Усі агроновини на одному сайті

Агроновини

У липні поточного року середня споживча ціна мороженої риби в Україні зросла на 0,8% ‒ до 198,43 грн/кг проти 196,77 грн/кг у червні.
Середня рентабельність біометанового бізнесу досить приваблива ‒ 25-30%.
На Запоріжжі ветеранка та колишня снайперка ЗСУ Юлія Матвієнко, започаткувала власний агробізнес. Завдяки грантовим коштам вона збудувала комбікормовий цех і відкрила крамницю «Мамина ферма», де продає продукцію власного господарства та місцевих крафтовиків.
ALVIVA GROUP розширює асортимент бренду КИЇВХЛІБ трьома новими лінійками плоских етнічних хлібів категорії flatbread: тортильї Tia Tortilla, міні лавашів Takolini та лавашів Doner King.
Україна може вийти на експортний ринок столового винограду, якщо вдасться налагодити технології зберігання врожаю.Ось-ось реалізуються кілька проєктів будівництва холодильників для винограду.
Кабінет Міністрів України затвердив Порядок обстеження земельних ділянок, щодо яких ухвалено рішення про надання податкових пільг у зв’язку з їх визнанням непридатними для використання через потенційну загрозу їх забруднення вибухонебезпечними предметами.
На Полтавщині через несприятливі погодні умови цьогоріч на 25-35% зменшився збір меду.
На полях України представлено нову високопродуктивну дискову борону Catros+ 12003-2TX від AMAZONE. Агрегат із робочою шириною 12 метрів створений для інтенсивного поверхневого обробітку ґрунту та ефективного перемішування рослинних решток при мінімальних витратах пального.
Досить несподівану продукцію почали виробляти на Київщині в господарстві Тарпан. Вже другий рік поспіль там сушать деякі фрукти та овочі. Так в господарстві вже налагоджене виробництво паприки, сушених томатів, кропу, гострого перцю.
Зменшення запасів та активний попит на соняшникову олію наприкінці сезону підштовхнули ціни на соняшник в Україні до максимальних у сезоні 2024/25 значень, але наближення збирання соняшнику трохи охолоджує ринок, і ціни починають знижуватись.
У 2026 році в порту «Південний» планується запустити термінал для перевалки зерна потужністю 5 млн тонн на рік.
Фермерське господарство «Загірянське» із села Загір’я Львівського району вийшло на новий рівень розвитку, запустивши виробництво фасованої готової продукції під власним брендом.

Please publish modules in offcanvas position.