Сучасне тваринництво

Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр MBA, співробітник НімАЦ В умовах сучасних свинокомплексів проводити запліднення свиноматок природним шляхом стало практично неможливо. При цьому організувати роботу з проведення запліднення стає дедалі важче, зважаючи на складність формування відповідних за розміром груп свиней із бажаним яскравим проявом ознак охоти, оптимальне використання тваринницьких приміщень та…
Юрій КЕРНАСЮК, канд. економ. наук, старший науковий співробітник лабораторії випробування, економічного обґрунтування та наукового супроводження інноваційних технологій Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства степової зони НААН Впродовж тривалого періоду виробництво молока в Україні є одним із найменш привабливих видів агробізнесу. Рентабельність виробництва молока в сільськогосподарських підприємствах України у…
Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА, співробітник НімАЦ Здорове та корисне харчування із кожним роком стає все більш популярним і у нашій країні. А тому особливого значення набуває такий напрям птахівництва як перепільництво. Оскільки яйця та м'ясо саме цих птахів вирізняються не тільки високою поживністю, а й цілою низкою корисних…
ТОВ «Комплекс Агромарс» (ТМ «Гаврилівські курчата») засноване у 1998 році і на сьогодні є одним із найбільших підприємств з виробництва курячого м’яса в Україні. «Комплекс Агромарс» - вертикально інтегрований аграрний холдинг, що динамічно розвивається та організаційно пов’язує усі етапи бізнесу від вирощування зернових культур, виготовлення комбікормів, розведення племінної птиці, переробки…
Григорій ЗОН, канд. вет. наук, професор, Сумський НАУ Відомо, що до організму птиці разом із кормом потрапляють каротиноїди, вітаміни Е, А, С, флавоноїди, селен, марганець, цинк, мідь і залізо. Ці речовини, накопичуючись у тканинах, забезпечують антиоксидантний захист на клітинному і субклітинному рівні.
Виробництво продуктів харчування, особливо м’яса, у різних країнах світу завжди було і залишається одним із пріоритетних напрямів розвитку сільського господарства. Свинина є основою світового м’ясного балансу, на неї припадає близько 39%, а у деяких країнах - майже 60-80% усього валового виробництва. Проект “Деміс-агро” В Україні за останні декілька років відбувається…
Бути чи не бути тваринництву в Україні – питання, яким неодноразово задавалися як виробники тваринницької продукції, так і переробники, експерти ринку тощо. З огляду на тяжке становище галузі сьогодні актуально запитати: а чи є взагалі шанси на швидке відродження у майбутньому? Власне, цим питанням нещодавно переймалися керівники провідних сільгосппідприємств, аналітики,…
Анатолій Ображей, канд. вет. наук, член-кореспондент НААН Микола Ситюк, канд. вет. наук Інститут ветеринарної медицини НААНУ Африканська чума свиней (Pestisafricanumsuum – лат., аfricanswinefever – англ.), східноафриканська лихоманка, хвороба Монтгомері, африканська лихоманка свиней – транскордонне, контагіозне, високо летальне, вірусне захворювання свійських та диких свиней, із надгострим, гострим, підгострим та хронічним перебігом,…
Марія Ярошко, ветеринарний лікар, магістр MBA, співробітник НімАЦ Були часи, коли вагомим проривом в утриманні свиней вважався перехід від прив’язного утримання до безприв’язного. Одними з перших захисники тварин вели тоді боротьбу за покращення умов утримання та примушували всю сільськогосподарську спільноту звільнитися від стереотипів старої технології та з надією поглядати у…
Сергій Чегодаєв Існує два шляхи боротьби зі шкідниками - хімічний та екологічний. Мудре рішення - залучити в сад птахів, щоб забезпечити надійний захист плодово-ягідних культур. 1 квітня – міжнародний День птахів. Близько піввіку років тому професор Павло Свириденко провадив досліди щодо залучення корисних птахів на території садового господарства у Феофанії…
Олександр Церенюк, зав. лабораторією селекційно-технологічних досліджень у свинарстві, канд. с.-г. наук, доцент, Інститут тваринництва НААН, м. Харків У промисловому свинарстві вже не перше сторіччя використовується ефект гетерозису – спочатку при міжпорідному схрещуванні, пізніше - при породно-лінійній гібридизації. Природа цього явища в науковому світі ще й до сьогодні пояснюється різними гіпотезами,…
Олександр Луценко, ветеринарний лікар Про боротьбу зі злісним ворогом молочного скотарства - некробактеріозом Масовий перехід на безприв’язне утримання худоби на фермах ВРХ спричинив виникнення специфічних особливостей, з якими раніше не доводилося зустрічатися фахівцям, працюючи на фермах із прив'язною системою утримання.

Наші видання

Please publish modules in offcanvas position.