Україна отримала гарний врожай ожини — виробники задоволені ціною та врожайністю. Незважаючи на те, що це нішева культура, плантації будуть розширюватися.
Вплив на виробництво сільгоспкультур головного лімітуючого фактору для українських фермерів – волога – можна зменшити, суттєво оптимізувавши обробіток ґрунту та поєднавши технологічні операції.
Станом на 3 вересня, українські сільгоспвиробники з 9-ти областей приступили до збирання сої, якої намочено вже 49,86 тис. тонн з площі 30,09 тис. га (2%).
Сьогодні, 4 вересня 2020 року, Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону № 3295 «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» та інших законів Україні щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції».
Ціни на олійні культури та рослинні олії продовжують зростати на тлі тривалої посухи в США і чорноморському регіоні, а також дефіциту опадів в Бразилії напередодні сівби сої нового врожаю, і на старті збиральної кампанії наближаються до рекордних рівнів.
Починаючи з 1 вересня 2020 року підприємства-виробники меду та продуктів бджільництва мають змогу експортувати свою продукцію до Королівства Саудівська Аравія.
Інститут фізіології рослин і генетики НАНУ щороку виготовляє 1,5 мільйони тонн насіння для потреб аграріїв. Щоби нарощувати потужності не вистачає державного фінансування.
Кооператив «Blueberry by StarBerries» на базі ТОВ «Грасс Авеню» у селі Забілоччя в Житомирській області ввів в експлуатацію високотехнологічну сортувальну лінію ягід «Berry Class 4» іспанської компанії-виробника «Elifab» і фасувальне обладнання від компанії «Mat Exakta».
Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агробізнес Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання наagro-business.com.ua. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.