Сучасне тваринництво

Леонід Подобєд, доктор с.-г. наук, професор, Інститут тваринництва УААН Визначення Ф. Енгельса: «Життя - це спосіб існування білкових тіл» назавжди визначило провідне місце білка в системі існування всього живого на землі. Білок був і лишається найдорожчим інгредієнтом їжі людини та корму для тварин. Попри зростання населення Землі, білок дедалі важче…
Сучасне тваринництво - Понеділок, 30 серпня 2010 13:09

Смакові добавки

Богдан Єгоров, доктор техн. наук, професор, Одеська національна академія харчових технологій У комерційній діяльності введення ароматичних добавок у корми почасти відбувається на підставі смакових переваг людини, і такі добавки широко використовуються як засіб маркетингу. Слід зазначити, що використання добавок для маскування смакових властивостей корму з погляду людини нерідко призводить до…
Кінь - жива істота, яка потребує не меншого догляду, ніж людина. Тому власникам коней необхідні знання про належне їх утримання. У випадку, якщо тварина занедужає, треба знати як діяти.  
Україна має великий потенціал конярства: 28 кінних заводів, 106 племінних репродукторів, 5 іподромів. У цих господарських структурах загальний генофонд племінного конярства налічує 12 порід, з яких найбільш поширеними є українська верхова, російська рисиста, орловська рисиста, чистокровна верхова, новоолександрівська ваговозна, гуцульська.  
Наукові дані і практичний досвід вказують на те, що дезінфекційні заходи, зокрема дезінфекція, дезінсекція, дератизація, стерилізація були, є і залишаться найбільш дешевим, доступним, відносно простим і, головне, надійним засобом профілактики.
Володимир АПАТЕНКО, док. вет. наук, професор, заслужений працівник с.-г. України Дмитро МОРОЗ, начальник управління забезпечення протиепізоотичної роботи Державного комітету ветеринарної медицини України Збільшення населення, швидкий економічний розвиток, величезний попит на продукцію тваринного походження, індустріалізація виробництва продуктів харчування, еволюція системи ведення сільського господарства, розвиток міжнародної торгівлі живими тваринами та продуктами тваринного походження, зміна…
  Володимир ВОРОНЕНКО, канд. с.-г. наук Інститут тваринництва степових районів ім.. М.Ф. Іванова «Асканія-Нова» Національний науковий селекційно-генетичний центр з вівчарства Економічні показники вівчарства багато в чому залежать від природнокліматичних і зональних умов, способу утримання й організації технологічних процесів, що забезпечують високу продуктивність праці, одержання максимальної кількості продукції високої якості при одночасному…
Сучасне тваринництво - Понеділок, 30 листопада 2009 16:02

Породи овець

Володимир ВОРОНЕНКО, канд. с.-г. наук, Інститут тваринництва степових районів ім.. М.Ф. Іванова «Асканія-Нова» - Національний науковий селекційно-генетичний центр з вівчарства Згідно з господарською класифікацією породи овець, які розводять в Україні, розподіляють на три групи: тонкорунні, напівтонкорунні та грубо вовнові. До складу тонкорунних порід входять асканійська тонкорунна і прекос, вівці яких мають…
Сучасне тваринництво - Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Сирний бізнесмен

Після попередньої домовленості про зустріч ми з колегою зайшли до посольства Литовської республіки, де виховані в західному стилі службовці провели нас до конференц-залу. Привітно посміхаючись, на зустріч вийшов міцної статури чоловік, в сірих очах якого світилися радість і впевненість одночасно. Це і був Вальдис ВАРШТОНИКАС, людина, яка завдяки своїй працьовитості…
Григорій ЗОН, канд. вет. наук, Сумський НАУ Відомо, що захворювання неінфекційної етіології можуть коливатися у межах від 20 до 80% загальної кількості хвороб птиці. Класифікація незаразної патології містить хвороби, спричинені недостатністю або надлишком окремих компонентів раціону, порушенням травлення, всмоктування, а також зоогігієнічного режиму; захворювання органів репродуктивної системи, отруєння.
Сучасне тваринництво - Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Розведення нутрій

Іван ВАКУЛЕНКО, доктор с.-г. наук, зав. лабораторії хутрового звірівництва та кролівництва Інституту НААН України Організація системи відтворення поголів’я нутрій базується на біологічних особливостях цього виду тварин: статева зрілість, строки проявлення і тривалість статевої охоти, тривалість вагітності. Характер проявлення зазначених ознак значною мірою залежить від типів приміщень, у яких утримують тварин.
Анатолій ОБРАЖЕЙ, канд. вет. наук, член-кореспондент НААН України, Василь САПЕЙКО, канд. вет. наук, Інститут ветеринарної медицини Селекція у свинарстві, метою якої є отримання максимальної кількості поросят та свиней найкращих м’ясних якостей, передбачає щорічне вибраковування частини свиноматок та хряків і заміну їх високоякісним ремонтним поголів’ям. Зазначена заміна завжди пов’язана з небезпекою…

Please publish modules in offcanvas position.