Що пропонують відомі вітчизняні виробники та продавці пристроїв для збирання врожаю

Технології вирощування кукурудзи, що передбачають покращення агрофізичних властивостей, поживного та водного режимів ґрунту, фітосанітарного стану посівів в умовах постійного зростання цін, стають більш витратними. Отже, пошук шляхів скорочення витрат за умов зростання врожайності кукурудзи має першочергове значення.

Знання особливостей біології шкідливої ентомофауни дасть можливість вчасно та якісно керувати щільністю популяції фітофагів у посівах кукурудзи.

На території України кукурудзу пошкоджують близько 190 видів комах у різні періоди вегетації рослин. Залежно від чисельності фітофагів, умов вегетаційного періоду вони можуть призвести до втрат урожаю від 5–15 до 50% і більше. До найпоширеніших і небезпечних належать 25 видів.

Кліматичні зміни, що спостерігаються останніми роками, впливають на розвиток багатьох шкідників сільськогосподарських культур. Сприятливі умови, які складаються під час перезимівлі, позначаються на зростанні чисельності багатьох видів. Одним із таких шкідників, які проявили себе в сезоні 2020 року, був стебловий (кукурудзяний) метелик (Ostrinia nubilalis Hbn.) з родини вогнівки-трав’янки.

- Середа, 14 квітня 2021 10:41

Кукурудза у світі

Кукурудза традиційно належить до найпоширеніших сільськогосподарських культур у світовому землеробстві. Її вирощують у близько 166 країнах світу. Це, передусім, сільськогосподарська культура з високим рівнем продуктивності та генетичним потенціалом її зростання, яка також має надзвичайно важливу властивість географічної адаптивності, що допомогло їй поширитися по всьому світу. У світовому виробництві зернових культур кукурудза займає стратегічне місце джерела продовольчої безпеки.

 Найбільше демо-поле з гібридами кукурудзи засіяли на Digital Field. На демонстраційному посіві представили близько 40 гібридів зернової та силосної кукурудзи від різних виробників. Про це повідомила прес-служба компанії.

Кукурудза є одним із головних джерел кормових і продовольчих ресурсів, що зумовлено цінними властивостями зерно та листостеблової маси, універсальністю використання для тваринництва, птахівництва, а також промислової переробки, зокрема й на альтернативні види палива. До того ж вона є обов’язковою на зрошенні як попередник для інших культур і як чинник відтворення та стабілізації родючості ґрунту.

Наталія КУЗЬО
спеціально для "Агробізнес Сьогодні"
За обсягами експорту кукурудзи Україна займає четверте місце у світі. А в структурі українського експорту ця культура входить у топ-3 разом із пшеницею та ячменем. За повідомленням прес-служби Мінагрополітики, станом на 29 листопада з України було експортовано загалом 17,8 млн т зернових, з яких кукурудзи — 3,8 млн т.
Дмитро СІРИЙ, спеціально для "АС"
Цьогоріч серед усіх складностей аграрної галузі виділяється вагома проблема — зниження світових цін на сільгоспкультури, зокрема на одну з найбільш рентабельних — кукурудзу. Про те, скільки коштуватиме «цариця полів» у найближчій перспективі, і як аграріям не втратити прибуток в умовах коливання цін, експерти розповіли 21 жовтня в Києві на прес-заході «Низькі ціни на кукурудзу. Що робити?».

Please publish modules in offcanvas position.