Через активізація попиту українські фермери підвищили ціни на моркву, в результаті чого ця продукція в Україні вже коштує в середньому вдвічі дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період.
За 11 місяців 2017-го року сільськогосподарські підприємства України реалізували на забій 467,1 тис. т свинини живою вагою, що на 5,1% або 25 тис. тонн менше, аніж за такий же період минулого року.
В Україні відбувається різке скорочення площі насаджень виноградників, а останні три роки – падіння майже втричі обсягів експорту вина, а також скорочення внутрішнього виробництва.
Станом на 1 грудня цукрові заводи виробили 1,7 млн тонн цукру з буряків нового врожаю. З урахуванням перехідних залишків загальна пропозиція українського цукру на початок грудня оцінюється у 1 942 тис. тонн.
Для виходу на ринок сучасного тепличного господарства, яке буде спеціалізуватися на вирощуванні салату і зелені методом гідропоніки і розміщуватися в центральному регіоні України, необхідно будівництво комплексу теплиць площею 1 га, що потребують вкладення коштів в сумі 3,3 млн євро.
У січні−листопаді 2017 року українські господарства виробили 2 063 тис. тонн м’яса всіх видів, що на 0,4% вище аналогічного показника відповідного періоду минулого року.
Сезонне скорочення виробництва молока надає підтримку цінам. В той же час, стримуючим фактором було незначне просідання експортних цін. Повідомлення про скорочення експортних відвантажень, які спостерігалися на ринку протягом листопада в результаті себе не підтвердили.
За даними експертів, станом на 15 грудня, зимуючий запас хвороб озимого ріпаку (пероноспороз, фомоз, альтернаріоз, біла плямистість, бактеріоз кореня) спостерігався на 5-12% рослин.
Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агробізнес Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання наagro-business.com.ua. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.