Сучасне тваринництво

Сучасне тваринництво - Середа, 17 листопада 2010 00:00

Чим і як?

Сучасне тваринництво на Україні знаходиться зараз у важкому стані, і причин цьому багато. Нажаль, однією з основних є невідповідність, а часто і недотримання технології виробництва продуктів тваринництва.   Якщо оцінювати стан галузі за cвітовими стандартами, особливо скотарства та свинарства, то у малих господарствах тваринництво ведеться примітивними методами первісно-родинного устрою. Головний…
Ефективність виробництва харчових яєць, особливо від зарубіжних кросів, які закупляються за кордоном за досить високими цінами, значною мірою залежить від тривалості використання маточного поголів’я. Низка зарубіжних селекційних фірм, реалізуючи в Україні свій генетичний матеріал, рекомендує застосовувати товарних несучок до 80-тижневого віку. Але це не можна назвати довготривалим використанням, а швидше…
Сучасне тваринництво - Вівторок, 31 серпня 2010 11:18

Небезпечна чума

Індустріалізація свинарства передбачає вдосконалення заходів із запобігання занесенню і надійної профілактики інфекційних, особливо екзотичних для нашої країни хвороб сільськогосподарських тварин. Африканська чума свиней (АЧС) -- висококонтагіозна хвороба, що протікає гостро, підгостро, хронічно, безсимптомно і характеризується лихоманкою, геморагічним діатезом, запаленнями і дистрофічно-некротичними змінами паренхіматозних органів, надзвичайно високою смертністю.
Тетяна Фотіна, доктор вет. наук, професор, Сумський національний аграрний університет На формування якості продуктів птахівництва впливають такі фактори, як сировина, технологія виробництва та забою, техніка, що використовується при забої, ветеринарно-санітарний контроль та система регулювання якості.  До дефектів, які знижують якість тушок птиці, належить: відхилення від ветеринарних і санітарних норм, порушення…
Володимир ВОРОНЕНКО, канд. с.-г. наук, директор Інституту тваринництва степових районів ім. М.Ф. Іванова «Асканія-Нова» Національного наукового селекційно-генетичного центру з вівчарства Відомо, що виникнення та поширення більшості захворювань у вівчарстві легше попередити, ніж лікувати. Хвороби овець поділяються на незаразні, заразні (інфекційні) та інвазійні.
Леонід Подобєд, доктор с.-г. наук, професор, Інститут тваринництва УААН Визначення Ф. Енгельса: «Життя - це спосіб існування білкових тіл» назавжди визначило провідне місце білка в системі існування всього живого на землі. Білок був і лишається найдорожчим інгредієнтом їжі людини та корму для тварин. Попри зростання населення Землі, білок дедалі важче…
Сучасне тваринництво - Понеділок, 30 серпня 2010 13:09

Смакові добавки

Богдан Єгоров, доктор техн. наук, професор, Одеська національна академія харчових технологій У комерційній діяльності введення ароматичних добавок у корми почасти відбувається на підставі смакових переваг людини, і такі добавки широко використовуються як засіб маркетингу. Слід зазначити, що використання добавок для маскування смакових властивостей корму з погляду людини нерідко призводить до…
Кінь - жива істота, яка потребує не меншого догляду, ніж людина. Тому власникам коней необхідні знання про належне їх утримання. У випадку, якщо тварина занедужає, треба знати як діяти.  
Україна має великий потенціал конярства: 28 кінних заводів, 106 племінних репродукторів, 5 іподромів. У цих господарських структурах загальний генофонд племінного конярства налічує 12 порід, з яких найбільш поширеними є українська верхова, російська рисиста, орловська рисиста, чистокровна верхова, новоолександрівська ваговозна, гуцульська.  
Наукові дані і практичний досвід вказують на те, що дезінфекційні заходи, зокрема дезінфекція, дезінсекція, дератизація, стерилізація були, є і залишаться найбільш дешевим, доступним, відносно простим і, головне, надійним засобом профілактики.
Володимир АПАТЕНКО, док. вет. наук, професор, заслужений працівник с.-г. України Дмитро МОРОЗ, начальник управління забезпечення протиепізоотичної роботи Державного комітету ветеринарної медицини України Збільшення населення, швидкий економічний розвиток, величезний попит на продукцію тваринного походження, індустріалізація виробництва продуктів харчування, еволюція системи ведення сільського господарства, розвиток міжнародної торгівлі живими тваринами та продуктами тваринного походження, зміна…
  Володимир ВОРОНЕНКО, канд. с.-г. наук Інститут тваринництва степових районів ім.. М.Ф. Іванова «Асканія-Нова» Національний науковий селекційно-генетичний центр з вівчарства Економічні показники вівчарства багато в чому залежать від природнокліматичних і зональних умов, способу утримання й організації технологічних процесів, що забезпечують високу продуктивність праці, одержання максимальної кількості продукції високої якості при одночасному…

Please publish modules in offcanvas position.