Вирощування високих урожаїв сільськогосподарських культур, таких як пшениця озима, ріпак озимий і ярий, соя, соняшник, із відповідними показниками якості отриманої продукції неможливе без застосування добрив
Гречка є культурою різностороннього використання і безвідходної технології виробництва. За останні роки попит на гречку різко підвищився
Щоб отримати високий урожай кукурудзи, важливо захистити рослини від впливу несприятливих чинників навколишнього середовища. В усуненні цих проблем основну роль відведено регуляторам / стимуляторам росту рослин. Вони зміцнюють кореневу систему, покращують ріст і розвиток рослин, пришвидшують процеси цвітіння, стимулюють формування зерна та плодів
Спаржа (Asparagus officinalis), або аспарагус — це важлива багаторічна овочева культура з витонченими, ніжними пагонами, що відомі своїм вишуканим смаком і поживними властивостями
Добір і вирощування сортів часнику озимого з високою польовою стійкістю до більшості захворювань: Айдер, Дукат, Єловаліум, Знахар, Ірен, Лідія, Любава Таврійська, Мерефянський білий, Редаліум
Одним із найважливіших показників якості насіння соняшнику є олійність, яка необхідна для виготовлення олії. Високі вимоги переробних підприємств до олійності соняшника спонукають агровиробників приділяти максимальну увагу технологічним процесам при вирощуванні цієї культури.
Захист томату від фітофторозу має базуватися на фітосанітарних і терапевтичних заходах. Слід дотримуватися насамперед сівозміни (культурозміни), що знижує запас інфекції в ґрунті.
Внесення мінеральних добрив за досліджуваних систем обробітку ґрунту позитивно впливало на формування рівня врожайності сої, а позакореневі підживлення гуматом калію сприяли підвищенню ефективності внесених добрив і підвищенню стійкості до негативних чинників довкілля
Глухівський інститут луб’яних культур заснований 1931 р. як Всесоюзний науково-дослідний інститут конопель і сьогодні є головною установою в Україні з наукового забезпечення коноплярства та льонарства, виробник оригінального та елітного насіння луб’яних культур.
Захист томату від фітофторозу повинен базуватися на фітосанітарних і терапевтичних заходах. Необхідно дотримуватися в першу чергу сівозміни (культурозміни), що знижує запас інфекції в ґрунті