- Четвер, 14 березня 2013 10:46

Ячмінь на пиво потребує азоту

В. СКИДАН, канд. с.-г. наук, с. н. с., заступник директора з наукової роботи
М. СКИДАН, канд. с.-г. наук, науковий співробітник
Інститут рису НААН
Основним резервом нарощування виробництва якісного зерна ячменю пивоварного напряму, поряд зі створенням високоврожайних і високоякісних пивоварних сортів, є удосконалення технології вирощування сучасних сортів, які мають високий потенціал урожайності та можуть формувати відповідні якісні показники зерна.
altКатерина МАНЬКО
Наіль МУЗАФАРОВ
Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр’єва НААНУ
Ячмінь належить до найбільш поширених сільськогосподарських культур у світовому землеробстві і вирощується ще з доісторичних часів. У світовій структурі посівних площ ячмінь займає четверте місце після пшениці, рису та кукурудзи, а в Україні за цим показником він поступається лише озимій пшениці. Таке широке розповсюдження ячменю пов’язане з його універсальним використанням.
 
- Вівторок, 06 вересня 2011 10:51

Озимий ячмінь

 

Іван МАРКОВ, канд. біолог. наук, професор;
Михайло ДМИТРИШАК, канд. с.-г. наук, доцент
Володимир МОКРІЄНКО, канд. с.-г. наук, доцент
Національний університет біоресурсів і природокористування України
Озимий ячмінь - найменш морозо- і зимостійкий серед хлібних озимих культур. Він поширений у регіонах з теплими зимами.
Північна межа вирощування озимого ячменю в Україні проходить через Львівську, Тернопільську, Вінницьку, Луганську області. Він пошкоджується навіть при температурах -12-13?С , якщо температури тривають довго. Дуже шкодять ячменю глибокі зимові відлиги і ранньовесняні похолодання, позаяк при настанні теплих днів він швидко починає відростати.

Сорти австрійської селекції вже не назвати гостем на українській землі. Вони давно стали рідними для багатьох господарств у різних куточках України. Що і не дивно: врожайність, стійкість до складних погодно-кліматичних умов, неперевершена якість зерна роблять їх справжньою родзинкою наших ланів. Про особливості успішного вирощування сортів озимої пшениці Saatbau PROBSTDORFER в різних регіонах України розповідають справжні майстри насіннєвої справи.

Please publish modules in offcanvas position.