Сучасне тваринництво

Наталя КУЗЬО, спеціально для «АС» Голову Асоціації шиншиловодів України, керівника господарства «Шиншилав Україні» Ярослава Снилика, нині можна назвати засновником галузі розведення шиншил у нашій державі. 20 років тому, привізши до України кількох тварин, він заклав перший камінь у структурі цього виду звірівництва. Нині, маючи досвід напрацювання та бачення подальшого розвитку,…
Сучасне тваринництво - Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Утримання кролів

Олексій ГОНЧАР, Євгеній ШЕВЧЕНКО, Олександр ГАВРИШ, Черкаська дослідна станція біоресурсів Інституту розведення і генетики тварин НААН Кролівництво - галузь тваринництва, котра займається розведенням одних із найбільш скороспілих тварин і забезпечує населення високодієтичним м`ясом при невеликих витратах кормів, праці і коштів.
ОЛЕКСІЙ ГОНЧАР, ОЛЕКСАНДР ГАВРИШ, НАТАЛІЯ КУЦЕЛЕПА, ЕВГЕНІЙ ШЕВЧЕНКО, Черкаська дослідна станція біоресурсів Інституту розведення і генетики тварин НААН України Галузь хутрового звірівництва до останнього десятиліття минулого століття займала чільне місце з рентабельності серед тваринницької продукції України. В ній було зосереджено понад 50 крупних спеціалізованих звірогосподарств, у яких нараховувалося від 8…
Олексій Гончар, канд. с.-г. наук, заступник директора з наукової роботи Олександр Гавриш, канд. с.-г. наук, зав. відділом біорізноманіття та екології Євгеній Шевченко, старший науковий співробітник Черкаська дослідна стація біоресурсів Інституту розведення і генетики тварин НААНУ Українське хутрове звірівництво представлене досить широким видовим спектром - п’ятьма видами звірів, які вирощуються заради…
Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА співробітник НімАЦ Інфекційна агалактія овець та кіз є небезпечним інфекційним захворюванням, яке характеризується ураженням вимені, суглобів, очей, припиненням утворення молока, а також абортами у вагітних тварин. Хвороба частіш за все протікає у вигляді ензоотій, які охоплюють 15–50% поголів’я і мають виражену сезонність після окоту…
Сучасне тваринництво - Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Кокцидіоз курей

Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА, співробітник НімАЦ На сьогодні проблема кокцидіозу сільськогосподарської птиці не втратила своєї актуальності. На жаль, зараз майже не знайти птахоферм, які не знайомі з цим захворюванням. У випадку складання сприятливих умов збудники кокцидіозу можуть за короткий час значно розмножуватися і накопичуватися у пташнику. Таким чином,…
Сучасне тваринництво - Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Розведення індиків

Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА На сьогодні в більшості підприємств вже здійснено перехід від екстенсивного сезонного до інтенсивного промислового розведення індиків з отриманням їхнього м’яса протягом цілого року. Промислова технологія дозволяє розводити індиків практично у будь-яких регіонах, незважаючи на природно-кліматичні умови, однак вона є лише однією з альтернатив у…
Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА Поряд із курятиною та індичатиною качине м’ясо є одним із найбільш поширених продуктів птахівництва. Однак варто знати, що породи качок за їхніми продуктивними якостями розподіляють за трьома напрямами: м’ясні, м’ясо-яєчні та яєчні.

Please publish modules in offcanvas position.