Агрономія Сьогодні

Горох — холодостійка культура, відносно маловимоглива до тепла. Проростає насіння за температури +1…+2 °С. Біологічний мінімум для одержання дружніх сходів гороху становить +4…+5 °С. За нижчої температури сходи з’являються тільки через 15–25 діб, знижується польова схожість та енергія росту рослин. З підвищенням температури до 10 °С насіння проростає інтенсивніше, сходи…
Наближається особлива і відповідальна робота — збирання врожаю зерна. Зерно було і буде основним багатством країни, служить її продовольчою безпекою, наповнює бюджет. Однак збирання ускладнюється не лише війною, а й незвичними погодно-кліматичними умовами, що склалися на більшості території України. Тому потрібно використати всі резерви, залучити наукові надбання, створити інформаційне поле…
Значним резервом підвищення врожайності зерна кукурудзи, зокрема в умовах Південного Степу України, є застосування нових підходів до агротехнічних умов вирощування культури.
Урожайність і якість селери значною мірою залежать від технології вирощування культури, сорту, ступеня ураження рослин хворобами різної етіології, які розвиваються на листках, черешках, стеблах, коренеплодах і особливо шкідливі для насінників. Вони знижують урожайність і якість зеленої маси, спричиняють різні гнилі коренеплодів, приводячи їх у непридатність для подальшого використання, різко знижують…
Агрономія Сьогодні - П'ятниця, 27 червня 2025 10:12

Сорти картоплі

Продовжуємо знайомити із сортами картоплі, які створені на полях Інституту картоплярства НААНУ.
За прогнозами, світовий ринок моркви буде щорічно зростати в середньому на 4,2%, незважаючи на економічні коливання та зміни споживчих трендів. Чим пояснюється така стабільність?
Здавалося б це просте запитання, однак через нього в інтернеті зламано не одного списа. Тож і ми вирішили додати масла в вогонь та зробити огляд гербіцидів, що допоможуть захистити свій урожай.
Сумський регіон здавен відомий значною практичною увагою до соняшнику як цінної олійної культури. Впродовж останніх років його посіви займають стабільно високу частку у структурі орних земель.
Сою по-своєму унікальна культура і зараз «присутня» чи не скрізь і насамперед у харчових продуктах. Її часто не помічають, однак без неї годі уявити не тільки продовольчий ринок, а й посіви як на Сумщині, в Україні, так і в Європі та світі.
Країни ЄС запобігатимуть імпорту товарів, пов’язаних зі знелісненням та деградацією лісів. Загалом вимоги стосуватимуться таких товарів та продуктів переробки як соя, какао, пальмове масло, яловичина, кава та деревина. 30 грудня 2025 року регулювання набуває чинності, тобто вже впливатиме на цьогорічний врожай української сої, яку планують експортувати. Відтепер буде неможливо легально…
Серед зернобобових культур великою харчовою якістю насіння вирізняється нут, який за площами посіву на нашій планеті посідає третє місце серед цієї групи культур після сої та квасолі
Вирощування високих урожаїв сільськогосподарських культур, таких як пшениця озима, ріпак озимий і ярий, соя, соняшник, із відповідними показниками якості отриманої продукції неможливе без застосування добрив

Please publish modules in offcanvas position.