Обсяги імпорту до України свинини у червні 2024 року склали 195 тонн, а середня митна вартість завезеного кілограма склала $2,27 (мінус $0,3/кг проти травневої). Експортовано було 296 тонн свинини сукупною вартістю близько $700 тис.

Зростання продуктивності одночасно зі зменшенням витрат – це одне з головних завдань аграріїв в свинарстві. Водночас питання екології та оптимального життя з громадами – також знаходиться в головних пріоритетах. Корпорація “Єврокорм” надає ефективні, доступні та швидкі рішення, як свинокомплексам зменшити до 50% викиди аміаку у повітря та зменшити градус напруги у стосунках із жителями територій, що знаходяться поруч із свинкомоплексами.

Липень почався позитивною ціновою динамікою для операторів ринку свиней забійних кондицій.

Нині для сучасного прибуткового розвитку свинарства в Україні потрібні такі умови – державна допомога і збільшення ринків збуту сировини та товарів з доданою вартістю. Сьогодні Мінагрополітики готує програми допомоги аграріям у галузі свинарства.

25 червня 2024 року меморандум від імені Асоціації «Мʼясної галузі» підписав Микола Бабенко, виконавчий директор Асоціації «М’ясної галузі», а від імені UkraineInvest – Олександр. Мельниченко, в.о. виконавчого директора UkraineInvest.

Рада виробників і переробників м’яса України поповнилася ще одним авторитетним та високопрофесійним експертом. Це – Тарас Миколаєнко, який є директором Української асоціації виробників біоетанолу.

Створення доданої вартості в розмірі 6 млрд євро і більше через ланцюг «Зерно. Свині. М'ясо» має стати перспективним напрямок для розвитку країни в наступні роки. У світі споживання свинини щороку збільшується на 2 млн т. В той же час Україна виробляє біля 600 тис. т і тільки для внутрішнього ринку. Світові ціни на свинину дають можливість додану вартість формувати в середині країни. Такі галузі як свинарство і загалом м’ясна галузь мають великі перспективи щодо нарощення обсягів виробництва. Як досягти таких показників і що для цього потрібно зробити на рівні держави? На таку тему вели дискусію учасники щорічного бізнес-форуму «Зерно. Свині. М’ясо – 2024».

Правильна експлуатація, відповідна оптимальна годівля згідно з фізіологічним станом і комфортне утримання кнура значно подовжує вік його господарського використання. З досвіду свиноводів-практиків відомо, що недотримання зазначених вище чинників значно скорочує строк відтворювальної здатності. Середнім строком племінної служби кнура-виробника вважають 7–8 років за помірного використання, а в незадовільних умовах — удвічі менше, проте відомі випадки, коли у віці 14–15 років кнури дають якісних потомків

Про перспективи розвитку свинарства та м'ясної галузі в умовах блокування експорту зернових агентству "Інтерфакс-Україна" розповів керівник асоціації "М'ясної галузі" Микола Бабенко.

- П'ятниця, 05 травня 2023 12:18

Утримання свиней у літній період

Утримання свиней у весняно-літньо-осінній період у таборах та на пасовищах сприятливо впливає не лише на здоров’я тварин, а й економічно доцільно

Please publish modules in offcanvas position.