Усі агроновини на одному сайті

Агроновини

Протягом останнього тижня, завдяки збільшенню пропозиції, овочі «борщового набору» продовжували поступово дешевшати на всіх оптових майданчиках України.
У другій половині 2016/17 маркетингового року світовий експорт соняшникового шроту скоротиться до 3,09 млн тонн супроти 4,2 млн тонн, поставлених на зовнішні ринки в жовтні-березні поточного сезону.
Впродовж квітня, з 30 березня по 27 квітня, середньозважені ціни на свинину підвищилися на 7,33%, або на 5,57 гривні до 81,59 грн/кг.
З 7 по 10 червня 2017 року в рамках XXIX Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2017» відбудеться майстер-клас DroneDay Agro від компанії DJI з практичними прикладами застосування дронів в агропромисловому комплексі.
Глобальне потепління може зумовити в Україні тривалість вегетаційного періоду. Як наслідок з’явилися зони, які за кліматичними параметрами відповідають межі субтропічного землеробства, аналогічні Узбекистану або Азербайджану, однак в цілому через глобальне потепління зони землеробства змістяться на кількасот кілометрів південніше.
Станом на 5 травня 2017 року посів ярих зернових та зернобобових культур проведено на площі 5,5 млн га або 76% до прогнозу (7,2 млн га). В тому числі ранні ярі зернові та зернобобові культур посіяні на площі 2,3 млн га або 98% до прогнозу (2,4 млн га).
У Золотоноші Черкаської області планують збудувати теплоелектростанцію, яка працюватиме на біопаливі. Планується, що «зелена» ТЕС почне роботу уже на початку 2020 року.
Харчові відходи можуть розкладатись від 10 до 30 днів, а для того, щоб розклалася поліетиленова плівка знадобиться понад 200 років.
Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал» планує запустити проект вироблення біогазу з мулу стічних вод. Внаслідок переробки мулу підприємство отримає електроенергію або газ.
Експорт українського борошна в 2016/2017 маркетинговому році може зрости орієнтовно на 20%, до 380-390 тис. тонн.
Влітку Україна знову почне отримувати електроенергію із Чорнобильської зони, однак цього разу вже зелену.
Українські вчені розробили унікальну технологію, яка дозволяє не лише спостерігати за роботою бджіл, а й управляти процесом збирання меду. Спеціальне устаткування рахує бджіл, контролює температурний режим, чистоту повітря та кількість зібраного меду без втручання людини.

Please publish modules in offcanvas position.