніх органах, ураженням очей та слизових оболонок шлунково-кишкового і дихального тракту, а також утворенням характерних вузликів у шкірі, завдяки чому хворобу також називають вузликовою екзантемою, шкірною бугорчаткою або…
Ірина САДОВА, спеціально для "АС" Часом здається, що французи вірять в українське тваринництво більше за нас самих. Вони пропонують свої гібриди на корми, племінних тварин, завозять техніку і, власне, свій досвід, діляться новітніми технологіями. Дивимось на їх старання і запитуємо: чим зумовлена така підкреслена французька активність на українському ринку? «Перспективністю…
Світлана ПАНІНА, молодший науковий співробітник Кіровоградської ДСГДСН НААН Дотримання мікроклімату — гарантія продуктивності Мікроклімат приміщень є фактором внутрішнього середовища, порушення якого здатне викликати у тварин стресовий стан. Так, при підвищенні температури повітря у приміщенні до 33 °C, як зазначають науковці, середньодобові прирости молодняку знижуються на 50%, погіршується якість м’яса, оскільки в…
В. ХАЛАК, канд. с.-г. наук, завідувач лабораторією тваринництва Державна установа Інститут зернових культур НААН України Л. ФЕРЕНЦ, канд. с.-г. наук О. СТАДНИЦЬКА, канд. с.-г. наук Інститут сільського господарства Карпатського регіону НААН України Переваги кнурів-плідників великої  білої породи Наукові програми селекції великої білої породи передбачають вдосконалення показників відтворювальної здатності свиноматок, відгодівельних та м’ясних якостей…
Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА Одним із новітніх підходів у годівлі молочної худоби є використання силосу з цільних рослин злакових культур. Цей корм заготовлюється на різних стадіях дозрівання посівів, залежно від того, які саме цілі у годівлі цим видом корму хоче досягти господарство. Рослини зрізають, прив’ялюють, подрібнюють та закладають на консервування.…
Світлана ПАНІНА, молодший науковий співробітник Кіровоградської ДСГДС НААН Ефективність виробництва та конкурентоспроможність молока у сільськогосподарських підприємствах України за останні роки знаходиться на низькому рівні. У зв’язку з цим перед підприємствами стоять завдання здійснити систему таких організаційно-економічних заходів, які б сприяли збільшенню одержання молока, зменшення витрат на його виробництво та підвищення конкурентоспроможності…
Дарина МНІШЕК, спеціально для "АС" Власна прибуткова ферма — мрія багатьох українців. Проте як організувати успішне підприємство, що стабільно працюватиме на покращення доброту свого хазяїна, знають далеко не всі. Допомогти початківцям зорієнтуватися у морі бізнесових проектів, зважити свої можливості, зокрема, у виробництві різноманітної органічної продукції, дізнатися про секрети й підводні…
Сучасне тваринництво - Середа, 03 серпня 2016 13:00

Доообра ферма

Лідія КУДРЯВЦЕВА, спеціально для "АС" Тарас Ложенко за фахом — рекламіст. Чотири дні на тиждень він керує власним рекламним бізнесом, а решту часу працює на родинній фермі в Богуславі, що на межі Київської та Черкаської областей, — доїть і годує кіз, контролює їхній стан здоров’я, процеси виробництва сиру тощо. «Доообру…
Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА Кокцидіоз, або еймеріоз є однією з найбільш поширених протозойних хвороб у птахівництві, яку викликають одноклітинні найпростіші роду Eimeria. Серед домашньої птиці на кокцидіоз хворіють кури, індики, качки та гуси.
В. І. ХАЛАК, завідувач лабораторією тваринництва, канд. с.-г. наук, Державна установа Інститут сільського господарства степової зони НААН В. М. ВОЛОЩУК, директор, доктор с.-г. наук, професор Інститут свинарства і АПВ НААН Господарсько корисні ознаки сільськогосподарських тварин мають пряму або побічну економічну цінність у виробництві продуктів тваринництва. До ознак першої групи (пряма економічна цінність)…

Please publish modules in offcanvas position.