Усі агроновини на одному сайті

Агроновини

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок обстеження земельних ділянок, щодо яких ухвалено рішення про надання податкових пільг у зв’язку з їх визнанням непридатними для використання через потенційну загрозу їх забруднення вибухонебезпечними предметами.
На Полтавщині через несприятливі погодні умови цьогоріч на 25-35% зменшився збір меду.
На полях України представлено нову високопродуктивну дискову борону Catros+ 12003-2TX від AMAZONE. Агрегат із робочою шириною 12 метрів створений для інтенсивного поверхневого обробітку ґрунту та ефективного перемішування рослинних решток при мінімальних витратах пального.
Досить несподівану продукцію почали виробляти на Київщині в господарстві Тарпан. Вже другий рік поспіль там сушать деякі фрукти та овочі. Так в господарстві вже налагоджене виробництво паприки, сушених томатів, кропу, гострого перцю.
Зменшення запасів та активний попит на соняшникову олію наприкінці сезону підштовхнули ціни на соняшник в Україні до максимальних у сезоні 2024/25 значень, але наближення збирання соняшнику трохи охолоджує ринок, і ціни починають знижуватись.
У 2026 році в порту «Південний» планується запустити термінал для перевалки зерна потужністю 5 млн тонн на рік.
Фермерське господарство «Загірянське» із села Загір’я Львівського району вийшло на новий рівень розвитку, запустивши виробництво фасованої готової продукції під власним брендом.
У Кмитові, що на Житомирщині, вже вчетверте провели борщ-батл. Подія проходила на території музею образотворчого мистецтва імені Йосипа Буханчука.
Петро Шаблій, житель села Кичинці, що на Черкащині, на своїй ділянці в 15 соток вирощує понад 380 тисяч равликів. Започаткував ферму з розведення цих молюсків у 2023 році, нині експортує їх за кордон та виготовляє власну продукцію.
Смачна поживна паста з макаронів твердих сортів — найпопулярніший гастрономічний символ Італії. Приготувати апетитну страву здатен навіть кулінар-початківець, але є нюанси, на які слід звернути увагу. Насамперед італійська паста вимагає якісних інгредієнтів, як-от стиглі сезонні овочі, пікантні сири, насичені соуси, свіжі морепродукти. Мають значення пропорції та правила поєднання компонентів. У…
У Державному аграрному реєстрі (ДАР) запрацював новий функціонал – можливість отримати статус активного сільгоспвиробника та електронні витяги.
11 вересня 2024 року в Миколаївському національному аграрному університеті відбудеться практичний тренінг з регенеративного землеробства «Посуха ≠ вирок». Подія присвячена пошуку рішень для роботи в умовах посухи та кліматичних змін на основі принципів регенеративного землеробства.

Please publish modules in offcanvas position.