Рада виробників і переробників м’яса України поповнилася ще одним авторитетним та високопрофесійним експертом. Це – Тарас Миколаєнко, який є директором Української асоціації виробників біоетанолу.
Створення доданої вартості в розмірі 6 млрд євро і більше через ланцюг «Зерно. Свині. М'ясо» має стати перспективним напрямок для розвитку країни в наступні роки. У світі споживання свинини щороку збільшується на 2 млн т. В той же час Україна виробляє біля 600 тис. т і тільки для внутрішнього ринку. Світові ціни на свинину дають можливість додану вартість формувати в середині країни. Такі галузі як свинарство і загалом м’ясна галузь мають великі перспективи щодо нарощення обсягів виробництва. Як досягти таких показників і що для цього потрібно зробити на рівні держави? На таку тему вели дискусію учасники щорічного бізнес-форуму «Зерно. Свині. М’ясо – 2024».
Правильна експлуатація, відповідна оптимальна годівля згідно з фізіологічним станом і комфортне утримання кнура значно подовжує вік його господарського використання. З досвіду свиноводів-практиків відомо, що недотримання зазначених вище чинників значно скорочує строк відтворювальної здатності. Середнім строком племінної служби кнура-виробника вважають 7–8 років за помірного використання, а в незадовільних умовах — удвічі менше, проте відомі випадки, коли у віці 14–15 років кнури дають якісних потомків
Про перспективи розвитку свинарства та м'ясної галузі в умовах блокування експорту зернових агентству "Інтерфакс-Україна" розповів керівник асоціації "М'ясної галузі" Микола Бабенко.
Утримання свиней у весняно-літньо-осінній період у таборах та на пасовищах сприятливо впливає не лише на здоров’я тварин, а й економічно доцільно
Виробництво свинини в приватних чи фермерських господарствах відіграє особливу роль у забезпеченні населення України харчовими продуктами тваринного походження, що потрібні для нормальної життєдіяльності людини
Вагомим резервом збільшення виробництва м’яса є удосконалення селекційно-племінної роботи. Одним із методів племінної роботи є відбір і добір свиней стада
Свинарство, як й інші види сільськогосподарського тваринництва, у провідних країнах світу характеризуються динамічним розвитком, використанням інтенсивних технологій, а також постійним підвищенням продуктивності свиноматок, що забезпечує стабільне виробництво продукції свинарства.
Основи здорового поголів’я свиней закладаються ще на етапі осіменіння свиноматки, а перші тижні життя поросят відіграють ключову роль у формуванні імунної системи тварини, подальшого її росту, здорового розвитку й набору маси.