Серед хвороб томатів великою шкідливістю відрізняється альтернаріоз. Знання діагностичних ознак хвороби на різних органах рослини дає можливість своєчасно її виявити, а знання біоекологічних особливостей збудника хвороби дає можливість ефективно проводити профілактичні захисні заходи й отримувати високі врожаї плодів високої якості
Миття свіжих овочів і фруктів перед потраплянням їх у роздрібну мережу робить цю продукцію дорожчою, а значить, більш маржинальною для агровиробника. Супермаркети охоче купують миту картоплю, моркву, буряк чи яблука й часто відмовляються брати на реалізацію забрьохані в ґрунті й запилюжені. Тож постає питання: як помити овочі й фрукти, щоб не надто витратитися на цю операцію найпершої доробки?
В Україні часникарі починають застосовувати у вирощуванні своєї продукції різноманітну сучасну машинерію. Зокрема, довів свою ефективність і продуктивність комбайн іспанського виробництва
Догляд за посівами цибулі шалот полягає в систематичному розпушуванні міжрядь і боротьбі з хворобами та шкідниками
Картопля є однією з найпоширеніших культур у світі, що відіграє особливо важливу роль у забезпеченні глобальної продовольчої безпеки.
Цибуля шалот (Allium ascalonicum) — дворічна рослина. Овочева культура належить до родини амарилісових (Amaryllidáceae). Батьківщиною кущівки є Мала Азія, проте на сьогодні вона вельми поширена в Молдові, Західній Європі, Україні та на Кавказі. У їжу споживають молоде листя рослини та невеликі цибулини. Має вишуканий солодкуватий смак.
Попит на харчові продукти у світі за останні два роки суттєво виріс. Причини відомі, і змін поточним тенденціям поки що не видно. Що чекає овочівників уже найближчого майбутнього? Які можливості для нарощування обсягів експорту овочів до ЄС з України? Один із провідних європейських експертів овочів — ФАО розповідає про ситуацію на ринку ЄС та світу, перспективи його розвитку.
Зберегти товар до весни — завдання непросте. Не існує якогось одного універсального рецепту успіху, і кожен виробник вирішує самостійно, якій технології віддати перевагу і в які сховища вкладати кошти. Тому, плануючи спорудження овочесховища, виробник овочевої продукції передусім повинен орієнтуватися на термін реалізації свого товару. Саме від цього залежать параметри майбутнього приміщення, а також вибір обладнання та способу зберігання овочів — у буртах чи контейнерах.
…та під інші продукти. Економічна нестабільність спонукає українських аграріїв наполегливіше шукати та знаходити нові ринки для збуту своєї продукції. А при тому застосовувати інноваційні підходи, економні технології в логістиці та маркетингу, пакуванні, обороті тари. Одна з таких — технологія пулінгу.
Обсяг світового виробництва овочів і баштанних культур, за даними ФАО ООН, становить 1150 млн тонн. Причому за останні 16 років площі посіву овочевих культур збільшилася з 34,2 до 58,2 млн гектарів, а підвищення врожайності — на 25%. Найбільшим виробником овочів є Китай, частка якого становить 50% у світовому виробництві. Щодо України, то тут ситуація неоднозначна. Адже з року в рік значні коливання в ціні, площах сівби та попиту різних овочевих культур призводить до непередбачуваних економічних результатів.