У Буковинському краї здавна ведуть вівчарство, тут є власні здобуті генетичні ресурси та племінна база в кожному стаді суспільного сектору різних форм власності. Варто зауважити, що цей регіон має всі природно-кліматичні, історичні, культурні та споживчі передумови для розвитку такого виду тварин

На перший погляд, ідея бути коровою на фермі може здатися незвичною. Проте, захопливий світ фермерства може привести до безлічі неймовірних переваг, особливо якщо мова йде про ферму на господарстві «Хлібороб», збудовану будівельною компанією ТОВ «Каркас Груп».

- Понеділок, 15 липня 2024 10:04

Продуктивне вівчарство Буковини

Основними напрямами наукового пошуку для колективу відділу тваринництва дослідної станції ІСГКР НААН, які диктують нове інтенсивне виробництво та кон’юнктуру ринку, що вже багато десятиліть працюють над створенням нових та вдосконалюють наявні породи, типи, що добре пристосувалися до місцевих умов і низки сучасних технологій виробництва тваринницької продукції, що є актуальними для Буковини

Вівці гірськокарпатської породи добре пристосовані до місцевих умов, ефективно використовують природні угіддя гір

- Четвер, 05 серпня 2021 09:45

Нова генерація овець на Буковині

Напрями наукового селекційного пошуку для науковців-селекціонерів у галузі вівчарства Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції ІСГ КР НААН диктує виробництво і кон’юнктура ринку. Наведені результати досліджень щодо розведення нової популяції овець буковинського типу асканійської каракульської породи, основні показники продуктивності, відтворювальної здатності, якості смушкової продукції, що є найбільш актуальним в умовах Карпатського регіону Буковини.

У сільському господарстві розумні машини вже створюють конкуренцію не лише людям, а й собакам. Усі чули про робокопа, тобто робота-поліцейського з фантастичного кінофільму. А в реалії інженери створили рободог, або робота-собаку. Він може виконувати сільськогосподарські завдання, служити поводирем для сліпих, а ще — допомагати підтримувати соціальну дистанцію в громадських місцях.

Законом України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» від 4 червня 2009 року запроваджено ідентифікацію та реєстрацію овець і кіз для одержання оперативної та надійної інформації про поголів’я тварин щодо статі, віку, породи тощо.

altМарія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр MBA, співробітник НімАЦ
Велике занепокоєння українських ветеринарних спеціалістів було викликане інформацією з Європейського Союзу щодо небезпечного захворювання рогатої худоби, яке поширюється по його території. За офіційними повідомленнями, європейські корови почали гинути від блутангу 14-го серотипу, у зв’язку з чим на кордоні були значно посилені перевірки завезеної худоби.
- Понеділок, 20 грудня 2010 09:53

Технологія утримання овець

Економічні показники вівчарства багато в чому залежать від природнокліматичних і зональних умов, способу утримання й організації технологічних процесів, що забезпечують високу продуктивність праці, одержання максимальної кількості продукції високої якості при одночасному зниженні її собівартості.
На сьогодні у вівчарстві України використовуються такі основні системи утримання:
 

- пасовищно-стійлова застосовується у всіх зонах, де є зимові пасовища, але при необхідності вівцематок у період ягніння годують заготовленими кормами; у зимовий та ранньовесняний періоди підгодовують овець інших статево-вікових груп;

- Понеділок, 30 серпня 2010 15:28

Незаразні хвороби овець

Володимир ВОРОНЕНКО, канд. с.-г. наук, директор
Інституту тваринництва степових районів ім. М.Ф. Іванова «Асканія-Нова»
Національного наукового селекційно-генетичного центру з вівчарства
Відомо, що виникнення та поширення більшості захворювань у вівчарстві легше попередити, ніж лікувати. Хвороби овець поділяються на незаразні, заразні (інфекційні) та інвазійні.

Please publish modules in offcanvas position.