Факультет із переробки продукції бджільництва з’явився в аграрному коледжі на Полтавщині. Ідею його створення запропонували досвідчені медовари, члени ГО «Гільдія медоварів України».
Інститут Джеймса Хаттона (Шотландія, Велика Британія) у консорціумі з нідерландськими, австралійськими, чилійськими партнерами та українською компанією «Долина-Агро» представлять три пізніх сорта лохини, адаптованих до клімату України.
На українському внутрішньому ринку сої зберігалося помірне зниження цін через збільшення кількості пропозицій від аграріїв, що розпочали активну підготовку до посівної кампанії.
За минулий тиждень у системі Prozorro.Продажі відбулося 25 аукціонів із суборенди державних сільськогосподарських земель у Сумській та Миколаївській областях, а загальна площа виставлених ділянок склала 2799,04 га.
Компанія Solmilk a.s., Чеська Республіка, використовує смуговий обробіток ґрунту як важливий крок до ефективного землеробства. Дану операцію в господарстві виконує культивтаор STRIP-MASTER від BEDNAR, що вже довів свою довговічність та ефективність.
Українські підприємці за перший місяць програми у 2025 році подали 201 заявку на отримання грантів для переробних підприємств, що в 1,4 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Наталія Матюк, жителька селища Клесів, що на Рівненщині, поділилася родинним рецептом, який перейняла від бабусі. Цей смаколик випікають лише взимку та ранньої весни, адже саме тоді можна отримати основний інгредієнт.
Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агробізнес Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання наagro-business.com.ua. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.